Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Vscan VAG5053C ITS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczytaj tutaj:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie pomocy. Te linki od loaderów już nie działają. Nie mam jak uruchomić VCDSa. Może ktoś posiada jeszcze jakąś aktualną wersję?

Opublikowano
6 minut temu, hapa999 napisał:

Panowie pomocy. Te linki od loaderów już nie działają. Nie mam jak uruchomić VCDSa. Może ktoś posiada jeszcze jakąś aktualną wersję?

Opublikowano

Na Marginesie:  Ja osobiście korzystam z takiego skanera jak w pierwszym poście i szczerze powiem że jestem bardzo z niego zadowolony, robię nim wszystko to samo co na lapku z vcds-em, adaptacje,kodowania i co lepsze że wyciągnąłem nim pin do immo ale z ecu nie z licznika, tak że ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam, nawet aktualizacje są co jakiś czas do oprogramowania skanera:) Jedyny minus w porównaniu do vcds-a że nie ma w chmurce podpowiedzi w kodowaniach trzeba posiłkować się forum albo ross-tech

Opublikowano
47 minut temu, YoGi1984 napisał:

Na Marginesie:  Ja osobiście korzystam z takiego skanera jak w pierwszym poście i szczerze powiem że jestem bardzo z niego zadowolony, robię nim wszystko to samo co na lapku z vcds-em, adaptacje,kodowania i co lepsze że wyciągnąłem nim pin do immo ale z ecu nie z licznika, tak że ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam, nawet aktualizacje są co jakiś czas do oprogramowania skanera:) Jedyny minus w porównaniu do vcds-a że nie ma w chmurce podpowiedzi w kodowaniach trzeba posiłkować się forum albo ross-tech

Ja mam odmienne zdanie, nie będę się powtarzał. W skrócie jest dobry do prostych czynności, nawet logów nim nie zrobisz.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, pelonek1 napisał:

Ja mam odmienne zdanie, nie będę się powtarzał. W skrócie jest dobry do prostych czynności, nawet logów nim nie zrobisz.

No właśnie zdania są podzielone. Nie widzi mi się wywalenie 350ziko na sprzęt który nie będzie wszystkiego ogarniał. Ale z tego co widzę będę do tego zmuszony niestety.

Opublikowano

hapa999 w sumie nie wiem w czym masz problem?

Opublikowano
57 minut temu, hapa999 napisał:

No właśnie zdania są podzielone. Nie widzi mi się wywalenie 350ziko na sprzęt który nie będzie wszystkiego ogarniał. Ale z tego co widzę będę do tego zmuszony niestety.

Za około 200zł kupisz nowy klon kabla z oprogramowaniem i będzie działać. Nie kupuj tego gów.., no chyba że tak jak pisałem jako dodatkowy którym na szybko połączysz się z autem i odczytasz błędy. Kiedyś chciałem nim skasować inspekcję serwisową - dało się tylko trochę czasu zajęło. W przeszłości na jednym z forum (nie tytaj) wrzuciłem zdjęcia z błędami z tego skanera to ktoś do mnie napisał, cytuję "odłącz to chińskie gówno od samochodu".

Opublikowano

to nie wiem kolego @pelonek1 jaki masz dryg manualny ale ja tym robię wszystko, poza tym do kasowania inspekcji i nie tylko masz specjalne funkcje, jedno-dwa kliknięcia i masz porobocie  jedyny minus to fakt że logów nie zrobisz tzn.nie zapiszesz, aczkolwiek we wszystkie bloki pomiarowe masz wgląd w czasie rzeczywistym, tak czy owak osobiście jestem zadowolony z tego ustrojstwa i używam go już ładnych parę lat, kupowałem jak był za niecałe 250zl. tek że też bez dramatu:)

Opublikowano

Krótko i zwięźle. To jest zabawka a nie narzędzie diagnostyczne. Jak będzięsz miał szczęście to pokaże Ci co najwyżej kod błędu i nic więcej. Aby poprawnie zdiagnozować usterkę potrzebne są dodatkowe informacje, które zapisane są w sterowniku w momencie zapisania błędu. Dla porównania o czym mowa wrzucam 2 zdjęcia, pierwsze z tego urządzenia z błędem zapisanym w sterowniku silnika a drugie błąd w sterowniku ABS odczytany VCDSem. Porównaj sobie. 

