Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem ze spalaniem w 1,6 a4 b6 2002r gaz firmy BRC

Wysokie spalanie w mieście 15 litrów przy normalnej jeździe...w trasie przy 160-170 pali 9-10L zatem ok.

wskazówka pokazuje temp 90*C zatem ok, ale spalanie w mieście masakra, gazownicy którzy zakładali instalacje twierdzą, że ich komputer nie wykazuje nieprawidłowości i wszystko jest ok... nie wiedzą co jest, ale to delikatnie mówiąc amatorzy (takie sprawiają wrażenie)

Proszę o poradę gdzie ew się udać lub co zrobić

Opublikowano

Klaudek a ty co spamujesz chcesz posty ponabijac czy co?

Opublikowano

Mi 1.8T (ANB) z instalacją KME od 9 w trasie do 13 w mieście przy normalnej jeżdzie....

Opublikowano
2.8 APR 30v quattro manual gaz ZenitPro wtryski HANA instalka 4 miechy gaz z LOTOSA zawsze i kur..a spalanie 19 - 20L w miescie a nie daje mu do odcinki czy cois tylko do 3 tyś maxxxxxxxxxxx a czasem tak przykrece go do 5 i tyle tylko ze ciągle miasto bez klimy. W czym moze tkwić problem? Cewki, przewody, świece wymienione. Gaz do regulacji??

Mój w takiej samej konfiguracji, tyle że automat bierze w mieście przy włączonej klimie i korkach 20,5-22l. Chyba norma, ja bym nie szukał problemu. W końcu 193 konie trzeba napoić.

Pytanie z innej beczki. Zrobiło się chłodniej, ile musisz przejechać zanim przełączy Ci się na lpg? Chodzi mi o czas i dystans przy temp. zewnętrznej ok. 10st C. No i drugie pytanie, które puściłem Ci przed chwilą na prv. Bierze olej APR?

Opublikowano
Witam,

Problem ze spalaniem w 1,6 a4 b6 2002r gaz firmy BRC

Wysokie spalanie w mieście 15 litrów przy normalnej jeździe...w trasie przy 160-170 pali 9-10L zatem ok.

wskazówka pokazuje temp 90*C zatem ok, ale spalanie w mieście masakra, gazownicy którzy zakładali instalacje twierdzą, że ich komputer nie wykazuje nieprawidłowości i wszystko jest ok... nie wiedzą co jest, ale to delikatnie mówiąc amatorzy (takie sprawiają wrażenie)

Proszę o poradę gdzie ew się udać lub co zrobić

Ciężki samochód a silnik słaby i pewnie w mieście takie spalanie, oczywiście zależy od nogi

U mnie 11,8l - (50% miasto , 50% - krótkie trasy do 10km), w trasie 10,5l - samochód z kompletem osób i bagażem

Jestem zadowolony ze spalania jak na taką masę auta i quattro

Opublikowano

jak miałem tico to była jazda 5litrów gazu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Moje 1.8 125 KM spala około 9,5 do 10,5. Zazwyczaj niedalekie trasy i oczywiście po mieście ok 40%

Opublikowano

Audi S4 z profilu jazda w koło komina 26l, instalacja gazowa zakładana miesiąc temu przeze mnie, Tech, hana, 2 x ac r01:wink:

Opublikowano

10l trasa,miasto 13l srednio kolo 12l gdybym jeżdził w trasie jak znaki mówią to 9l (raz tak jechałem w kolumnie):wink:

Opublikowano

Instalacja Landi Rezno

Na pełnym zbiorniku około 51 litrów robię 450-470 km czyli wychodzi 11-12 litrów na 100km (trasa i miasto)

Opublikowano

Panowie no to z tego co czytam moja fura pali chyba zbyt dużo...

Ostatnio zrobiłem 147 km i pojechałem dotankować gaz do pełna... no i weszło 22.8L Gazu. (tylko że przez ten okres dawałem w piz*ee) Butle mam 60 , ale wchodzi około 48-49L. Na pełnym baku zrobię 370-380 KM max przy normalnej jeździe :///

Silnik 1.8T gaz sekwencja , opony 225 .

Nie za dużo??

Dodam jeszcze że model B6 , 2002rok

Opublikowano
Panowie no to z tego co czytam moja fura pali chyba zbyt dużo...

Ostatnio zrobiłem 147 km i pojechałem dotankować gaz do pełna... no i weszło 22.8L Gazu. (tylko że przez ten okres dawałem w piz*ee) Butle mam 60 , ale wchodzi około 48-49L. Na pełnym baku zrobię 370-380 KM max przy normalnej jeździe :///

Silnik 1.8T gaz sekwencja , opony 225 .

Nie za dużo??

Chyba trochę dużo, trzeba sprawdzić ustawienia, może wtryski leją

Opublikowano

No to będę musiał sprawdzić... Nie dawno kupiłem i teraz się zaczęło wymienianie.

Mechanik zarobił już na rozrządzie , oleju , filtrach , przegubie , wachaczu , czujniku od stopu , dzisiaj mi padł 1 xenon . Do tego świeci kontrolka od ABS i ESP mimo iż był kasowany błąd. No i teraz jeszcze wtryski.

