MikeP79 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Witam, Ok kilku tygodni zauważyłem że nie dostaje ostrzeżenia o rezerwie na wyswietlaczu FIS. Sam wskaźnik paliwa działa prawidłowo. Nie robię z tego problemu, bo to pewnie błachostka. Chciałbym jednak zapytać co może być tego powodem, jakiś czujnik paliwa czy wyświetlacz. Nie mam kompa żeby zczytać błędy. Całość tzn wyświetlacz działa prawidłowo. Ma ktoś jakiś pomysł?
MikeP79 Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Opublikowano 4 Marca 2021 Temat do zamknięcia, problem rozwiązany.
ic3ek Opublikowano 22 Marca 2021 Opublikowano 22 Marca 2021 W dniu 4.03.2021 o 09:45, MikeP79 napisał: Temat do zamknięcia, problem rozwiązany. To poprosimy o rozwiązanie . Przydało by sie pozostałych forumowiczów dokształcić
MikeP79 Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Opublikowano 24 Marca 2021 Prawdopodobnie trzeba skalibrować czujnik, bo kontrolka rezerwy zapaliła się przy 80 km a chwile później zmieniła się na wartość 90 km do przejechania. Jeszcze nic nie robiłem, ale ważne że działa.
Muskel1 Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Nic nie skalibrujesz. Zmiana wskazania kilometrów była spowodowana zmianą stylu jazdy. Rezerwa zaświeciła się i komputer obliczył przypuszczalną wartość na podstawie dotychczasowej jazdy. W momencie gdy zaczniesz jechać oszczędnie zakres zwiększy się bo spalanie średnie się zmniejszy. Być może miałeś zawieszony pływak lub potencjometr pływaka jest sabrudzony, dlatego nie wyświetlało Ci rezerwy.
Rekomendowane odpowiedzi