Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T 2014 misano red

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przedstawiam Wam moje a5:

> 2.0tdi 177km,

>polski salon,

>s-line,

>radar (line assist, aktywny tempomat),

>koła 19' rotor :banan:

20200908_172202.jpg

20200912_150032.jpg

20200901_200244.jpg

20200912_145849.jpg

Edytowane przez xaldis

Opublikowano

Graty zakupu, oby służyła bezawaryjnie :wink:

Opublikowano

Gratulacje!:thumbup1:

Opublikowano

No i kolejna piątka na forum. Czerwony na żywo robi fajną robotę w tej budzie. Dawaj foty wnętrza :good:

Opublikowano

Piękny kolor, jak nie najlepszy na a5:) Co tam we wnętrzu?

Opublikowano
  • Autor

Dodałem zdjęcia wnętrza w pierwszym poście :wink: Ścięta kiera, manual, rozbudowane MMI, czarna podsufitka, siedzenia s-line (skóra + alcantara), bezkluczykowy dostęp :cool1:

Edytowane przez xaldis

Opublikowano

Niezła, wywal tylko te chromowane ramki :thumbup1:

Opublikowano

Jakieś plany?

Opublikowano
10 godzin temu, kamelus_ napisał:

Czerwony na żywo robi fajną robotę w tej budzie. 

Szczególnie z pakietem czerń ?

Opublikowano
  • Autor

W tym sezonie raczej kosmetyczne rzeczy, na wiosnę będę chciał chipować na 200km~,  przyciemnić szyby i obkleić znaczki(jeszcze pod znakiem zapytania)/grill/ramki/dekory wewnątrz na czarno :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kilka nowych zdjęć ;)

Mam 4 pytania:

1)  Gałka - gdzie najlepiej zamówić nową? Srebrna obwódka mi się starła, chciałbym wymienić. Są jakieś różne rodzaje, czy wszystkie mają te same wymiary?

2) Charakterystyczny pisk przy zaciąganiu/spuszczaniu ręcznego. Słyszałem taki sam już w wielu A4/A5. Czy jest na to jakaś rada?

3) Czy spotkał się ktoś z Was ze skrzypieniem kiery ? Jest to prawie niezauważalne, ale od czasu do czasu słyszę dźwięk, który jest tylko wewnątrz kabiny, przy różnych kątach skrętu, czasami słychać, innym razem już nie.

4) Chip tuning - co w miarę bezpiecznie mogę osiągnąć z 2.0 tdi 177km?

20200923_174457.jpg

20200926_164616.jpg

20200923_174611.jpg

Edytowane przez xaldis

Opublikowano

1. Gałke zmiany biegów w ASO jeżeli cena nie gra roli. Czasami tu na forum ma ktoś do sprzedania. A jak nie to portale aukcyjne. Ty masz gałkę s-line i do manualnej jest tylko 1 s-line gałka (z resztą do automatu też). Wszystkie mają te same rozmiary. 

Opublikowano

Piękna :kox: Jak koledzy wyżej pisali wywal chromy i daj jakiś grill w stylu RS5. Nic tu więcej modzić nie trzeba:thumbup1: Jakbyś chciał jakiś większy i reprezentatywny hebel to pisz:hi:

Opublikowano

1. Albo szukaj exclusiva. Nie łatwo ją dostać, ale do czerwonego auta posowałaby idealnie :cool1:

oem_audi_a4_a5_q5_alu_shift_knob_-_gear (1).jpg

Edytowane przez liquid8p

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo ! Zamówiłem ;) Z chromami na pewno coś podziałam na wiosnę, autko dopiero od miesiąca u mnie, muszę zrobić rozeznanie :D

Opublikowano
23 godziny temu, liquid8p napisał:

1. Albo szukaj exclusiva. Nie łatwo ją dostać, ale do czerwonego auta posowałaby idealnie :cool1:

oem_audi_a4_a5_q5_alu_shift_knob_-_gear (1).jpg

Do czego szły takie gałki?

Opublikowano

Jak sobie takie zamówiłeś to do każdego. To był pakiet wyposażenia exclusiv (Audi Exclusive Line) kosztowało dla A4 3.500 €.

Zawierało między innymi czarną podsufitkę, skórzane fotele Valcona (po bokach czarne w środku albo srebrne, czerwone albo żółte. Dopasowane pod kolor szwy na kierownicy i gałce zmiany biegów. Dopasowane pod kolor obszycia dywaników, dokory szczotkowane alu albo opcjonalnie czarne piano, listwy progowe Audi exclusive. 

20201003_105648.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
W dniu 1.10.2020 o 22:41, xaldis napisał:

Kilka nowych zdjęć ;)

Mam 4 pytania:

1)  Gałka - gdzie najlepiej zamówić nową? Srebrna obwódka mi się starła, chciałbym wymienić. Są jakieś różne rodzaje, czy wszystkie mają te same wymiary?

2) Charakterystyczny pisk przy zaciąganiu/spuszczaniu ręcznego. Słyszałem taki sam już w wielu A4/A5. Czy jest na to jakaś rada?

3) Czy spotkał się ktoś z Was ze skrzypieniem kiery ? Jest to prawie niezauważalne, ale od czasu do czasu słyszę dźwięk, który jest tylko wewnątrz kabiny, przy różnych kątach skrętu, czasami słychać, innym razem już nie.

4) Chip tuning - co w miarę bezpiecznie mogę osiągnąć z 2.0 tdi 177km?

20200923_174457.jpg

20200926_164616.jpg

20200923_174611.jpg

Jeśli chodzi o serię 177 km to rozsadnie6z rezerwą ok. 210 km przy "zdrowym" silniku. 

Opublikowano
Teraz, Tomafx napisał:

Jeśli chodzi o serię 177 km to rozsądnie z rezerwą ok. 210 km przy "zdrowym" silniku. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Zimowy update  ;)

Czy poleci ktoś dobrą firmę w okolicach kujawsko-pomorskiego do chipowania tego mojego 2.0 177km :P ? Chciałbym się za to zabrać na wiosnę.

20210122_171041.jpg20201112_213714.jpg20210130_163552.jpg

Edytowane przez xaldis