Ehh

Opublikowano

Jak ktoś ma możliwości zawsze można zrobić samemu a nie płacić mechanikom.Ja u siebie rozrządu nie wymieniałem ale nie wygląda skomplikowanie i na pewno sam wymienię o olejach, filtrach i innych duperelach nie wspomnę.Ile to zostaje w kieszeni

Opublikowano
Jak ktoś ma możliwości zawsze można zrobić samemu a nie płacić mechanikom.Ja u siebie rozrządu nie wymieniałem ale nie wygląda skomplikowanie i na pewno sam wymienię o olejach, filtrach i innych duperelach nie wspomnę.Ile to zostaje w kieszeni

mechanik znajomy to tam bardzo mnie nie obdarł. filtry i olej teraz będe wymieniał sam, bo to nie jest takie trudne. Ale za rozrząd bym się nie brał :)

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł , dlaczego tak dużo pali moje audi?

Opublikowano

Z moich dotychczasowych kalkulacji wynika następująco:

- miasto, auto praktycznie rzadko kiedy osiągało 90 stopni z powodu krótkich odcinków, raczej oszczędna jazda z drobnymi wyjątkami - 15,6 l LPG, nie uwzględniłem zużycia PB, ale jakieś tam było

- rekord w trasie to 10,2 l LPG - przy oszczędnej jeździe w granicach 100-120 km/h, sporadyczne wyprzedzanie, 4 osoby na pokładzie, praktycznie brak ruchu.

- trasa z prędkościami 120+ i licznymi manewrami wyprzedzania - 13 l LPG

- jazda poza miastem na odcinkach 30-40 km, większość manewrów wyprzedzania z 3 biegu, prędkość przelotowa 140 i więcej - około 15 l LPG

a4 b6 1.8t quattro sedan, po programie, opony 235/45/17, ciśnienie 2,4 bara

Opublikowano

Trasa 500km, w tym dużo wiosek, zero autostrady, miasta. Jazda dynamiczna, każdy wolniej jadący pojazd wyprzedzany pod praktycznie czerwoną kreseczkę. Cały czas prędkość na poziomie 120km/km, miejscami 100km/h lub 140km/h, w zależności czy wjeżdżałem we wioskę czy wjeżdżałem na ładniejszą dróżkę :grin:

Spalanie 8,5litra gazu :jerk:

Opublikowano
Trasa 500km, w tym dużo wiosek, zero autostrady, miasta. Jazda dynamiczna, każdy wolniej jadący pojazd wyprzedzany pod praktycznie czerwoną kreseczkę. Cały czas prędkość na poziomie 120km/km, miejscami 100km/h lub 140km/h, w zależności czy wjeżdżałem we wioskę czy wjeżdżałem na ładniejszą dróżkę :grin:

Spalanie 8,5litra gazu :jerk:

Niemożliwe! Przecież te silniki palą minimum 15l/100km :decayed: A poza tym nie rozpędzają się do 140km/h bo to w ogóle nie idzie i nie da się tym nic wyprzedzić :polew:

Żeby nie było OT, muszę poprawić spalanie które podałem zaraz po montażu :hi:

Cykl mieszany z tym że trasa to do roboty i z powrotem gdzie zawsze mi się spieszy a miasto no to aglomeracja czyli wiecznie korki albo światła - ok 10l/100km

Czysta trasa, z tym że nie autostrada czyli więcej hamowania/przyspieszania- ok 8l/100km (v max ok 100-140km/h)

Robię często trasy "czystej autostrady" tzn. w Katowicach wjeżdżam z trasy na autostradę A4, rozpędzam się do 130km/h i dopiero pod samą granicą z tej autostrady zjeżdżam i mam jeszcze 5km ładnej pustej szosy do celu więc każdym autem jakim jadę spalanie wychodzi piękne (jak ostatnio wracałem "świeżutkim" ADR'em to wyszło ok 6l Pb95 na sto) - ale umówmy się że w Polsce mało kto robi trasy "tego typu" bo mamy tyle autostrad że nie wiadomo którą wybrać :wink:

Jednak muszę przyznać że świeżo po montażu jeździłem na maksa delikatnie z wszelkimi zasadami ecodriving'u ;) I spokojnie osiągałem spalanie rzędu 8-8,5l/100km. A jak już zobaczyłem że to mało pali to sobie pozwalam (późniejsze wychodzenie do roboty, nie wyłączanie klimy, nie sprzątanie bagażnika itp...)

Opublikowano

moja avj leje za ok 100zl i jeżdżę na tym 320-350km. Na rezerwie zrobię śmiało z 30 do 50 km:) Jestem zadowolony choć zbiornik przydałby się większy :( Średnio wychodzi 11l.

Opublikowano
moja avj leje za ok 100zl i jeżdżę na tym 320-350km. Na rezerwie zrobię śmiało z 30 do 50 km:) Jestem zadowolony choć zbiornik przydałby się większy :( Średnio wychodzi 11l.

11 Litrów to wychodzi chyba w cyklu mieszany - moja w mieście pali 13 w trasie ok 10