SzczepSon Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Witałem się, ale witam na nowo No to pora na kolejnego mojego Gruza. Nauczony doświadczeniami z b5, tym razem kupiłem... Znowu ulepa. Przed wami A4 B7 z roku 2004, roczników 2005. Jak to u mnie. Powypadkowa z defektami. Z Wyposazenia: - Wewnętrzny Sline - Wewnętrzny fotochrom, - Bixenon z funkcją AUTO - DRL i CLH - Grzane stołki - Czujnik zmierzchu - Czujnik deszczu Na dzień dobry wszedł pakiet startowy. -Olej, filtry(Motul 5W40 8100 XClean) -rozrząd przód -łańcuch z napinaczem -rolka alternatora ze sprzęgiełkiem -Wielowahacz przód. -Łącznik stabilizatora tył + tuleja -czujnik pedału sprzęgła... i parę mniej lub bardziej istotnych rzeczy. -Świece NGK-PFR6Q -Bagnet oleju(zamiennik) Poluję na oryginał. No i ode mnie na start: -Gwint MTS-Technik -Kompletne oświetlenie wewnętrzne LED -Oświetlenie LED (DRL, postojówki, Cofania, rejestracji) -Zestaw regeneracji pokrętła świateł -Zawór N75 Pierburg (czeka na montaż) Plany/mody: lampy z czarnym środkiem i Angel eyes -DONE >>> więcej czarnego + ciemny PPF kierownica multifunkcja na nowo obszyta -DONE >>> kierownica z okrągłą poduszką i ściętym dołem nowo obszyta gałka biegów i mieszek -DONE felgi 18" sline -DONE >>> 19" Rotory, lub coś innego ciekawego grill w plaster miodu -DONE ciemne szyby -DONE komplet hamulców S4 B7 (345mm przód i 300mm tył) -DONE RECARO w czarnej skórze -DONE downpipe - graty już mam turbo hybryda stage3 od geremiego - graty już mam FMIC + wtryski + program na ok 250KM lotka a'la rs4b8 dyfuzor sline lampy tył z led-barem custom podsufitka +materiał boczków drzwi dynamiczny 3ci stop lusterka S4 + składanie + fotochrom jakaś ciekawa rzeźba na zderzak przód Edytowane 4 Czerwca 2022 przez SzczepSon Update
pila24 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 10 godzin temu, SzczepSon napisał: No to pora na kolejnego mojego Gruza. Nauczony doświadczeniami z b5, tym razem kupiłem... Znowu ulepa. Jak to się mówi "rzycie óczy" Cena zadecydowała i świadomie wybrałeś? Czy po czasie znalazłeś defekty?
SzczepSon Opublikowano 13 Września 2020 Autor Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Jeździłem Fordem To zadecydowało Rdzy nie było, wydawała się okej. Znalazłem parę rzeczy które pozwoliły opuścić cenę. Wyszło na to, że kupiłem auto tanio z defektami, a jak je zrobiłem to cenowo wyszło jakbym kupił bez defektów Po prostu nie mogę jeździć po auto samemu. A ja wiecznie podjarany 1.8t z czterobutem, więc jak się trafiło to już jest. Nie ma co płakać Odebrałem furkę ze ściemniania szybek. Siadło 80% na tył i przod seria. No i przymierzyłem letnie papcie na przyszły sezon(może). Edytowane 13 Września 2020 przez SzczepSon Update
Pomponiusz Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Witaj. Fajna furka, zazdroszczę quattro ile Cię wyniósł pełny pakiet oświetlenia LED i gdzie to zamówić?
SzczepSon Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 Znajdź na Facebooku lub instagramie Promotor Light Devices. Wie co robi i ma wszystko chyba do każdego modelu. Bez błędu na fis. Przepraszam za kryptoreklamę, ale naszukałem się żarówek które nie dają błędu więc mogę polecić Promotora. Dzięki za pochwałę autka. Mam nadzieję że kiedyś na to zasłuży 1
SzczepSon Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 Małe szoty bestyjki. Nawet mi się podoba. Dlaczego wszystkie fanty są tak drogie do b7
george Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 Fajna specyfikacja. Defekty były poważne?
SzczepSon Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 Trochę było. Przykładowo chińskie opony, z czego jedna obrócona "outside" do wewnątrz, bo od tamtej strony była gula, więc schował Z poważniejszych smok w misce nie był założony. Wcale go nie było. I masa mniej lub bardziej poważnych usterek Większość ogarnieta
SzczepSon Opublikowano 19 Września 2020 Autor Opublikowano 19 Września 2020 Rzeźbiony ambient wszedł. Przy okazji, nie ma ktoś podświetlanego kubka i wizytownika bez chromu?
