The Viru5 Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Witam. Od jakiegoś czasu mam taki problem, gdy auto odpalam na zimnym i jadę w trasę przez jakiś czas jest wszystko ok (jakieś 3-5km). Po przejechaniu tych 5km zaczyna się problem z wyciem, najbardziej słyszalne od najniższych obrotów do ty 2tyś. (wycie nasila się wraz z obrotami po przekroczeniu 2tyś obr. znika). Mechanik stwierdził że wycie związane jest z pompą wspomagania, a że auto potrzebne to na razie jeżdżę i obserwuje. Wspomaganie działa bez zarzutu brak wibracji itp. Miał ktoś taki problem lub podejrzewa co to może być ? Dodam że auto jest po regeneracji maglownicy, zostało zalane czerwonym płynem i było wszystko dobrze przez 4 miesiące.
Langista Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Może było źle wypłukane? Jakim konkretnie płynem było zalewane, masz jeszcze butelkę? Włóż białą kartkę do zbiorniczka i zobacz, co się na niej osadzi po wyciągnięciu. Mozna wyciągnąc wiekszą strzykawką płyn ze zbiorniczka i sprawdzić, czy sitko jest na miejscu.
KINIAM Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Gdyby namawiano Cię na wymianę pompy lub jej regenerację to skontroluj działanie zaworu. Zbiorniczek płynu umyty i sitko zapewne jest drożne skoro było u mechanika.
Langista Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Niby tak wymaga 'szkoła' ale mimo to warto sprawdzić Edytowane 26 Lutego 2021 przez Langista
The Viru5 Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Opublikowano 26 Lutego 2021 dzięki za szybką odpowiedź:) Płyn nie wiem jaki, ale jeszcze sprawdzę w dokumentacji/gwarancji może tam coś pisze. Mechanik sprawdzał i powiedział że opiłków brak. Jeszcze dzisiaj sprawdzę sitko.
Langista Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 6 minut temu, The Viru5 napisał: dzięki za szybką odpowiedź:) Płyn nie wiem jaki, ale jeszcze sprawdzę w dokumentacji/gwarancji może tam coś pisze. Mechanik sprawdzał i powiedział że opiłków brak. Jeszcze dzisiaj sprawdzę sitko. Nie dostałeś reszty płynu? Na pewno kupił dwie butelki, powinien oddać resztę..
The Viru5 Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) nie dostałem... --------------------------------------- Wielkie Dzięki Koledzy, problem rozwiązany:))))) Okazało się że sitko wypadło, przez co płyn po jakimś czasie się napowietrzał i pompa zaczęła dziwnie wyć (taka moja teoria). Dodatkowo było trochę ponad stan płynu Edytowane 27 Lutego 2021 przez The Viru5
Rekomendowane odpowiedzi