Monti Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 1 minutę temu, NelsonPL napisał: Oj tam oj tam Nie każdy się musi znać. Mała pomyłka. Znać może nie, ale przeczytać o czym się pisze to już inna bajka, tym bardziej, że oddałeś na takie malowanie zaciski. Warto przeczytać co nieco o tym.
kris67 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) 3 minuty temu, NelsonPL napisał: Oj tam oj tam Nie każdy się musi znać. Mała pomyłka. To przemyśl każde słowo przed kliknięciem w klawiaturę bo się ośmieszasz Edytowane 7 Czerwca 2021 przez kris67
BLENDEK Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 6 godzin temu, NelsonPL napisał: Projektory już są do odebrania w ASO. Dzwonili z samego rana. Tylko teraz Moja Ślicznotka na serwisie.... Malowanie proszkowe zacisków hamulcowych przód i tył i wymiana tarcz i klocków przód i tył.... Nie pali się, zaczekają troszkę. I jak projektory odebrane Nelson? Kawką przywitali i kawiorem?
NelsonPL Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) 40 minut temu, BLENDEK napisał: I jak projektory odebrane Nelson? Kawką przywitali i kawiorem? Jeszcze nieodebrane. Nie mam auta na tę chwilę. ( robione hamulce-czyt powyżej) Nie spieszy się, poczekają w ASO. Ja na nie czekałem 3 tyg to teraz one poczekają parę dni. Edytowane 7 Czerwca 2021 przez NelsonPL
NelsonPL Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Następny cel: Projektory - tył. Edytowane 7 Czerwca 2021 przez NelsonPL
kris_91 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 NelsonPL mam nadzieje że pokażesz efekt tych hamulców
NelsonPL Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Zaciski już pomalowane zawiezione do serwisu. Oczywiście będą montowane też nowe tłoczki i przewody hamulcowe (przód-tył) Autko jutro będzie gotowe do odbioru. Edytowane 10 Czerwca 2021 przez NelsonPL
kamelus_ Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 12 godzin temu, NelsonPL napisał: Zaciski już pomalowane zawiezione do serwisu. Oczywiście będą montowane też nowe tłoczki i przewody hamulcowe (przód-tył) Autko jutro będzie gotowe do odbioru. Skoro hamulce miałeś śmietnik bo wszystko w nich do wymiany to naprawdę lepiej było kupić jakiś choć trochę większy zestaw który przynajmniej by cieszył oko a cenowo wyszło by pewnie na jedno.
kris_91 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Godzinę temu, kamelus_ napisał: Skoro hamulce miałeś śmietnik bo wszystko w nich do wymiany to naprawdę lepiej było kupić jakiś choć trochę większy zestaw który przynajmniej by cieszył oko a cenowo wyszło by pewnie na jedno. Kolega lubi szastać kasą na głupoty więc co za różnica?:D
NelsonPL Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) 5 godzin temu, kamelus_ napisał: Skoro hamulce miałeś śmietnik bo wszystko w nich do wymiany to naprawdę lepiej było kupić jakiś choć trochę większy zestaw który przynajmniej by cieszył oko a cenowo wyszło by pewnie na jedno. Hamulce miałem b.dobre... Co jakiś czas wymienia się klocki i tarcze, przewody itd.... (nie wiem czy wiesz) Regeneracja i malowanie - tu chodzi tez o konserwacje i ładny wygląd. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez NelsonPL
kamelus_ Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 3 godziny temu, NelsonPL napisał: Hamulce miałem b.dobre... Co jakiś czas wymienia się klocki i tarcze, przewody itd.... (nie wiem czy wiesz) Regeneracja i malowanie - tu chodzi tez o konserwacje i ładny wygląd. Wyobraź sobie że wiema a moja wiedza wykracza nieco poza picie kawy w ASO. A nie wiem czy wiesz ale jak wymiana klocków i tarcz to zwykła eksploatacja to wymiana tłoczków i uszczelnień to już naprawa wynikająca ze starości braku konserwacji i wyeksploatowania często setkami tysięcy kilometrów. A tego badziewia co u siebie właśnie regenerujesz i nazywasz hamulcami nie ma sensu reanimować o czym zresztą wszyscy tu piszą. I jak jeszcze powiedzmy szło zrozumieć że zostawiasz ten szajs bo to tylko malujesz to robiąc hamulce całkowicie od podstaw ma to taki sens jak pompowanie kół w ASO 8
NelsonPL Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2021 Nadal jeszcze czekam na auto. Dziś zajęli się montażem. 1
NelsonPL Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2021 (edytowane) Zrobione. Jestem mega zadowolony. Hamulce: Ringi przód: Po namyśle wybrałem ringi. Tył ringi - za 2 tygodnie. Zamówione. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez NelsonPL
NelsonPL Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Następny cel: W oczekiwaniu na projektory tył (za 2 tygodnie) czas zamontować rejestratory. (przód - tył) Edytowane 15 Czerwca 2021 przez NelsonPL
Langista Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 O ile te projektory to jeszcze jakoś mogę zrozumieć ale rejestratory z ASO bierzesz? Pewnie też tam będą montować.. za cenę takiego zestawu zamontował byś kamerę na podczerwień ze śmigłowców wojskowych.. 3
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 W dniu 11.06.2021 o 14:24, NelsonPL napisał: Hamulce miałem b.dobre... Co jakiś czas wymienia się klocki i tarcze, przewody itd.... (nie wiem czy wiesz) Regeneracja i malowanie - tu chodzi tez o konserwacje i ładny wygląd. Kogo chcesz oszukać? Nas czy siebie ? Bardzo dobre seryjne hamulce.... W B8 takich jeszcze nie widzialem 7
Leszczonka Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Projektory ringi bo tamtych nie ma na duża wtyczkę dobrze mówiłem to nie słuchał się :p wtyczkę przerobić minuta ale w aso pewnie nie było opcji 5
NelsonPL Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Wiem ze mozna przerobić wtyczkę... Jednak po namyśle wybrałem ringi.... Bardziej moim zdaniem pasują...
Rekomendowane odpowiedzi