Manfred_86 Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 Panowie, mam problem taki, że świeci mi się kontrolka ESP, a diagnostyka nie pokazuje żadnych błędów z tym związanych. Błędy sprawdzam OBD eleven. Oprócz tego mam błąd air bag (czujnik w drzwiach pasażera). Jaka może być przyczyna?
kajloxo Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 wymieniałeś coś ostatnio? być może trzeba trochę pojeździć i samo zniknie, spróbuj klemy zdjąć, sprawdzić wtyki
Rob@k Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Kontrolka ESP to może być padnięty czujnik stopu. A airbag to sprawdź wiązkę w przelotce drzwi.
Fido Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Podłącz kablem VAGa lub VDSC. To lepszy sprzęt, odczytaj błędy.
Manfred_86 Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Opublikowano 3 Marca 2021 Airbag to faktycznie wiazka. Brak przejścia na jednym z przewodów w dość dziwnym miejscu, bo pomiędzy wtyczka która jest pod wykładzina pod fotelem, a czujnikiem w słupku. No chyba że te przewody się jakoś inaczej rozchodzą, czego nie widać pod wykładziną. Ogólnie od czujnika idą dwa przewody, biały i brązowy. Na jednym jest przejście, a na drugim brak. Co do ESP to faktycznie sprawdzę vcdsem
Rekomendowane odpowiedzi