Hilton Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 22 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Po co? Tak. Chodzi tutaj o eCall/bCall. Niestety nie mam urządzenia żeby to zrobić jedyny błąd to właśnie ten który mam zapisany
Muskel1 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Możesz kupić na ebay czy allegro wzmacniacz antenowy/antenę o numerze 4M0035504, do tego pasujący przewód z wtyczkami fakra (po jednej stronie pokedyńcza, po drugiej podwójna), wypiąć ze sterownika Gateway oryginalną wbudowaną w aucie antenę i wpiąć ten przewód i antenę, które kupiłeś. Na dolnym zdjęciu masz pokazany sterownik Gateway i wtyczkę fakra, którą musisz wypiąć i wpiąć tam zakupioną.
Hilton Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) 35 minut temu, Muskel1 napisał(a): Możesz kupić na ebay czy allegro wzmacniacz antenowy/antenę o numerze 4M0035504, do tego pasujący przewód z wtyczkami fakra (po jednej stronie pokedyńcza, po drugiej podwójna), wypiąć ze sterownika Gateway oryginalną wbudowaną w aucie antenę i wpiąć ten przewód i antenę, które kupiłeś. Na dolnym zdjęciu masz pokazany sterownik Gateway i wtyczkę fakra, którą musisz wypiąć i wpiąć tam zakupioną. Tylko co zrobić z tą różową wtyczką? Bo jak testowałem czy jest sprawna i jak ją wypiąłem to odrazu wywalało błąd sos. Sorry ale trochę nie rozumiem co napisałeś . mam kupić wzmacniacz antenowy i kabel i wpiąć to w miejsce gdzie znaczyłeś? A ten wzmacniacz gdzie zamontować pod deska rozdzielczą? właśnie chciałbym unikać demontażu deski. Będę miał okazję to sprawdzę czy może rzeczywiście nie uszkodziło się coś w tunelu środkowym. Jak tam będzie ok to niestety trzeba będzie ścigać deskę Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Hilton
Muskel1 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) Ta antena jest podpięta do sterownika Gateway z tyłu do fioletowego podwójnego gniazda fakra (zaznaczyłem powyżej w którym miejscu). Wypinasz tę wtyczkę fakra i w jej miejsce wpinasz 3 poniższe elementy, które musisz uprzednio zakupić. Następnie musisz zakupioną i podłączoną antenę schować i umocować w aucie, żeby nie latała jak żyd po pustym sklepie. Podsumowując zastępujesz oryginalną antene zakupioną przez Ciebie. Sterownik Gateway znajduje się pod kanapą i w okolicy tego sterownika (w zależności od długości zakupionego przewodu), mocujesz tam zakupioną antenę. Deski nie ruszasz. Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Muskel1 1
Hilton Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) 26 minut temu, Muskel1 napisał(a): Ta antena jest podpięta do sterownika Gateway z tyłu do fioletowego podwójnego gniazda fakra (zaznaczyłem powyżej w którym miejscu). Wypinasz tę wtyczkę fakra i w jej miejsce wpinasz 3 poniższe elementy, które musisz uprzednio zakupić. Następnie musisz zakupioną i podłączoną antenę schować i umocować w aucie, żeby nie latała jak żyd po pustym sklepie. Podsumowując zastępujesz oryginalną antene zakupioną przez Ciebie. Sterownik Gateway znajduje się pod kanapą i w okolicy tego sterownika (w zależności od długości zakupionego przewodu), mocujesz tam zakupioną antenę. Deski nie ruszasz. Kolejny raz dzięki za pomoc, czyli podsumowując: Różowa wtyczkę z kablem zostawiam? (Bo ją aktualnie mam) Bordowej nie mam. Więc kupuję bordową (która wysłałeś) wpinam ją w miejsce obok różowej. I resztę kabla ciągnę w miejsce w którym chce żeby był zamontowany wzmiacznacz? Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Hilton
Muskel1 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Nie masz przy Gateway wpiętej fioletowej wtyczki fakra z przewodem?
Hilton Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie masz przy Gateway wpiętej fioletowej wtyczki fakra z przewodem? Nie mam tej bordowej, mam tylko różową. Ogólnie mój gatway pod siedziskiem z tyłu wygląda tak jak tutaj na zdjęciu: Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Hilton
Hilton Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 35 minut temu, Muskel1 napisał(a): To wepnij w miejsce różowej. Ok, jutro jeszcze sprawdzę to połączenie w tunelu środkowym. Jak tam będzie wszystko ok, to zrobię jak mówisz. Oczywiście dam znać jak problem się rozwiąże.
Hilton Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) @Muskel1 Dalej walczę z sosem. Rozebrałem tunel środkowy w celu weryfikacji łączenia kabli, wszystko w porządku. Więc zostaje mi tylko ostatnia nadzieja w tym co powiedziałeś żeby zrobić z zakupem kabli i anteny. tylko teraz mam pytanie. Bo jak już wyżej pisałem w moim module getway jest podwójna wtyczka fakra z której wychodzi jeden przewód. Wysłałeś mi przewód z podwójną wtyczką z której wychodzą dwa kable i później łączy się w jeden. nie będzie jakiegoś problemu jak wepnę wtyczkę w moduł z podwójnym kablem? Edytowane 10 Stycznia przez Hilton
Muskel1 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Możesz w takim razie dokupić taki z pojedyńczą fakra. https://www.ebay.de/itm/351589192333?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=707-127634-2357-0&ssspo=8I3LX3_IR4-&sssrc=4429486&ssuid=&var=&widget_ver=artemis&media=COPY
Hilton Opublikowano Sobota o 11:55 Opublikowano Sobota o 11:55 @Muskel1 Po tygodniu użytkowania auta, zrobienia wszystkiego według Twoich wytycznych, jak narazie 0 błędów także dziękuję bardzo za pomoc!!! ps. Może komuś pomoże to w przyszłości 1
Rekomendowane odpowiedzi