studziany Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mam pytanie do bardziej obytych niz ja jesli chodzi o Etke. Wiec tak: chce sobie zamowic przelaczniki sterowania szyb. W etce jest motyw ze element ten wystepuje w rocznikach od 2001-02 pod numerem 8z0 959 851 b 5pr a w rocznikach 2002-05 pod numerem 8z0 959 851 f 5pr. I teraz pytanie-czym to dziadostwo sie rozni. Bo z tego co wyczytalem na forum, to na poczatku montowali w B6 slabej jakosci komponenty ktore sie zwyczajnie zuzywaly - wiec jesli mam kupic dalej taki szajs jaki byl na poczatku z numerem dla mojego rocznika, to jesli ten drugi jest lepiej wykonany to chyba lepiej zamawiac ten drugi jesli nie ma tam zadnej roznicy. Kurna sam juz nie wiem... Drugie pytanie dotyczy koloru tapicerki - bo zauwazylem ze w etce kolory oznaczane sa przez dwie litery LB, LC itd. Czy dobrze robie rozszyfrowujac kolor swojej tapicerki odczytujac je z wklejki w ksiazce serwisowej (na koryms tam miejscu w ksiazce serwisowej mam oznaczenie LC co oznaczaloby kolor swing (szary) coby sie zgadzalo) ?? z gory dzieki za odpowiedzi i sorki za delikatnie zawily tok myslenia tudziez przelewania mysli... pozdrawiam
GRazny Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 jedyne co Ci mogę potwierdzić to LC - grey/grey-grey/grey/light grey taki opis mam u siebie z bazy... odcień tapicerki był jeden więc szary to szary
Bart-S Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Hmm przydałaby się opinia kogoś kto w kolorku ma wbite LB - skoro LC to szary/szary-szary/szary/jasnoszary to LB może oznaczać inny "rozkład kolorów w innym obszarze tapicerki... ale skoro na naklejce masz LC to będzie tak samo jak u GRaznego czyli tylko podsufita jaśniejsza - reszta powinna mieć taki sam odcień...
lukaszr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 studziany chcesz u siebie wymienić ? Jak tak to podaj mi na PW VIN to sprawdzę co dokładnie było u Ciebie i podam Tobie obecny numer tego co powinno być pod Twój kolor.
studziany Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Właśnie poczytałem co pisał GRazny również w innym temaci o kolorach tapicerki i jutro skocze do fury poogladac wklejki w samochodzie. Napisze Ci lukaszr jutro ten VIN bo dzisij juz mi sie nie chce do samochodu leciec a nie mam go pod reka. Dzieki z gory i pozdrawiam
lukaszr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Napisze Ci lukaszr jutro ten VIN bo dzisij juz mi sie nie chce do samochodu leciec a nie mam go pod reka. Dobra, jutro wrócimy do tematu (VIN jest też w dowodzie rejestracyjnym)
studziany Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Napisze Ci lukaszr jutro ten VIN bo dzisij juz mi sie nie chce do samochodu leciec a nie mam go pod reka. Dobra, jutro wrócimy do tematu (VIN jest też w dowodzie rejestracyjnym) hehe faktycznie. Ale wtopa . Zaraz pisze
lukaszr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 hehe faktycznie. Ale wtopa . Zaraz pisze Wg VIN'u u Ciebie będzie przełącznik 8Z0 959 851 B 5PR.
studziany Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 hehe faktycznie. Ale wtopa . Zaraz pisze Wg VIN'u u Ciebie będzie przełącznik 8Z0 959 851 B 5PR. No tak - w ETCE też tak jest. Tylko boje sie ze jak kupie ten przeznaczony do mojego rocznika to dalje tak sie be dzie obdzieral jak ten co mam teraz ( gorsza jakosc wykonania ) - chyba ze zle mysle. A tak wogole to wie ktos czym sie roznia te przelaczniki pomiedzy soba i czy beda dzialac w samochodach do ktorych rocznikowo nie sa przeznaczone dzieki i pozdrawiam
lukaszr Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Tylko boje sie ze jak kupie ten przeznaczony do mojego rocznika to dalje tak sie be dzie obdzieral jak ten co mam teraz ( gorsza jakosc wykonania ) - chyba ze zle mysle. Raczej źle myślisz - przecież raczej nie kupisz tej części z 2001 roku tak jak jest Twoje auto tylko w miarę świeżą i może trochę poprawioną, a nawet jeżeli to tutaj ten przełącznik wytrzymał 8 lat więc jak ten wytrzyma tyle to będzie dobrze.
lukaszr Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Jaka cena przelacznika?? Około 180 zł.
studziany Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Raczej źle myślisz - przecież raczej nie kupisz tej części z 2001 roku tak jak jest Twoje auto tylko w miarę świeżą i może trochę poprawioną, a nawet jeżeli to tutaj ten przełącznik wytrzymał 8 lat więc jak ten wytrzyma tyle to będzie dobrze. Dzieki serdeczne lukaszr za objasnienie co i jak. Jaka cena przelacznika?? Około 180 zł. O matka i corko! Myslalem ze troche mniej. Ale coz-zeby ladnie bylo trzeba troche kasy wylozyc. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi