Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Asystent rozpoznawania znaków drogowych w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę aktywowac rozpoznawanie znaków. Czy ma ktoś wsad do kamery 8W0907217B.

Opublikowano

Także Tobie to nic nie da, bo jak już wyżej napisane plik w VCP są przypisane do danej głowicy.

Opublikowano
51 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Także Tobie to nic nie da, bo jak już wyżej napisane plik w VCP są przypisane do danej głowicy.

Mam klona odis. W necie sa pliki datenflash czy tam coś znajdę czy raczej sa bezuzyteczne?

Opublikowano

Po pierwsze klon to ryzyko, po drugie plik z sieci, kij wie co, więc podwójne ryzyko. Jak chcesz uwalić kamerę to rób:facepalm:

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Po pierwsze klon to ryzyko, po drugie plik z sieci, kij wie co, więc podwójne ryzyko. Jak chcesz uwalić kamerę to rób:facepalm:

No uwalić nie chce. Ale mam pytanie skąd pobierać flash aby to uaktywnić? Czy odis on line pobiera Flasha czy robi  aktualizacje. Jeśli mam kamere obez funkcji rozpoznawania i pobiorę wsad dokładnie do tej kamery to czym on sie rozni od tego co jest obecnie wgrany? Pytam aby więcej zrozumieć.

Opublikowano (edytowane)

Pobrać z pewnego sprawdzonego źródła. Wykupując dostęp online na erWin Audi można pobrać różne pliki.

3 godziny temu, polop81 napisał(a):

Jeśli mam kamere obez funkcji rozpoznawania i pobiorę wsad dokładnie do tej kamery to czym on sie rozni od tego co jest obecnie wgrany?

Zawartością.

W pliku który ściągasz zaznaczasz w czasie wgrywania aby wgrał asystenta hamowania oraz rozpoznawanie znaków. Obecnie brakuje Ci w nim rozpoznawania znaków.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Pobrać z pewnego sprawdzonego źródła. Wykupując dostęp online na erWin Audi można pobrać różne pliki.

Zawartością.

W pliku który ściągasz zaznaczasz w czasie wgrywania aby wgrał asystenta hamowania oraz rozpoznawanie znaków. Obecnie brakuje Co w nim rozpoznawania znaków.

Super dzięki. Rozjaśniłeś mi temat. 

OK pobiore z erWIN i spróbuje flashować.

Opublikowano
W dniu 19.08.2025 o 21:56, zduno napisał(a):

Dla mnie zagadka nie z tej ziemii 😀

Chyba musze poczekac na odpowiedz supportu VCP

Czy jak próbowałeś wgrać flasha do kamery miałeś otwartą maskę?

Opublikowano
4 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

miałeś otwartą maskę?

tak, miałem (był podłączony nawet prostownik i bez podłączonego prostownika ) ;) 
Nawet położyłem kluczyk w podłokietniku i nic to nie dało. Próbowałem na wszystkie znane mi sposoby... 🫠

Odezwali się z supportu VCP, poprosili o przesłanie logów. Zobaczymy co wymyślą :) 

Opublikowano

Mam pytanie w temacie: czy jest mozliwosc zmiany ostrzegania o przekroczeniu predkosci z 0 -> 5 -> 10km/h ponad do 5 -> 10 -> 15km/h? W '20 Q5 max limit jest 15km/h, a w A4 10km/h. Szukalem w adaptacjach, ale nic nie znalazlem.