SzczepSon Opublikowano 2 Października 2020 Autor Opublikowano 2 Października 2020 Miałem dylemat czy bawić się w lato na krótka chwilę czy jednak zimę. Więc wpadła zima. 17“ podróbki sline.
SzczepSon Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 Z racji że pogoda nie sprzyja na większe mody przy aucie to bawię się z tym co mogę wymontowac i przynieść do domu. Hokej wewnątrz lampy pryśniety a czarny mat. No i ringi z Aliexpress(bajer-kwestia gustu) Środek trochę ożywiłem(tak wiem za dużo czerwonego, lewarek popielniczka i kierownica wróci do szarości tymczasowo) , może się jeszcze coś zmieni niedługo bo cały czas poluje na graty. Kilka fotek
Monti Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Siema. Ringi kwestia gustu. Mi nie leżą, nie mniej jednak wyszedł Ci bardzo oryginalny efekt. Można prosić linka? Pozdro
Emejcz Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 10.10.2020 o 19:45, SzczepSon napisał: Środek trochę ożywiłem(tak wiem za dużo czerwonego, lewarek popielniczka i kierownica wróci do szarości tymczasowo) , może się jeszcze coś zmieni niedługo bo cały czas poluje na graty. Jakiej folii używałeś do listew?
raaf Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Co do ringow efekt bylby chyba dużo lepszy gdyby nie bylo pojedynczych diod a jednolity ring Odwaznie z ta czerwienia w srodku ale w sumie nawet ok tylko hmm kiera i wokol drazka jakos mi nie pasi listwy jakos fajnie i bardziej z reszta wspolgra.
SzczepSon Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) Lubię czasami trochę kontrowersyjnie podejść do tematu. Poszukam linka i edytuje jak znajdę. I do ringów i do folii. Ring szukałem jako mleczny okrąg, ale znalazłem tylko taki. Gdy świeci na biało nie widać przerw między diodami. Zamówiłem sobie nowe szkła do reflektorów to przy okazji montażu wleci podświetlenie soczewki, a ring wyleci do czasu aż nie znajdę mlecznego albo światłowodu. Lewarek tymczasowo jest już w czarnym carbonie, kierownica wróci do chromu. Zrobiłem na próbę, bo ojciec mówił że jak już się bawię to całe Alu powinienem zmienić ale mi też nie pasowało. Docelowo popielniczka i lewar pójdzie w piano black. Tutaj linki: Folia Ring Edytowane 15 Października 2020 przez SzczepSon update
raaf Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 No pewnie że tak kontrowersja wzbudza przynajmniej jakieś zainteresowanie tematem Listwy wyszły elegancko, spodobały mi się nawet puszka coli pasuje Cytat Lewarek tymczasowo jest już w czarnym carbonie, kierownica wróci do chromu. Zrobiłem na próbę, bo ojciec mówił że jak już się bawię to całe Alu powinienem zmienić ale mi też nie pasowało. Docelowo popielniczka i lewar pójdzie w piano black. Resztę zrób jednolitą. Bo tu czerwony tu alu tu piano to za dużo, sroki się zlecą Cytat a ring wyleci do czasu aż nie znajdę mlecznego albo światłowodu. o to to to wtedy będzie git
SzczepSon Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 Co do puszki coli... Moja mama mówiła to samo a ojciec chciał żeby mu klawisze w akordeonie pooklejal biała folia bo mi tak dobrze idzie Co do dekorów to będzie tylko czerwony pasek. A cała reszta będzie czarna. Ogólnie zamysł jest na czern i czerwień w detalach. Uspokajam - nie będzie czerwonego znaczka spokojnie. Robię folią, żeby w razie czego moc wrócić do serii jak mi się czerwony znudzi.
SzczepSon Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 Mały mod a cieszy wpadł w końcu świecący kubek. Jeszcze muszę znaleźć ładne ESP i awaryjne bo te moje już podrapane są. Kierownica z multifunkcją i pełny "licht" pakiet i będzie miodzio.
suzuki999 Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgrabna ?️ jak ogarnąć LED drl takie jak Ty masz? ?
SzczepSon Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Opublikowano 29 Listopada 2020 Pisałem wyżej. Promotor Light Devices na Instagramie/Facebooku. Ma ledy, które nie wyrzucają błędu na fis.
Rekomendowane odpowiedzi