polop81 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Witam chcę aktywowac rozpoznawanie znaków. Czy ma ktoś wsad do kamery 8W0907217B.
Muskel1 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Także Tobie to nic nie da, bo jak już wyżej napisane plik w VCP są przypisane do danej głowicy.
polop81 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 51 minut temu, Muskel1 napisał(a): Także Tobie to nic nie da, bo jak już wyżej napisane plik w VCP są przypisane do danej głowicy. Mam klona odis. W necie sa pliki datenflash czy tam coś znajdę czy raczej sa bezuzyteczne?
Muskel1 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Po pierwsze klon to ryzyko, po drugie plik z sieci, kij wie co, więc podwójne ryzyko. Jak chcesz uwalić kamerę to rób
polop81 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Po pierwsze klon to ryzyko, po drugie plik z sieci, kij wie co, więc podwójne ryzyko. Jak chcesz uwalić kamerę to rób No uwalić nie chce. Ale mam pytanie skąd pobierać flash aby to uaktywnić? Czy odis on line pobiera Flasha czy robi aktualizacje. Jeśli mam kamere obez funkcji rozpoznawania i pobiorę wsad dokładnie do tej kamery to czym on sie rozni od tego co jest obecnie wgrany? Pytam aby więcej zrozumieć.
Muskel1 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) Pobrać z pewnego sprawdzonego źródła. Wykupując dostęp online na erWin Audi można pobrać różne pliki. 3 godziny temu, polop81 napisał(a): Jeśli mam kamere obez funkcji rozpoznawania i pobiorę wsad dokładnie do tej kamery to czym on sie rozni od tego co jest obecnie wgrany? Zawartością. W pliku który ściągasz zaznaczasz w czasie wgrywania aby wgrał asystenta hamowania oraz rozpoznawanie znaków. Obecnie brakuje Ci w nim rozpoznawania znaków. Edytowane 20 Sierpnia przez Muskel1
polop81 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Pobrać z pewnego sprawdzonego źródła. Wykupując dostęp online na erWin Audi można pobrać różne pliki. Zawartością. W pliku który ściągasz zaznaczasz w czasie wgrywania aby wgrał asystenta hamowania oraz rozpoznawanie znaków. Obecnie brakuje Co w nim rozpoznawania znaków. Super dzięki. Rozjaśniłeś mi temat. OK pobiore z erWIN i spróbuje flashować.
Muskel1 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia W dniu 19.08.2025 o 21:56, zduno napisał(a): Dla mnie zagadka nie z tej ziemii 😀 Chyba musze poczekac na odpowiedz supportu VCP Czy jak próbowałeś wgrać flasha do kamery miałeś otwartą maskę?
zduno Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): miałeś otwartą maskę? tak, miałem (był podłączony nawet prostownik i bez podłączonego prostownika ) Nawet położyłem kluczyk w podłokietniku i nic to nie dało. Próbowałem na wszystkie znane mi sposoby... 🫠 Odezwali się z supportu VCP, poprosili o przesłanie logów. Zobaczymy co wymyślą
Manxx Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Mam pytanie w temacie: czy jest mozliwosc zmiany ostrzegania o przekroczeniu predkosci z 0 -> 5 -> 10km/h ponad do 5 -> 10 -> 15km/h? W '20 Q5 max limit jest 15km/h, a w A4 10km/h. Szukalem w adaptacjach, ale nic nie znalazlem.
andy63 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Witam chcialbym dodac swoje 5 groszy y w tym poscie podam link do Hiszpañskiej strony jak zrobic parametryzacje kamery zeby czytala znaki w prosty sposob i za 6 euro do tego tylko jest potrzebny soft VCTool y dongle za 4 euro ( przy uzyciu tlumacza wrzystko jest jasne) sprawdzone y dziala 100% Parametrizar cámara para reconocimiento de señales (VZE) con VCTool - Vag-Com Audi A4 B9 - Audisport Iberica WWW.AUDISPORT-IBERICA.COM Abro este hilo para compartir con vosotr@s como he parametrizado la cámara de mi A4 B9 por la friolera...
polop81 Opublikowano Wtorek o 16:36 Opublikowano Wtorek o 16:36 (edytowane) W dniu 20.08.2025 o 16:07, Muskel1 napisał(a): Po pierwsze klon to ryzyko, po drugie plik z sieci, kij wie co, więc podwójne ryzyko. Jak chcesz uwalić kamerę to rób Chyba uwaliłem. Coś da się zrobić? Edytowane Wtorek o 16:58 przez polop81
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 17:26 Opublikowano Wtorek o 17:26 (edytowane) Tak, jechać do kogoś posiadającego oryginalny sprzęt i wiedzę o tym co zrobić. Tak się kończy właśnie zabawa klonami w połączeniu z brakiem pojęcia. Sorry ale taka jest prawda Edytowane Wtorek o 17:27 przez Muskel1
polop81 Opublikowano Wtorek o 17:33 Opublikowano Wtorek o 17:33 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tak, jechać do kogoś posiadającego oryginalny sprzęt i wiedzę o tym co zrobić. Tak się kończy właśnie zabawa klonami w połączeniu z brakiem pojęcia. Sorry ale taka jest prawda Właśnie po to tu jesteśmy na forum aby czasem coś się nauczyć, no i czasem uwalić. Chętnie spróbuje sam coś przy odrobinie pomocy. Sterownik zakodowany. Ponowne kodowanie tylko on line czy VCDS ?
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 17:35 Opublikowano Wtorek o 17:35 1 minutę temu, polop81 napisał(a): Właśnie po to tu jesteśmy na forum aby czasem coś się nauczyć, no i czasem uwalić. Tak? To dzałaj...
polop81 Opublikowano Wtorek o 17:36 Opublikowano Wtorek o 17:36 Teraz, Muskel1 napisał(a): Tak? To dzałaj... Chętnie ale potrzebuje pomocy.
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 17:40 Opublikowano Wtorek o 17:40 Wszystko potrzebne opisałem już w tutejszym temacie. Osobiście nie mam nic do dodania. Może ktoś inny Ci doradzi.
polop81 Opublikowano Wtorek o 19:49 Opublikowano Wtorek o 19:49 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wszystko potrzebne opisałem już w tutejszym temacie. Osobiście nie mam nic do dodania. Może ktoś inny Ci doradzi. OK rozumiem, choć napisz co nawaliłem po drodze. W trakcie flashowania przy ok 95% wywalił błąd. I właściwie nie wiem co jest przyczyną.
polop81 Opublikowano Środa o 05:48 Opublikowano Środa o 05:48 9 godzin temu, polop81 napisał(a): OK rozumiem, choć napisz co nawaliłem po drodze. W trakcie flashowania przy ok 95% wywalił błąd. I właściwie nie wiem co jest przyczyną. Dzisiaj bede miał ogrinalnego VCP pro. Sprawdze czy nim pójdzie.
Rekomendowane odpowiedzi