Tomek_C Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Witam, niestety w najbliższym czasie bede musial wymienic skrzynie biegów. W zwiazku z tym że nie da sie dojrzeć w aucie symbolu, może ktoś z państwa ma wiedze jakie wystepują?
Dev Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 23 minuty temu, Tomek_C napisał: Witam, niestety w najbliższym czasie bede musial wymienic skrzynie biegów. W zwiazku z tym że nie da sie dojrzeć w aucie symbolu, może ktoś z państwa ma wiedze jakie wystepują? daj vin 1
Tomek_C Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 31 minut temu, Dev napisał: daj vin WAUZZZ8E64A205322
Dev Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 3 godziny temu, Tomek_C napisał: WAUZZZ8E64A205322 ori: GFV może jeszcze byc: GFC GPB GBK GFP 1
Tomek_C Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 2 godziny temu, Dev napisał: ori: GFV może jeszcze byc: GFC GPB GBK GFP Dziękuje bardzo, mam jeszcze pytanie. Masz moze wiedze na temat przełożeń? Nie chciałbym kupić jakiejs drugiej co by jeszcze dodatkowo zamuliło auto.
Dev Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Godzinę temu, Tomek_C napisał: Dziękuje bardzo, mam jeszcze pytanie. Masz moze wiedze na temat przełożeń? Nie chciałbym kupić jakiejs drugiej co by jeszcze dodatkowo zamuliło auto. Podałem Ci oznaczenia
Tomek_C Opublikowano 2 Października 2020 Autor Opublikowano 2 Października 2020 23 godziny temu, Dev napisał: Podałem Ci oznaczenia Znalazłem blisko siebie skrzynie o symbolu CTD gość mi mówi że to powinno pasować. Masz jakąś wiedze na ten temat?
Dev Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Godzinę temu, Tomek_C napisał: Znalazłem blisko siebie skrzynie o symbolu CTD gość mi mówi że to powinno pasować. Masz jakąś wiedze na ten temat? moze i bedzie ale ja bym w to nie wierzył
W.W. Opublikowano 20 Czerwca 2021 Opublikowano 20 Czerwca 2021 W moim A4B6 2003 jest silnik 1.6 8V ALZ a skrzynia 5 bieg GBK. Nie wiem tylko jak poziom oleju powinien być w niej,bo dla "skrzynki przekładniowej 012/1W 7mm poniżej otworu wlewowego,a dla 01A poziom wyznacza dolna krawędź otworu. Którą z tych skrzyń jest GBK? Temat mnie interesuje ponieważ przez nieszczelny kiedyś simmering półosi trzeba było uzupełnić ubytek ponoć 0,7L w ASO.Mam klucz s-pline 16-to karbowy z otworkiem żeby sprawdzić poziom(po sprawdzeniu dokręcić momentem 25 Nm) ale nie znalazłem info co do właściwego poziomu.
W.W. Opublikowano 26 Czerwca 2021 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Sam sobie odpowiem: Dziś ,mając 16 karbowy ,z otworem klucz typu spline, własnoręcznie wykręciłem korek w skrzyni GBK i okazało się,że oleju jest po brzeg otworu korka.Tak uzupełniono,po wymianie simerringu, olej w skrzyni w ASO (ori VW Audi),i taka właśnie jest zasada ew.uzupełniania oleju w tej skrzyni.W książce "sam to robię",nie jest to jasno napisane,ale teraz już wiem,bo sprawdziłem. Poziom poniżej krawędzi otworu,7 mm, to max ubytek,kiedy trzeba uzupełnić.Tak to rozumiem.
Rekomendowane odpowiedzi