kunix96 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Witam, zakupiłem 1.8t bex. Mam dylemat nad wymianą rozrządu, jest na nim przejechane ok 25 tys km, ale był robiony 6 lat temu. Autko jest z forum więc z przebiegiem nie było kombinowane. Myślicie, że dla bezpieczeństwa lepiej go zrobić czy poczekać jeszcze z nim?
aker Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Ja też miałem przejechane jeszcze mniej od Ciebie i po 5 latach wymieniłem sam pasek.
george Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zmień pasek i pompę wody. Będziesz miał 6 lat/90 kkm spokoju.
kunix96 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Ok, w takim razie zamawiam i biorę się za robotę, dzięki!
Sajmon89 Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 Zależy na jakich częściach było to robione. Jeżeli na chińskich to trzeba zmieniać, a jeżeli na częściach premium to bym tego nie ruszał. Pasek wytrzyma spokojnie 10lat https://warsztatowiec.info/krotka-historia-paska-rozrzadu/
george Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 13 godzin temu, Sajmon89 napisał: Zależy na jakich częściach było to robione. Jeżeli na chińskich to trzeba zmieniać, a jeżeli na częściach premium to bym tego nie ruszał. Pasek wytrzyma spokojnie 10lat https://warsztatowiec.info/krotka-historia-paska-rozrzadu/ Guma starzeje się, więc... dasz gwarancję, że wytrzyma kolejne lata? 1
ELLIOTT Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 Lepiej przycebulić jak strzeli, wtedy lament do kogo będzie? Ludzie jednak mnie potrafią zaskoczyć jeszcze.
wojtek_wro Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 koszt części do rozrządu smieszna kwota a spokój murowany nie ma nad czym się zastanawiac tylko wymieniac 1
wojtek_wro Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 no chyba że remont silnika jest w planie
Sajmon89 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 No jak panowie kupujecie produkcji chińskie paski i części to pewnie ze strach i 5lat jeździć. Teraz pakski rozrząd są mocne i wytrzymałe do 200tys km jeżeli są odpowiednio zamontowane i nie brudzą ich czynniki chemiczne które mogą powodować osłabienie materiału paska. Proszę iść zapytać w każdym serwisie VW wam to powiedzą. Produkty premium są zdecydowanie droższe Ale i bardziej prawdopodobne że przeszły kontrolę jakości. Porównajcie sobię opony chińskie marki nieznanej pongpong a opony Continental, Michelin nie Tylko w wyglądzie ale i zapachu się różna a i wytrzymałość markowych jest taka że i po 10latach będą dalej jeździły
Sajmon89 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Niektóre paski kupowane razem w zestawach rozrząd są nie bardzo jakościowo wystarczy odpowiednio się im przyjrzeć nitki postrzępione wystarczy lekko pociągnąć i się prują jak stare kalesony, zęby też nie są wykonane poprawnie bywa tak że w jednym pasku są zęby trapezowe i półokrągłe 1 trapezowy 2 półokrągłe wystarczy się przyjrzeć i jakość widać gołym okiem, Takie są tanie zestawy i części a różnice w cenie są znaczące bo można kupić za 350zl całość a można i za 850
ELLIOTT Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) To kup ori zestaw i przejedz 200k jak pęknie ciekawe czy uznają reklamację.. Odnośnie opon kolejne bajki które są nieaktualne. Nowe mieszanki opon, jak wytrzymają 5lat to cud. Edytowane 13 Września 2020 przez ELLIOTT
tass Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Ekologia i oszczędności robią swoje widać to na elementach gumowych czy to pasek czy opona, ale nie tylko. 1
Sajmon89 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Nikt ci nie uzna reklamacji jak nie serwisujesz systematycznie auta. Ja tylko piszę o tym jak co niektóre części różnią się jakościowo. Akurat pasek rozrządu Ori miałem w samochodzie serwisowany do końca i pasek miał 15lat i o dziwo przy kontroli serwis nie miał uwag .
Sajmon89 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Z lewej oryginalny pasek 7 letni po przebiegu 100tys km z prawej zamiennik przebieg 32tys km 4lata
Rekomendowane odpowiedzi