piotrekZch Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam problem dotyczy oczywiście maglownicy. Tj. Na początku zauważyłem małe plamki z przodu od strony kierowcy obok koła pod samochodem szybki ogląd sytuacji troszke malo płynu w zbiorbiczku od wspomagania. Auto obejrzane od spodu płyn zbierał się na łączeniu przewodów gumowych z metalowymi od chłodnicy oleju od wspomagania. Wężyk był na końcu jak by rozwarstwiony leko porowaty. Było go sporo wiec go skróciłem dolalem płynu do poziomu odkręcony zbiorbiczek kilka ruchów kierownica wszystko ładnie odpowietrzone. Poziom płynu był stały kontrolowany na bieżąco. Wczoraj żona wracała od teściów jakieś 25 km. Po wejściu do domu stwierdziła że jak skręcała to coś glosnio trzeszczało buczało.... jak zajrzałem do zbiorniczka był prawie pusty dodałem płynu i na pozór ok ale jak chodzi silnik na chwilę obecną widać spore ilości płynu cieknące jak by za przednia osią wydaje mi się ze z okolic maglownicy mniej więcej bardziej po stronie kierowcy patrząc od spodu. Czy dobrze myślę że doszło do rozszczelnienia maglownicy ?? I będzie potrzebna jej regeneracja? Ps. Płyn mam czerwony w układzie. Druga sprawa czy znacie kogoś dobrego od regeneracji maglownic? I co powinno być przy okazji zrobione ?? Pod spodem zdjęcia z pod auta
Dev Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Tutaj idzie zielony mineralny plyn Magiel do regeneracji
dlugiacm Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Na pewno płukanie układu po regeneracji maglownicy, a przy okazji moze tez być pompa zajechana jeśli dlugo tak jeździłeś
piotrekZch Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2021 No żona jakieś 20-25 km zrobiła jak przyjechała jak sprawdzałem to w zbiorniczku płynu prawie nie było tzn dno ledwo zakryte po dolaniu płynu jest ok tzn ma wspomaganie i nie słychać jakiś dziwnych odgłosów jak przekręcę kierownicę na maxa to leki dziwny dźwięk słychać jak by buczenie na razie stoi w garażu we wtorek do mechanika idzie.
piotrekZch Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2021 Więc tak do wymiany wąż wysokiego ciśnienia o ile kojarzę dosc drogi ktoś coś poleci z jakiej firmy gdzie zamówić?
dlugiacm Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) 16 godzin temu, piotrekZch napisał: Więc tak do wymiany wąż wysokiego ciśnienia o ile kojarzę dosc drogi ktoś coś poleci z jakiej firmy gdzie zamówić? AUDI A4 B7 WĄŻ WSPOMAGANIA - Niska cena na Allegro.pl TINY.PL AUDI A4 B7 WĄŻ WSPOMAGANIA na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! a jak nie to to zwykły sklep z czesciami lub podjedz na szrot i tam coś sobie dobierzesz Edytowane 29 Stycznia 2021 przez dlugiacm
piotrekZch Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dzięki za podpowiedz używka odpada raczej skłonię się ku nowemu.
greg2505 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Sitko masz w zbiornikczku bo jakoś mocno spieniony masz ten płyn
piotrekZch Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Opublikowano 2 Lutego 2021 Sitko?? Powiem tak jak było mało płynu było widać dno zbiorniczka więc mniemam że raczej sitka nie ma a powinno być?
Robero321 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 W dniu 24.01.2021 o 20:48, piotrekZch napisał: No żona jakieś 20-25 km zrobiła jak przyjechała jak sprawdzałem to w zbiorniczku płynu prawie nie było tzn dno ledwo zakryte po dolaniu płynu jest ok tzn ma wspomaganie i nie słychać jakiś dziwnych odgłosów jak przekręcę kierownicę na maxa to leki dziwny dźwięk słychać jak by buczenie na razie stoi w garażu we wtorek do mechanika idzie. bo nie ten płyn zalej ori zielony jak Ci napisał DEV
pelonek1 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) 7 godzin temu, Robero321 napisał: bo nie ten płyn zalej ori zielony jak Ci napisał DEV Koledze @Dev nie chodziło o ORI zielony tylko o inny mineralny, nie mogę sobie już przypomnieć jaki, niech się @Devwypowie bo nie mogę znaleźć. Edit: Febi Zielony Mineralny albo Total LHM. Edytowane 3 Lutego 2021 przez pelonek1
piotrekZch Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Opublikowano 3 Lutego 2021 Gadałem z mechanikiem będzie zalany mineralnym juz zamówił a total lhm to jest olej hydrauliczny stosowany przez psa do zawszenia hydraulicznego mialem xantie to kojarzę ze to dolewałam;) sitka chyba nie widziałem u siebie cały zbiorniczek do wymiany czy sitko sie dokupuje ??
Dev Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 22 minuty temu, piotrekZch napisał: Gadałem z mechanikiem będzie zalany mineralnym juz zamówił a total lhm to jest olej hydrauliczny stosowany przez psa do zawszenia hydraulicznego mialem xantie to kojarzę ze to dolewałam;) sitka chyba nie widziałem u siebie cały zbiorniczek do wymiany czy sitko sie dokupuje ?? Płyn jest ok
dlugiacm Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, piotrekZch napisał: Gadałem z mechanikiem będzie zalany mineralnym juz zamówił a total lhm to jest olej hydrauliczny stosowany przez psa do zawszenia hydraulicznego mialem xantie to kojarzę ze to dolewałam;) sitka chyba nie widziałem u siebie cały zbiorniczek do wymiany czy sitko sie dokupuje ?? sitko nie wymienialne, wyczyść zbiorniczek benzyną ekstrakcyjną, oczywiście najlepiej demontując PS olej najlepiej Febi zielony bez znaczenia czy mineral czy syntetyk, a total czerwony to jest do zawieszeń u francuzów Edytowane 3 Lutego 2021 przez dlugiacm
piotrekZch Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Opublikowano 3 Lutego 2021 Total lhm jest zielony nowszy lhs chyba byl czerowny fo citorenow c5 Zbiorniczek raczej wymienię na komplety inny
dlugiacm Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) 2 minuty temu, piotrekZch napisał: Total lhm jest zielony nowszy lhs chyba byl czerowny fo citorenow c5 Zbiorniczek raczej wymienię na komplety inny spróbuj dobrze wyczyścić, o ile masz czas a nie masz duzo pieniędzy ? i lubisz grzebać sie przy takich rzeczach ... a jeszcze jedna sprawa uszczellka wypadni zapewne do srodka karoserii przy demontażu zbiorniczka ... ale to nie koniec swiata Edytowane 3 Lutego 2021 przez dlugiacm
piotrekZch Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Opublikowano 3 Lutego 2021 Przewód nowy plyn minerlany wszystko chodzi zbiorniczek przyjdzie nowy to sie wymieni
Rekomendowane odpowiedzi