Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i podłączenie lusterka fotochrom w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba rozbierać tapicerkę drzwi

Opublikowano
Dzięki, to teraz wiem że nie mam fotochromów :)

Czy można po ilości pinów w wtyczce przewodów lusterka poznać jakie to lusterko ? Ile pinów ma moje lusterko a ile pinów fotochrom ?

Czy aby wymienić kompletne lusterko trzeba rozbierać drzwi ?

Niestety, trzeba rozbebeszyć całe drzwi, zdjąć ramkę szyby i zdemontować lusterko. Kupa roboty przy tym. Ja u siebie zmieniałem szkła na fotochrom i dodawałem brakujące przewody. Roboty na pół dnia w pojedynkę.

Opublikowano

Powie mi ktoś jak zdemontować właśnie takie lusterko :

img6193ir.jpg

Opublikowano

odłącz wtyczkę z lustra i przekręcasz o 90 st w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara. minuta roboty

Opublikowano
odłącz wtyczkę z lustra i przekręcasz o 90 st w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara. minuta roboty

Turzol, po raz kolejny dziękuje :thumbup1:

Opublikowano

Mnie przy tym pękła szyba. Lepiej podjedź do "szklarza" niech Ci je zdejmą.

Opublikowano

Uuuuuuu, może za mocno przekręciłeś ?

Opublikowano

Łukasz bez spiny bierzesz i zdejmujesz , kręć w lewo:wink:

Opublikowano

ok, ja to sam opanuje :wink: a gdzie jest ta wtyczka do odpięcia ? Bo nigdy tego nie odpinałem ? :kwasny:

Opublikowano

ok, ja to sam opanuje :wink: a gdzie jest ta wtyczka do odpięcia ? Bo nigdy tego nie odpinałem ? :kwasny:

zdejmnij czarna osłonke i zobaczysz kosteczke:decayed:

Opublikowano

ok, bo nie chce nic uszkodzić ani połamać :decayed:

Opublikowano
Witam, nie działa mi elektryczne składanie lusterka dlatego chciałem je wymienić. Dlatego mam w związku z tym pytania.

W środku luesterko fotochromowe ale na zewnątrz chyba już nie. Jest ono raczej podgrzewane.

Jakiego lusterka szukać (ilo pinowego), ilo pinowy jest zewnętrzny fotochrom oraz czy dużo kosztować mnie będzie przeróbka ?

To moje lusterko:

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

PS. Czy jest gdzieś manual jak wymienić całe lusterko ? Chyba trzeba drzwi rozbierać bo tam idzie wiązka przewodów od lusterka ?

Od, czyli moje lusterko na pewno nie jest fotochromowe :) Pytanie, czy można rozróżnić te lusterka po kablu/wtyczne ?

Ile pinów ma moje lusterko a ile ma to z fotochromem ?

Oraz czy muszę rozbierać drzwi aby nowe lusterko podpiąć ?

Czy może mi ktoś powiedzieć ilo pinowe jest moje lusterko ? Chciałbym zakupić i nie wiem o jaką wtyczkę pytać :/

Opublikowano
Witam, nie działa mi elektryczne składanie lusterka dlatego chciałem je wymienić. Dlatego mam w związku z tym pytania.

W środku luesterko fotochromowe ale na zewnątrz chyba już nie. Jest ono raczej podgrzewane.

Jakiego lusterka szukać (ilo pinowego), ilo pinowy jest zewnętrzny fotochrom oraz czy dużo kosztować mnie będzie przeróbka ?

To moje lusterko:

PS. Czy jest gdzieś manual jak wymienić całe lusterko ? Chyba trzeba drzwi rozbierać bo tam idzie wiązka przewodów od lusterka ?

Od, czyli moje lusterko na pewno nie jest fotochromowe :) Pytanie, czy można rozróżnić te lusterka po kablu/wtyczne ?

Ile pinów ma moje lusterko a ile ma to z fotochromem ?

Oraz czy muszę rozbierać drzwi aby nowe lusterko podpiąć ?

Czy może mi ktoś powiedzieć ilo pinowe jest moje lusterko ? Chciałbym zakupić i nie wiem o jaką wtyczkę pytać :/

najpewniej będzie jak zdejmiesz tapicerkę i odepniesz od sterownika drzwi wtyczkę lusterka - wtedy policzysz ile kabelków biegnie do wtyczki

Opublikowano

Qrcze, to będę musiał dwa razy rozbierać drzwi :/ Myślałem że da się to wskazać biorąc pod uwagę kod na lusterku, i znając jego funkcję (czyli elektryczne, podgrzewane)

Opublikowano

jesli jest lusterka nie są elektrycznie składane , a wklady są podgrzewane to szukasz lusterka z 5 kabelkami we wtyczce

Opublikowano

Moje lusterka są elektrycznie składane (właśnie rozkładanie mi padło), elektrycznie regulowane i podgrzewane. Czy to będzie z wtyczką większą niż 5 przewodów ?

Opublikowano
Moje lusterka są elektrycznie składane (właśnie rozkładanie mi padło), elektrycznie regulowane i podgrzewane. Czy to będzie z wtyczką większą niż 5 przewodów ?

10 kabli szukaj

Opublikowano

Czy jakiś wyżej postawiony urzędnik na forum mógłby to podpiąć np do pierwszego postu ? Bo szukałem tego i nie mogłem nigdzie znaleźć :kwasny:

Jest to instrukcja jak zakodować lusterko z kompasem pochodzące z USA na EU.

Do kalibracji potrzebny jest nr pola magnetycznego do wpisania w lusterku, jest to nr 7 na Polskę.

Kalibracja polega na przytrzymaniu przycisku lusterka służącego do wł/wył fotochromu aż pokaże się cyfra. Trzeba klikać do chwili pokazania się nr 7 a jest 15 stref. Po zniknięciu nr znowu trzymamy przycisk środkowy na lusterku aż pokaże się literka C. Robimy dwa, trzy kółka z prędkością ok 15km/h do pokazania się wskazań kompasu np SE. Koniec kalibracji i montażu:) Działanie kompasu jest szybkie po zmianie kierunku jazdy i dokładne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja tez zaje... scie zaluje ze nie pojechalem do szklarza .. poszla mi cala szyba od lusterka ..... ;/ co prawda mam teraz szybe solarna .. ale 700 stow bez powodu poszlo w bloto .. wiec przestrzegam albo masz dobre szczypce i robisz ruch ladnie 90 st. w lewo albo jak cos nie chce isc nie silowac sie nie wyginac tylko do zakladu gdzie wymieniaja szyby tam zajmie im to kilka sekund .. pozdr. aa i zapomnialem dodac ze w artykule mozna by dopiac ze piny sa potrzebne do wtyczki z centralnej elektryki przynajmniej u mnie 4 albo 5 brakowalo ... pozdro .

Mnie przy tym pękła szyba. Lepiej podjedź do "szklarza" niech Ci je zdejmą.

---------- Post dopisany 07-05-2013 at 13:29 ---------- Poprzedni post napisany 04-05-2013 at 17:52 ----------

DSC00352.jpg

moglby ktos podrzucic skad moge te nowe piny do wtyczki od centralnej elektryki wziasc albo numer tych pinow?

Opublikowano

000 979 009 aso lub pewnie allegro lub ktoś z forum