Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKE] Para z rurki bagnetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest się czym martwić taka para spod bagnetu ? Wiem, ze niektóre zdania są podzielone. Pacjent A4 B7 1.9 TDI 116km. Dodam, ze zmieniona uszczelka pod pokrywa zaworów. 

IMG_0306.MOV

Opublikowano

To nie są delikatne opary, których nieznaczna ilość jest zjawiskiem normalnym. Moim zdaniem jest się czym martwić. Jaki przebieg ma ten silnik? 

Opublikowano
4 minuty temu, R4xx napisał:

To nie są delikatne opary, których nieznaczna ilość jest zjawiskiem normalnym. Moim zdaniem jest się czym martwić. Jaki przebieg ma ten silnik? 

242tys

Opublikowano

Przepałuj go trochę, zagrzej, zgaś i zobacz czy na wyłączonym silniku zjawisko jest takie same. 

Opublikowano
11 minut temu, R4xx napisał:

Może to wyglada na znacząca ilość oparów przez różnice temperatur akurat nagrywałem na polu przy temperaturze -5 a silnik dogrzany do 90 stopni

Opublikowano
1 minutę temu, R4xx napisał:

Przepałuj go trochę, zagrzej, zgaś i zobacz czy na wyłączonym silniku zjawisko jest takie same. 

Na wyłączonym silniku z pod bagnetu bez wyciągania go nie wydobywa się żadna para, jeszcze sprawdzę dokładniej za kilka h czy po wyciągnięciu bagnetu na wyłączonym silniku zjawisko będzie takie same 

Opublikowano
Teraz, Dudus001 napisał:

Na wyłączonym silniku z pod bagnetu bez wyciągania go nie wydobywa się żadna para, jeszcze sprawdzę dokładniej za kilka h czy po wyciągnięciu bagnetu na wyłączonym silniku zjawisko będzie takie same. Wrzucę kolejny filmik jak sprawdzę 

Opublikowano

Silnik dogrzany, zgaszony 

Opublikowano

Chłopie, złomuj.:grin:

Pompowtryski są smarowane chmurą olejową, tak ma być.

Mnie kiedyś chcieli naciągnąć na kompletny remont silnika debile.

Opublikowano
1 minutę temu, Fido napisał:

Chłopie, złomuj.:grin:

Pompowtryski są smarowane chmurą olejową, tak ma być.

Mnie kiedyś chcieli naciągnąć na kompletny remont silnika debile.

Czyli mówisz żeby się tym nie przejmować? Myślałem nad zmiana pokrywy zaworów bo możliwe ze odma jest zj***na i przez to te pary się wydobywają 

Opublikowano

Jak sprężanie dobre, dobrze odpala,pali tyle co innym to nie masz się czym przejmować.

Podczas pracy silnika nie odkręcaj korka wlewu oleju i nie wyciągaj bagnetu.

Poczytaj o tych silnikach i nie daj się naciągnąć na remont.

Opublikowano
41 minut temu, Fido napisał:

Jak sprężanie dobre, dobrze odpala,pali tyle co innym to nie masz się czym przejmować.

Podczas pracy silnika nie odkręcaj korka wlewu oleju i nie wyciągaj bagnetu.

Poczytaj o tych silnikach i nie daj się naciągnąć na remont.

Silnik pali po całej nocy na mrozie od strzała nie ma żadnych problemów z odpalaniem, spalanie w mieście 8 litrów w trasie no to gdzieś ponad 6 litrów 

Opublikowano

No to nie szukaj dziury w całym.

PD tak ma i kropka.

Opublikowano

Odmę sprawdź czy drożna minutka roboty 

Opublikowano
2 godziny temu, Fido napisał:

PD tak ma i kropka.

dokładnie, pierwsze moje a4 to było b6 jak kupiłem miał ori 200 tys i z miarki dym taki sam (nie powiem bo to było z 10 lat temu i się przestraszyłem nauczony że 1.9 TDI VP tak nie ma a jak ma to wiadomo co jest), teraz  ma 330tys i dalej jeździ jak rakieta, w -17 zapalił na dworzu od strzała po nocy

7 godzin temu, Dudus001 napisał:

Silnik pali po całej nocy na mrozie od strzała nie ma żadnych problemów z odpalaniem, spalanie w mieście 8 litrów w trasie no to gdzieś ponad 6 litrów 

nie szukaj dziury w całym tylko lataj, jak oleju nie bierze jest OK

Opublikowano
11 godzin temu, RALF76 napisał:

dokładnie, pierwsze moje a4 to było b6 jak kupiłem miał ori 200 tys i z miarki dym taki sam (nie powiem bo to było z 10 lat temu i się przestraszyłem nauczony że 1.9 TDI VP tak nie ma a jak ma to wiadomo co jest), teraz  ma 330tys i dalej jeździ jak rakieta, w -17 zapalił na dworzu od strzała po nocy

nie szukaj dziury w całym tylko lataj, jak oleju nie bierze jest OK

Ok, dzięki za informacje 

Opublikowano
W dniu 7.02.2021 o 07:34, Dudus001 napisał:

Ok, dzięki za informacje 

Tak wyglada odma 

D8F7F366-4138-41FB-A891-A92AEF9A670A.jpeg

F9AD1C53-6413-47E0-8C61-4EDFEC10A1C3.jpeg

2C1D709C-A895-413E-86D6-C35F899DE09F.jpeg

Opublikowano

Odkrec korek wlewowy oleju i dmuchnij ustami w odmę powinno się dać normalnie przez nią oddychać 

Opublikowano (edytowane)

Ja bym tak nie oddychał.

Szkoda płuc i zębów. Do tego potem brak smaku i cowid murowany :decayed:

Edytowane przez Fido