westospompuj Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Cześć, jak w temacie, po wymianie kompletu, napinacz brzęczy jak grzechotka. Przed wymiana hałasował tylko przy puszczaniu gazu a teraz non stop. Komplet FEBI. Co może być przyczyną, czy da się coś zrobić nie tak przy montażu? (pokrywę zdejmowałem i sprawdzałem po mechaniku, niby ok, bez luzów, 16 oczek odstępu łańcucha jest itp). Czy napinacz febi ma jakieś numery, napisy itp? Ten który był w zestawie był całkowicie goły, bez numerów, napisów itp. Wszystko w pudełkach febi było, itp.
przem8 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Nie ma numerów. Trafił się wadliwy albo słabe ciśnienie oleju. Może przy montażu doszło do zatkania kanału olejowego albo sitka w nowym napinaczu.
westospompuj Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dzięki za odpowiedź. Właśnie zastanawiało mnie czy coś tam można zrobić nie tak, gdzie są tylko 3 śruby do wkręcenia Ciśnienie sprawdzane po wymianie wszystko ok.
przem8 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jak nawalił silikonu pod uszczelkę to zawsze coś może pójść nie tak
westospompuj Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 To się pod uszczelkę daje silikon? O.o gdzie? Jak?
Rekomendowane odpowiedzi