Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 ABT 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładnie siedzi. Mody grube tutaj widzę :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

🙃

Audi salo uhd.png

Edytowane przez KiVash

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Caractere zamówione. Zobaczymy czy podatek doładują:)

Opublikowano

...kiedy wjedzie zestaw błotników nawiązujących do maski?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.09.2025 o 12:12, _małyTM_ napisał(a):

...kiedy wjedzie zestaw błotników nawiązujących do maski?

Raczej sobie daruje

botnik.jpg.24fdfb18ae9e5c59393f646a1956d4ef.jpg

Edytowane przez KiVash

Opublikowano

no to faktycznie paździoch...ale może sam "carbon" albo coś od srs?

Opublikowano
  • Autor

~~Nieaktualne~~

Jeżeli ktoś chętny, oddam w cenie przesyłki obudowy lusterek widoczne na zdjęciach w hydro grafice carbon do polifta.

~~Nieaktualne~~

Edytowane przez KiVash

Opublikowano

podobnie słabo te błotniki wyglądają jak i ta maska

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, marcin_o23 napisał(a):

podobnie słabo te błotniki wyglądają jak i ta maska

Maska jest z carbonu. A błotników nie zamierzam zakładać. Rzecz gustu.

Edytowane przez KiVash

Opublikowano

jasna sprawa, bez urazy

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Prawie gotowy do montażu.

2.thumb.jpg.1a5fdb3b9e094f7b872d5f1e37a0378c.jpg3.thumb.jpg.4c52d9b291abc43881078ba5285775e7.jpg1.thumb.jpg.85c1898d840db4925e23b49b72623a8b.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ciekawe przednie reflektory, carbonowa maska z wlotami na a4 moim zdaniem wygląda trochę groteskowo, za to szanuje za wybór felg, opuszczony sedan, czarny kolor i te felgi - petarda.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i czekają do wiosny kute felgi ABT.

20260202_150910.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś na przeglądzie, na stacji diagnostycznej do której jeżdżę od ładnych paru lat.

Jakież było moje zdziwienie kiedy diagnosta zakwestionował koła 19 w aucie. Stwierdził, że ten model nie ma homologacji na taki rozmiar i mamy problem. Jakież było moje zdziwienie kiedy zapytał również dlaczego mam nową (2026r) gaśnicę a nie regenerowaną🫨. Wałkował auto przez 40 minut. Na szczęście nie było tak tragicznie i doszliśmy do merytorycznego zakończenia tej sytuacji. A myślałem, że nie są na stacji mnie już niczym zaskoczyć.

Opublikowano
51 minut temu, KiVash napisał(a):

Byłem dziś na przeglądzie, na stacji diagnostycznej do której jeżdżę od ładnych paru lat.

Jakież było moje zdziwienie kiedy diagnosta zakwestionował koła 19 w aucie. Stwierdził, że ten model nie ma homologacji na taki rozmiar i mamy problem. Jakież było moje zdziwienie kiedy zapytał również dlaczego mam nową (2026r) gaśnicę a nie regenerowaną🫨. Wałkował auto przez 40 minut. Na szczęście nie było tak tragicznie i doszliśmy do merytorycznego zakończenia tej sytuacji. A myślałem, że nie są na stacji mnie już niczym zaskoczyć.

Mega zagadnienie z kołami, sprawdzał to po VIN'ie w jakimś magicznym katalogu czy na podstawie wlepy na drzwiach ? B8 i B9 mają tak że chyba zależnie od wersji zawieszenia są koła podane na wlepach. Moje B8 z 1BV miało 19 na wlepce a inne B8 ale nie wiem z jakim zawiasem nie miały. Teraz mam B9 na 1BA i właśnie też nie mam na wlepie 19" a na lato i kiedy przegląd zakładam 19" i widzę że coraz lepiej "u Nas"

Opublikowano
  • Autor

Na podstawie wlepy na drzwiach uznał, że samochód nie posiada homologacji na ten rozmiar.

W etce jest ewidentnie, przykładowo:

Opona radialna zimowa.

Audi A4/S4/Avant/qu. (2013 - 2015) / VAG Etka

255/35 R19 96Y
XL

4

8J0 601 313 J 

do modelu A4 B8 lift.

Wszyscy zaczynają sr** po gaciach przy tych fundamentalistycznych przepisach.

Opublikowano

Z jednej strony podziw za szczegółowość, z drugiej to już przyczepianie się, na podstawie braku wiedzy. Masz rozkodowany VIN? Tam czasami jest, na jaki rozmiar auto ma homologację.

Opublikowano
15 godzin temu, KiVash napisał(a):

Na podstawie wlepy na drzwiach uznał, że samochód nie posiada homologacji na ten rozmiar.

W etce jest ewidentnie, przykładowo:

Opona radialna zimowa.

Audi A4/S4/Avant/qu. (2013 - 2015) / VAG Etka

255/35 R19 96Y
XL

4

8J0 601 313 J 

do modelu A4 B8 lift.

Wszyscy zaczynają sr** po gaciach przy tych fundamentalistycznych przepisach.

5 godzin temu, Langista napisał(a):

Z jednej strony podziw za szczegółowość, z drugiej to już przyczepianie się, na podstawie braku wiedzy. Masz rozkodowany VIN? Tam czasami jest, na jaki rozmiar auto ma homologację.

Właśnie gdzie to dokładnie sprawdzić żeby mieć na takiego ancymona od razu kontrę ? Myślałem o innej wlepie z 255/25/19 bo są ale czy naprawdę chce Mi się kombinować z zamawianiem innej wlepki na drzwi...

Opublikowano

Dawałeś swój Vin do tematu na forum?

"🔹 Większe felgi (np. 19″) też są możliwe i często fabrycznie montowane w wyższych wersjach silnikowych, ale ich dopuszczenie zależy od konkretnej wersji silnikowej/wyposażenia – w katalogach można znaleźć np. 19″ z oponami 255/35 R19 96Y w niektórych odmianach A4 B8. �

club.autodoc.co.uk

🔹 Jeżeli zależy Ci na formalnej homologacji pod konkretny VIN lub zestaw felga+opona, Audi zwykle wydaje Certificate of Conformity (CoC) albo dokument homologacyjny z dokładnymi rozmiarami – to jest oficjalny dokument, który akceptują urzędy i diagnosty. Taki dokument nie jest powszechnie publikowany online; trzeba go zamówić albo u dilera Audi, albo z serwisu Audi."

Edytowane przez Langista

Opublikowano
22 minuty temu, Langista napisał(a):

Dawałeś swój Vin do tematu na forum?

"🔹 Większe felgi (np. 19″) też są możliwe i często fabrycznie montowane w wyższych wersjach silnikowych, ale ich dopuszczenie zależy od konkretnej wersji silnikowej/wyposażenia – w katalogach można znaleźć np. 19″ z oponami 255/35 R19 96Y w niektórych odmianach A4 B8. �

club.autodoc.co.uk

🔹 Jeżeli zależy Ci na formalnej homologacji pod konkretny VIN lub zestaw felga+opona, Audi zwykle wydaje Certificate of Conformity (CoC) albo dokument homologacyjny z dokładnymi rozmiarami – to jest oficjalny dokument, który akceptują urzędy i diagnosty. Taki dokument nie jest powszechnie publikowany online; trzeba go zamówić albo u dilera Audi, albo z serwisu Audi."

Nie dawałem Vin do tematu (nie wiem o którym piszesz), mam rozkodowany z jakiejś aukcji z Allegro z wyposażeniem itd. są tam opony 245/40/18 czyli te co mam na wlepce.