Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie średnio w mieście 12,5-13 LPG, trasa raczej spokojnie ok. 10LPG, czyli około 2,5 wiecej niż pokazuje mi fis.

Opublikowano

U mnie w 1.8 125 koni miasto w zimie jakies 11 gazu łyka zalezy też jak się jeździ , ostatnio tez bywałem w kilku miejsach na trasie mi 8 pykło.

Opublikowano

Moje 1.6 ze średniej 3kkm pali średnio 10,2 litra. Jeżdżę tylko po mieście i nie żałuje sobie obrotów. Raz tylko poleciałem na "trasę" 100km to przy stałej V 140km/h ok 8-9 litrów wychodzi. Jakbym jeździł spokojnie to urwałbym jeszcze z litr czy półtora, ale to kompletnie bez sensu. Jednak ten silnik może być oszczędny :P

Opublikowano

Moje b6 pali mi różnie :P

Np. trasa Gdańsk Kołbaskowo średnio 9 litrów przy czym but cały czas na gazie (raz jechałem spokojnie i spalił 8,5 xD). A na autostradzie przy prędkości 140-160km/h pali 11,3 średnio. Więc myśle, że nie dużo ;)

A swoją drogą mam pytanko czy ktoś może zauważył różnice w jakości gazu polskiego i niemieckiego? Według mnie polski 10000 razy lepszy.

Opublikowano
Moje b6 pali mi różnie :P

Np. trasa Gdańsk Kołbaskowo średnio 9 litrów przy czym but cały czas na gazie (raz jechałem spokojnie i spalił 8,5 xD). A na autostradzie przy prędkości 140-160km/h pali 11,3 średnio. Więc myśle, że nie dużo ;)

A swoją drogą mam pytanko czy ktoś może zauważył różnice w jakości gazu polskiego i niemieckiego? Według mnie polski 10000 razy lepszy.

Jakbyś uzupełnił profil wiedzielibyśmy jaki masz silnik a tak:grin:

Opublikowano

Chyba na odwrót :) Niemcy na gównie by nie pomykali, tam na wszystko są normy i atesty. Osobiście niemieckie paliwo uważam za lepsze. A i uzupełnij profil bo nie wiadomo czym jeździsz.

Opublikowano

widze ze 1.8t w b6 podobnie sobie radzi 10-15 to norma srednio 12 .... ja na 215 schodzilem do 9-13 ale na 235 ponad litr doszedl .. ale odpowiednia regulacja i geometria to podstawa..

Opublikowano

Ostatnia trasa do Krakowa i na zad - 13l. Do Krakowa 140-150 większość czasu, z powrotem - 110-120. 2.8Q+tip. Taki wynik mnie satysfakcjonuje;]

Opublikowano
Ostatnia trasa do Krakowa i na zad - 13l. Do Krakowa 140-150 większość czasu, z powrotem - 110-120. 2.8Q+tip. Taki wynik mnie satysfakcjonuje;]

trasa lódz -> radomsko 110 ->radomsko-> siewierz a1 do swierklan ~200 - popsuty termostat ok 75'C 16,2lpg/100 =ok 270km

2.8 q+tip avant 225/40/18

jutro robie ten termostat i gaz do regulacji i zimowki wkoncu zakladam :decayed:

Opublikowano

Spalanie zależy przede wszystkich od ciężkości nogi, niełatwo wyliczyć średnią arytmetyczną. Miasto ok. 12l, tryb mieszany 10l, natomiast ostatnio udało mi się osiągnąć 8,8l. Z tym, że chyba wszystkie znaki respektowałem i była to raczej turystyczna jazda ;)

BTW. wcześniej wyniki był znacznie gorsze, z powodu nieszczelnościach na opaskach zaciskowych, loctite wykrył usterki, opaski wymienione i kilka groszy w portfelu zostało :wink:

Opublikowano
moja avj leje za ok 100zl i jeżdżę na tym 320-350km. Na rezerwie zrobię śmiało z 30 do 50 km:) Jestem zadowolony choć zbiornik przydałby się większy :( Średnio wychodzi 11l.

11 Litrów to wychodzi chyba w cyklu mieszany - moja w mieście pali 13 w trasie ok 10

Ja Mogę się podłączyć z tym wynikiem 10 trasa 13 miasto .

Opublikowano

moje 1.6 w mieście 14l/100km :( ale na trasie przy 120-140km/h schodzi do 7l/100km :o naprawdę zastanawia mnie ten fakt ;p

Opublikowano
moje 1.6 w mieście 14l/100km :( ale na trasie przy 120-140km/h schodzi do 7l/100km :o naprawdę zastanawia mnie ten fakt ;p

Na trasie mało ci pali ale w mieście jeszcze raz tyle:shock3:masz kolego ciężką noge?:wink:

Opublikowano

Na trasie mało ci pali ale w mieście jeszcze raz tyle:shock3:masz kolego ciężką noge?:wink:

Jak pali 14 litrów to musisz go pałować ostro... No chyba, że coś z gazem jest źle ustawione. Zresztą, w trasie 7 litrów tez coś za mało. 7 litrów to mogłoby być ale przy 80 czy 90.

Opublikowano

no wlasnie sam jestem w szoku... powiem tak zazwyczaj mam ciezka noge ale raz zalalem sobie na full i specjalnie jezdzilem ekonomicznie i wyszlo to samo... no lecialem ostatnio 700km i wyszlo mi spalanie 7l/100... w miescie jest strasznie kiepsko... byłem u gazownika i mi regulował instalacje... wiec juz nie pali 17l tylko 14... wgl mam jeszcze taki maly problem a mianowicie wskazówka od temp silnika w tych mrozach nigdy jeszcze nie doszła do 90 stopni... jak juz to zatrzymuje sie na 60... silnik musi byc juz cieply bo przejade powiedzmy 15km w srodku mam cieplutko a wskazowka nadal nic... co to moze byc ? cos z czujnikiem temp?

Opublikowano
no wlasnie sam jestem w szoku... powiem tak zazwyczaj mam ciezka noge ale raz zalalem sobie na full i specjalnie jezdzilem ekonomicznie i wyszlo to samo... no lecialem ostatnio 700km i wyszlo mi spalanie 7l/100... w miescie jest strasznie kiepsko... byłem u gazownika i mi regulował instalacje... wiec juz nie pali 17l tylko 14... wgl mam jeszcze taki maly problem a mianowicie wskazówka od temp silnika w tych mrozach nigdy jeszcze nie doszła do 90 stopni... jak juz to zatrzymuje sie na 60... silnik musi byc juz cieply bo przejade powiedzmy 15km w srodku mam cieplutko a wskazowka nadal nic... co to moze byc ? cos z czujnikiem temp?

Termostat :wink:

A ADP to najekonomiczniejszy silnik z dostępnych w tamtych latach w A4 więc nie ma się co dziwić, zadbany pali mało - niektórym ciężko się z tym pogodzić ale to już ich problem :wink:

Opublikowano

Mój ADP pali po miescie średni 11-12 litrow i nie uwazam zeby to było znacznie duzo.przełużcie sobie masę auta na silnik.auto dosc ciężkie. Nie mam sekwencji.

Opublikowano
Mój ADP pali po miescie średni 11-12 litrow i nie uwazam zeby to było znacznie duzo.przełużcie sobie masę auta na silnik.auto dosc ciężkie. Nie mam sekwencji.

No i przy braku sekwencji takie spalanie po mieście jest w porządku :good: Niektórym pali 2 litry więcej, niektórym 2 litry mniej. Wszystko zależy od kondycji silnika, od tego jakie to miasto, jak jeździmy, na jakich kołach, jakie odcinki, na jakim gazie itp itd :wink:

Opublikowano

Tak ADP jest oszczędne, ale coś za duża rozbieżność jest. Jak kolega pisał 120-140 to nie jest najekonomiczniejsza prędkość, 7 litrów przy 90 owszem. A katalogowo trasa to 6 litrów benzyny, tylko, że przy mniejszej prędkości, a tu doliczyć trzeba LPG jeszcze bo go więcej się spala. Może nie mam ADP, ale pokrewną AHL więc jest dość podobnie. Ja jak jechałem 140 to wychodziło 8-9 litrów. Zresztą na autocentrum są raporty, mniej więcej dają obraz spalania realnego. Więc ktoś tu musi się oszukiwać :) Albo wina leży po stronie termostatu i źle wyregulowanej instalacji. Takie moje zdanie.

Opublikowano

Kolego pewnie termostat mi jak się przełącza na lpg chwila i temp już jest na 90'C czy trasza czy miasto na pb wiadomo trwa to dłużej