20210105_140829.jpg

20210105_140955.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
5 minut temu, YoGi1984 napisał:

to nie wiem kolego @pelonek1 jaki masz dryg manualny ale ja tym robię wszystko, poza tym do kasowania inspekcji i nie tylko masz specjalne funkcje, jedno-dwa kliknięcia i masz porobocie  jedyny minus to fakt że logów nie zrobisz tzn.nie zapiszesz, aczkolwiek we wszystkie bloki pomiarowe masz wgląd w czasie rzeczywistym, tak czy owak osobiście jestem zadowolony z tego ustrojstwa i używam go już ładnych parę lat, kupowałem jak był za niecałe 250zl. tek że też bez dramatu:)

Może widzisz mam widocznie słaby "dryg manualny" według Ciebie, jednak VCDSa ogarniam bez problemu a przy tej zabawce już nie było tak łatwo. Co dadzą CI te odczyty w czasie rzeczywistym jak ich nie zapiszesz? Można coś tam nim odczytać, dużo rzeczy zrobić, jednak to tak jak kolega @Muskel1napisał że to taka zabawka która z tego co pamiętam nawet nie da rady zeskanować całego pojazdu tylko trzeba wszystkie sterowniki skanować oddzielnie.

Opublikowano

O tuż to i tu jest ta właśnie różnica - dość spora.

A poza tym autor kabel ma, więc tylko kwestia programu i po bólu.

Opublikowano

Już o dodatkowych funkcjach VCDS  jak vScope czy zapisywanie map adaptacji sterowników (admap) oraz wykonywanych kodowań (w folderze Debug) nie wsponę. 

Opublikowano
  • Autor

Właśnie o to chodzi ze kabelek posiadam. Program też mi tu podeslali ale nie lata. Nie działa link jak przypuszczam z crackiem. Program zainstalowałem bez problemu i wyskakuje że nie aktualna wersja.

Opublikowano
27 minut temu, hapa999 napisał:

Właśnie o to chodzi ze kabelek posiadam. Program też mi tu podeslali ale nie lata. Nie działa link jak przypuszczam z crackiem. Program zainstalowałem bez problemu i wyskakuje że nie aktualna wersja.

Masz dokładnie to, co z tematu który podesłałem? Mnie normalnie działa. 

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Langista napisał:

Masz dokładnie to, co z tematu który podesłałem? Mnie normalnie działa. 

No mi  pokazuje że link już nie działa. Program tak a ckrack nie

Opublikowano
14 minut temu, hapa999 napisał:

No mi  pokazuje że link już nie działa. Program tak a ckrack nie

Wysłałem Ci PW z linkiem do loadera. Instalujesz program, kopiujesz loadera tam gdzie masz zainstalowany program i uruchamiasz z loadera, powinno działać.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, pelonek1 napisał:

Wysłałem Ci PW z linkiem do loadera. Instalujesz program, kopiujesz loadera tam gdzie masz zainstalowany program i uruchamiasz z loadera, powinno działać.

spoko dzięi wilelkie. Wieczorkiem ogarnę

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam. Nie lata niestety. Zrobiłem tak jak pisałeś i pokazuje mi komunikat że nie widzi vcds.exe

dziwne

Opublikowano
Godzinę temu, hapa999 napisał:

Witam. Nie lata niestety. Zrobiłem tak jak pisałeś i pokazuje mi komunikat że nie widzi vcds.exe

dziwne

Uruchamiasz VCDSa loaderem?