piti82 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Witam Zauważyłem dziś, że nie ściemniają się zewnętrzne lusterka, to w środku działa poprawnie. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Dodam, że zewnętrzne lewe lusterko zaczyna się rozwarstwiać, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie...
lewiatan1989 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Sprawdź czy kostka w lustrze się nie wypięła, jeżeli jest ok to sprawdź czy w przelotce drzwi się kable nie ucięły. Pozdrawiam, Darek
piti82 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 42 minuty temu, lewiatan1989 napisał: Sprawdź czy kostka w lustrze się nie wypięła, jeżeli jest ok to sprawdź czy w przelotce drzwi się kable nie ucięły. Pozdrawiam, Darek Dzięki, w weekend postaram się ogarnąć. Rozumiem że rozwarstwiające się lusterko nie powinno mieć wpływu na działanie?
Banan Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Co to dla Ciebie znaczy rozwarstwiać , wrzuć może foto. Płyn który pod wpływem napięcia się ściemnia jest między dwiema szybkami , jeżeli tam dostało się powietrze to często żółkną i przestają działać
piti82 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Banan napisał: Co to dla Ciebie znaczy rozwarstwiać , wrzuć może foto. Płyn który pod wpływem napięcia się ściemnia jest między dwiema szybkami , jeżeli tam dostało się powietrze to często żółkną i przestają działać Tak wygląda lusterko. To już na pewno nie działa, ale lewe które jest ok też się nie ściemnia. Wewnętrzne działa elegancko. Kostki się nie powypinały, w przelotkach też ok. Błędów brak
Banan Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) to ze zdjęcia śmietnik - widać że już płyn spłynął w dół i jest nieszczelne jak chciałbyś sprawdzić poza autem wystarczy podpiąć baterię "paluszka" pod wkład i zobaczyć czy się ściemni żeby wykluczyć problemy z wiązkami Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Banan
piti82 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 8 godzin temu, Banan napisał: to ze zdjęcia śmietnik - widać że już płyn spłynął w dół i jest nieszczelne jak chciałbyś sprawdzić poza autem wystarczy podpiąć baterię "paluszka" pod wkład i zobaczyć czy się ściemni żeby wykluczyć problemy z wiązkami Dobra rada, dzięki natomiast wczoraj jeszcze zapiąłem miernik pod wtyczki i nie zaobserwowałem zmian napięcie, mimo że w przelotce przewody są ok...pytanie gdzie teraz szukać?
Rekomendowane odpowiedzi