Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Vscan VAG5053C ITS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Ktoś z forumowiczów korzystał w b6? Czytam opinie na allegro i nie wszystkich łączy tak jak powinno. Nie wszystkie opcje działają. Tylko że problem dotyka mlodsze modele.

VIAKEN.PL

Viaken - elektronika dla motoryzacji

Proszę o jakiekolwiek zdanie.

Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
Godzinę temu, hapa999 napisał:

Witam wszystkich. Ktoś z forumowiczów korzystał w b6? Czytam opinie na allegro i nie wszystkich łączy tak jak powinno. Nie wszystkie opcje działają. Tylko że problem dotyka mlodsze modele.

VIAKEN.PL

Dziękuję i pozdrawiam

lepiej kup sobie VCDSa w podjebce

Opublikowano
Godzinę temu, hapa999 napisał:

VIAKEN.PL

Dziękuję i pozdrawiam

Miałem kiedyś przez jakiś krótki czas dokładnie taki sam, używałem w C6 2011 rok. Działało to jakoś, wygodne w użyciu bo nie trzeba laptopa do odczytania błędów, z kodowaniem to już tak sobie bo nic nie podpowiadał. Oprócz odczytania błędów coś tam można nawet było nim zrobić jednak sprzedałem i kupiłem VCDSa. Bezpośrednio od chińczyka kupisz za 100zł na olx za około 200zł - chodzi o VCDS. Tak czy inaczej polecam VCDSa, chociaż teraz stwierdzam że mogłem go nie odsprzedawać i jeździłby w schowku bo wygodny w użyciu był, jednak tylko do odczytania błędów...

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, pelonek1 napisał:

Miałem kiedyś przez jakiś krótki czas dokładnie taki sam, używałem w C6 2011 rok. Działało to jakoś, wygodne w użyciu bo nie trzeba laptopa do odczytania błędów, z kodowaniem to już tak sobie bo nic nie podpowiadał. Oprócz odczytania błędów coś tam można nawet było nim zrobić jednak sprzedałem i kupiłem VCDSa. Bezpośrednio od chińczyka kupisz za 100zł na olx za około 200zł - chodzi o VCDS. Tak czy inaczej polecam VCDSa, chociaż teraz stwierdzam że mogłem go nie odsprzedawać i jeździłby w schowku bo wygodny w użyciu był, jednak tylko do odczytania błędów...

Kolego zgadza się gdzieś też to wyczytałem. Tylko że nie za bardzo to działa w nowszych modelach. Ty akurat jeździsz b7 więc troszkę młodszy. Kabelek gdzieś mam pod vcds bo posiadam jeszcze a6 c5 i troszkę się bawiłem. Nie ogarniam do końca tego programu.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Dev napisał:

lepiej kup sobie VCDSa w podjebce

Co to znaczy w podjebce?

Opublikowano
2 godziny temu, hapa999 napisał:

Co to znaczy w podjebce?

no chyba nie sądzisz że za tą kasę masz ori program:P

Opublikowano
4 godziny temu, hapa999 napisał:

Kolego zgadza się gdzieś też to wyczytałem. Tylko że nie za bardzo to działa w nowszych modelach. Ty akurat jeździsz b7 więc troszkę młodszy. Kabelek gdzieś mam pod vcds bo posiadam jeszcze a6 c5 i troszkę się bawiłem. Nie ogarniam do końca tego programu.

Viakena używałem w Golfie IV 2003 i A6 C6 2011, VCDSa używam w A6 C6 2011 i A4 B7 2006. Jak nie ogarniasz VCDSa to uwierz mi, że tym bardziej nie ogarniesz Viakena. Jest tam jakaś instrukcja która mało wnosi do obsługi tego urządzenia, wszystkiego bedziesz musiał szukać w necie, jednym słowem nie warto kupować wg mnie.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie a gdzie ogarnąć programik. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Znajdę kabelek będę walczył. Pozdrawiam

Opublikowano

na necie pełno tego nawet tu na forum jest - tylko poszukać

Opublikowano
  • Autor

Poszukam popatrzę może coś znajdę. Pilni potrzebuje bo klima nie lata tak jak powinna. Wskakuje econ i nie da się wyłączyć. Nie raz caly dzień wszystko ok. A szyby parują? Wróżyć z fusuf nie będę.

3 minuty temu, hapa999 napisał:

No właśnie a gdzie ogarnąć programik. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Znajdę kabelek będę walczył. Pozdrawiam

Opublikowano

Ty widzę z Chełma więc jak latasz gdzieś do Zamościa to daj znać a błędy się odczyta nie ma problemu.

Sam zresztą naprawiałem jeden z silniczków bo na szybę nie dmuchało mi i parowała. I niestety tu bez vag'a nawet nie podchodź.

A programik masz tu 

albo tu

Edytowane przez Pieterb

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki.

Pozdrowiam

Opublikowano
  • Autor

A ile jest tam silniczków sterujących klapami? Jak gasze auto to słychać jak chodzi jakis czas i staje po chwili. Tak jak by latał w tą i z powrotem. Czy po tej awarii wskakiwał by econ tak jak jest u mnie? U mnie to w środek konsoli od strony pasażera

Opublikowano
24 minuty temu, hapa999 napisał:

A ile jest tam silniczków sterujących klapami? Jak gasze auto to słychać jak chodzi jakis czas i staje po chwili. Tak jak by latał w tą i z powrotem. Czy po tej awarii wskakiwał by econ tak jak jest u mnie? U mnie to w środek konsoli od strony pasażera

Kolego nie obraź się ale użyj szukajki, wszystko jest na forum łącznie z nastawami podstawowymi które musisz zrobić. Polecam, to działa :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tak myślałem że bałagan zrobię tymi pytaniami tutaj. Spoko wszystko rozumiem

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie to pobierasz ori soft i przez loader podmieniasz plik wykonawczy i ma hulać... 

Ogólnie to już potrzebuje pomocy. Przez jaki loader i jaki plik wykonawczy?:shock3:

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, hapa999 napisał:

Ogólnie to pobierasz ori soft i przez loader podmieniasz plik wykonawczy i ma hulać... 

Ogólnie to już potrzebuje pomocy. Przez jaki loader i jaki plik wykonawczy?:shock3:

Loader link już nie działa...

Opublikowano
  • Autor

Takie mi byki wyskoczyły. Nie uruchomiłem VCDSa czytane polskim vagie. Tylko teraz z której strony te klapy? To sie naprawia czy kupuje nowe?

IMG_20201221_214534.jpg

IMG_20201221_213211.jpg

Opublikowano

Wyciągasz i czyścisz, od razu możesz zamówić nowy potencjometr i go wymienić. Na koniec nastawy podstawowe i będzie działać. Jest specjalny temat już na forum jak to zrobić, bo to znany problem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki