R4xx Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Witajcie, Ostatnimi czasy zaobserwowałem u siebie delikatne wycie. Pojawia się tylko na 5 (2800-3100 obr/min) i 6 (3000-3300 obr/min) biegu tylko przy wciśniętym pedale gazu. Po odpuszczeniu - cisza. Przyspieszając delikatnie - dźwięk jest cichy. Przy butowaniu - dźwięk jest głośniejszy. Przypominana dźwięk kończącego się łożyska, ale nie chcę nic sugerować. Również przy jeździe na tempomacie dźwięk jest słyszalny. Po wyłączeniu ustaje. Pomysły?
szydlos007 Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 U mnie ta sama sytuacja w Avancie z Bexem i Manualem.
R4xx Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Opublikowano 11 Marca 2021 Olej w skrzyni wymieniony, dźwięk jak był tak jest Jakie klasyczne objawy daje kończące się łożysko oporowe a jakie łożyska w skrzyni?
Emejcz Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Logika sugeruje, że jakiś problem ze skrzynią jednak.
DivaynEays Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 wymien skrzynie i tyle czesto skrzynie bexowe lubia sobie powyc niestety.
Rekomendowane odpowiedzi