Mietek2951 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam, mam w swoich felgach zniszczone trochę ranty, czy da się je naprawić/przetoczyć bez konieczności malowania felg?
Fido Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Przetoczyć możesz jak najbardziej ale jak nie zabezpieczysz aluminium to szybko się będzie się utleniać. Wtedy to tylko częste używanie past polerskich będzie cię czekać.
Mietek2951 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 41 minut temu, Fido napisał: Przetoczyć możesz jak najbardziej ale jak nie zabezpieczysz aluminium to szybko się będzie się utleniać. Wtedy to tylko częste używanie past polerskich będzie cię czekać. Czyli po przetoczeniu najlepiej cała felgę od nowa pomalować?
Fido Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Nie koniecznie, można sam rant pociągnąć bezbarwnym i wygrzać w piecu.
Muskel1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Albo pastą polerską do aluminium na połysk wypolerować i co jakiś czas przejechać pastą. Pasty polerskie zabezpieczają przed utlenianiem ale też nie wiecznie. Trzeba co jakiś czas odnawiać.
michu10 Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Sam zmagam się z takim tematem, jest jeszcze możliwość zabezpieczenia aluminium ceramiką. Nie próbowałem, ale takie zabezpieczenie ma ograniczyć korozje/utlenienie aluminium ( mam takie info ze studia detailingowego). Jednak zabezpieczenie bezbarwny lakierem wydaje się najlepszym rozwiązaniem.
Rekomendowane odpowiedzi