przem8 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Ewidentnie jest problem z mieszanką. Szkoda, że log nie do 6 tys obr. Sonda jest z boscha założona? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Zrobię jutro do 6 tys. W sumie to zrobiłam tak bo wszędzie pisano, żeby robić do 4,2-4,3 tys. Sonda oryginalna, nie była przeze mnie wymieniana ale mogę podejrzeć jutro jakiej jest marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 59 minut temu, machonis napisał: bo wszędzie pisano, żeby robić do 4,2-4,3 tys. Bo to dla diesla instrukcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Widzę dopiero teraz, że wczoraj wrzuciłam błędny link (logi wykonane były na LPG) Dziś już do ok.6tys na benzynie. TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Wydaje mi się, że ten przeplywomierz zaniża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Też mi się tak wydaje bo powinien mieć ok. 100g a u mnie najwyższa zarejestrowana wartość to trochę ponad 60g. Spróbuję umyć przepływomierz, zrobię logi jeszcze raz. Jeżeli wskazania się zwiększą to wymienię przepływomierz. Widzę też, że wskazanie może być delikatnie zaniżone przez zaślepiony EGR, ale nie na aż tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Raczej koło 90 w 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 log po czyszczeniu przepływomierza: TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM Widzę, że różnica praktycznie żadna. Pytanie czy zmieniać przepływomierz w ciemno czy szukać jeszcze nieszczelności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Generalnie to tak wyglądają obecnie moje mapy ? Nie znam się na tym zupełnie, ale mam zdjęcia z kiedyś i czas wtrysku dla benzyny i gazu był dwukrotnie niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Słabo to wygląda, poza tym na mapki to się nie stroi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Minęło już trochę czasu, auto odpala idealnie cały czas od wymiany łączników - uszczelek kolektora ssącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romszy1 Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 W dniu 20.04.2021 o 11:30, machonis napisał: Minęło już trochę czasu, auto odpala idealnie cały czas od wymiany łączników - uszczelek kolektora ssącego. Potwierdzam u mnie po wymianie problem znikł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimmeek Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 W dniu 22.03.2021 o 18:24, machonis napisał(a): Udało mi się zrobić logi dynamiczne 2+33 TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM Wymieniłam w sobotę gumy na kolektorze i odpala o niebo lepiej, póki co od dwóch dni nie było problemu z odpalaniem, ale to za mało czasu żeby móc ocenić czy pomogło faktycznie. Witam, jakie gumy wymieniałaś? Wiem że to dawno ale mogła byś powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryq633 Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 W dniu 4.10.2023 o 04:34, zimmeek napisał(a): Witam, jakie gumy wymieniałaś? Wiem że to dawno ale mogła byś powiedzieć? Na zdjęciu to co w kółku zaznaczone, o te łączniki zapewne chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romszy1 Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Jakie macie objawy że chcecie wymieniać te gumy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi