zegarmistrz Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Witam, mam interfejs od viakena (usb), na poprzednim laptopie jaki miałem chodził dobrze, a na tym co teraz mam wystepuje takie coś (sterowniki takie same - ze strony viakena): Jakieś sugestie??
GRazny Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 COM 2? a pod jakim COM'em masz w manadżerze? no ale skoro miałeś VAGa to chyba wiesz o co chodzi...
PAWEL69 Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Jakieś sugestie?? -> Panel sterowania/system/sprzet/menedzer urzadzen/ - w kontrolerach USB - USB Serial Converter - w portach COM i LPT - USB Serial Port sprawdż jaki numer portu COM (USB Serial Port) przypisał system i taki sam wybierz w programie. Jeżeli zdarzy się systemowi przypisać port COM spoza zakresu (np. COM10, COM5 itp.) wtedy należy zmienić ustawienie USB Serial Port ręcznie: -> Panel sterowania/system/sprzet/menedzer urzadzen/porty (COM i LPT)/ USB Serial Port/Port settings/Advanced/ wybor portu com [najlepiej 1] Pozdrawiam Paweł PS. ze screna wynika że fejs nie przeszedł pozytywnie testu [jaki vag i jaki fejs]
chudineze Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 A na jakim VAG-u wcześniej chodził tzn która wersja bo to chyba jest jak chyba mi sie wydaje z 4 lub 5 niezarejestrowana
zegarmistrz Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Opublikowano 31 Marca 2009 Port com jest prawidłowy.. próbowałem wybierać porty od 1 do 4 i cały czas jest to samo... wersja Vag-coma to 409.1 Próbuje cały czas znaleźdz problem.. ale bezskutecznie.. próbowałem też już na wszystkich wersjach Vag-Coma jakie tylko znalazłem.. cały czas to samo
Rekomendowane odpowiedzi