piti82 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Panowie zastępował ktoś pasek osprzętu krótszym, aby pominąć kompresor klimatyzacji??? Pozdrawiam
Dev Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 8 minut temu, piti82 napisał: Panowie zastępował ktoś pasek osprzętu krótszym, aby pominąć kompresor klimatyzacji??? Pozdrawiam a co za problem ? musisz tylko dokłądnie wymierzyc
piti82 Opublikowano 14 Września 2020 Autor Opublikowano 14 Września 2020 W sobotę rozwaliło mi w trasie kompresor i tak zablokowało, że nie szło nawet wałem ruszyć. Musiałem niestety wracać laweta 300km:( Teraz zanim to ogarnę to chcę założyć krótszy pasek, żeby nie mieć uziemionego samochodu. Zadałem pytanie bo może ktoś już coś takiego robił i ma wymierzone, jak nie to będę musiał wymierzyć
pila24 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Godzinę temu, piti82 napisał: W sobotę rozwaliło mi w trasie kompresor i tak zablokowało, że nie szło nawet wałem ruszyć. Musiałem niestety wracać laweta 300km:( Teraz zanim to ogarnę to chcę założyć krótszy pasek, żeby nie mieć uziemionego samochodu. Zadałem pytanie bo może ktoś już coś takiego robił i ma wymierzone, jak nie to będę musiał wymierzyć Nie masz sprzęgła zrywalnego w kole pasowym klimy? U siostry rozszczelniła się klima po lekkim dzwonie to usunąłem gumki by koło pasowe obracało się bez ruszania wałka kompresora klimy do czasu naprawy układu.
piti82 Opublikowano 14 Września 2020 Autor Opublikowano 14 Września 2020 1 minutę temu, pila24 napisał: Nie masz sprzęgła zrywalnego w kole pasowym klimy? U siostry rozszczelniła się klima po lekkim dzwonie to usunąłem gumki by koło pasowe obracało się bez ruszania wałka kompresora klimy do czasu naprawy układu. Dzięki za podpowiedź, muszę sprawdzić
pila24 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 2 minuty temu, piti82 napisał: Dzięki za podpowiedź, muszę sprawdzić Nie jestem na 100% pewien ale w b6 na początku szły kompresory ze sprzęgłem elektromagnetycznym,później zmienili na zrywalne. A jak chcesz sprawdzić jaki długi ma być pasek PK to sznurkiem możesz to sprawdzić.
piti82 Opublikowano 14 Września 2020 Autor Opublikowano 14 Września 2020 1 minutę temu, pila24 napisał: Nie jestem na 100% pewien ale w b6 na początku szły kompresory ze sprzęgłem elektromagnetycznym,później zmienili na zrywalne. A jak chcesz sprawdzić jaki długi ma być pasek PK to sznurkiem możesz to sprawdzić. No dzięki, tak będę musiał zrobić bo nie mam za bardzo innego wyjścia auto potrzebne a nie wiem jak szybko ogarnę klimę
muniek32 Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 Bez problemu podejdzie pomijając klimatyzacje. Musi być tylko dobrze wymierzony i napięty
piti82 Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 Jakby co to pasek 1640 podchodzi... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi