Chudy155a Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam przestał mi działać dach w moim cabrio . W module komfortu coś się porobiło i pokazuje błędy ale opisem ze są one w tylnych drzwiach ( których nie ma) wydaje mi się że coś mu sie porobilo i pokazuje wersje avant . Jak przywrócić to z powrotem do cabrio ? błędy są również w liczniku przez co nie reaguje dach.
MaTeo85 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) pokaż co za kodowanie masz w MK. pokaż też co masz w adaptacjach licznika w kanale 61 i w sterowniku od dachu (26) Edytowane 15 Czerwca 2020 przez MaTeo85
Chudy155a Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 34 minuty temu, MaTeo85 napisał: pokaż co za kodowanie masz w MK. tutaj wrzucam kodowanie oraz błędy z MK i licznika . Nie mam pojecia już jak to zakodować mimo ze usunę wartość 256 avant to nadal wyskakują te błędy i na fisie pokazuje drugie drzwi ze są otwarte.
MaTeo85 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 praktycznie wszystkie błędy jaki masz są od magistrali CAN są problemy z komunikacją, przypomnij sobie czy coś ostatnio robiłeś czy dokładałeś do auta? jeśli tak to tam szukał bym problemów. a jeśli nie to trzeba niestety poświęcić czas i pogrzebać w kablach i modułach czy nie ma wody lub innych uszkodzeń.
Chudy155a Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Teraz, MaTeo85 napisał: praktycznie wszystkie błędy jaki masz są od magistrali CAN są problemy z komunikacją, przypomnij sobie czy coś ostatnio robiłeś czy dokładałeś do auta? jeśli tak to tam szukał bym problemów. a jeśli nie to trzeba niestety poświęcić czas i pogrzebać w kablach i modułach czy nie ma wody lub innych uszkodzeń. Dokładałem radio 2din demontowałem tunel żeby zmienić koszyk . W MK nie ma wody suchutki oglądałem go i kable tam są ok . Czyli demontować tunel i tam szukać problemów ?
MaTeo85 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 no coś musiałeś zrobić skoro komunikacja CAN poszła się wa..ć. Jakieś CANy dokładałeś do radia? może tu jest problem że wpiąłeś się w CAN komfort, a nie w CAN infotainment. albo gdzieś nie splecione przewody są, przyczyn może być trochę ale ciężko wróżyć na odległość.
Chudy155a Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Teraz, MaTeo85 napisał: no coś musiałeś zrobić skoro komunikacja CAN poszła się wa..ć. Jakieś CANy dokładałeś do radia? może tu jest problem że wpiąłeś się w CAN komfort, a nie w CAN infotainment. albo gdzieś nie splecione przewody są, przyczyn może być trochę ale ciężko wróżyć na odległość. z wiązką nic nie działałem . po prostu dolozylem koszyk i pod ori podlączyłem radio i to tyle . No nic będę domontował siedzenia i tunel zeby wszystko sprawdzić
MaTeo85 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 a czy jak kasujesz wszystkie błędy w liczniku i MK to one wszystkie wracają czy nie kasowałeś jeszcze?
Chudy155a Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) 3 minuty temu, MaTeo85 napisał: a czy jak kasujesz wszystkie błędy w liczniku i MK to one wszystkie wracają czy nie kasowałeś jeszcze? wykasuje znikną i dopiero po ponownym uruchomieniu zapłonu wyskoczą ale nie zawsze czasem po którymś razie . Nie wywala ich od razu. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Chudy155a
MaTeo85 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) prześledź wiązki CAN idące od licznika pewnie gdzieś coś przy montażu radia uszkodziłeś bo wiązki can idą też tam za radiem w tych grubych wiązkach. sprawdź też bezpieczniki czy wszystkie są ok. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez MaTeo85
Chudy155a Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Teraz, MaTeo85 napisał: prześledź wiązki CAN idące od licznika pewnie gdzieś coś przy montażu radia uszkodziłeś bo wiązki can idą też tam za radiem w tych grubych wiązkach. tak zrobię zdemontuje tunel i prześledzę kable .
BeyerBrown Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 Schematy Ci podesłałem na PW jak już wiesz Błąd syreny H12 to na 99% wylany akumulator zapasowy w niej i kwas zaczął trawić ścieżki na PCB = do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi