pabblo Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Witam, mam A4 B6 AVB Sedan 2002r. Biorę się za wymianę klocków plus przy okazji chcę zrobić regeneracje zacisków. Chciałem zamówić zestaw naprawczy i wczoraj mając na podnośniku samochód zobaczyłem, że mam bardzo dziwne prowadnice zacisków z przodu, dedykowane zestawy naprawcze mają coś jak to: U mnie wygląda to zupełnie inaczej, jak na zdjęciu poniżej: Z tego co wyszukałem po zdjęciach w necie to jest to system Lucas, czy ktoś może mi to potwierdzić? Dodatkowo czy skoro jest tak mocowany to jest gwarancja, że sam zacisk też jest Lucas i ten zestaw będzie pasował? ZESTAW NAPRAWCZY ZACISKU VW PASSAT SKODA AUDI SEAT Biała - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz ZESTAW NAPRAWCZY ZACISKU VW PASSAT SKODA AUDI SEAT z Biała na Allegro.pl, za 43,60 zł w kategorii Układ hamulcowy - Hamulce tarczowe. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id:... Da się jakoś ustalić który zestaw będzie dedykowany dla tego systemu bez ściągania całego zacisku i sprawdzenia średnicy tłoczka?
Wandej Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Zacisk lucas 54mm tłoczek Prowadznice na pierwszej focie są do zacisku ATE z tłoczkiem 57mm. Edytowane 26 Lutego 2021 przez Wandej
pabblo Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Opublikowano 26 Lutego 2021 dzięki, czy po taki zacisku można stwierdzić jaka jest średnica tarczy? 280mm?
Wandej Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 3 godziny temu, pabblo napisał: dzięki, czy po taki zacisku można stwierdzić jaka jest średnica tarczy? 280mm? Tak 280mm.
pabblo Opublikowano 27 Lutego 2021 Autor Opublikowano 27 Lutego 2021 Dzięki, przy zmianie tarcz na pewno wymienię wszystko na większe, póki co chce zregenerować tylko zacisk i dać nowe klocki. jakie klocki będą dobre do tego zacisku? Chodzi mi o wielkość. Chciałbym zamowic, ale nie wiem które będą pasować, na Allegro po wybraniu tego modelu auta i silnika pokazuje wiele pasujących klocków i różne rozmiary, a nie ma oznaczenia pod jaki zacisk będą dobre.
Dev Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 3 godziny temu, pabblo napisał: Dzięki, przy zmianie tarcz na pewno wymienię wszystko na większe, póki co chce zregenerować tylko zacisk i dać nowe klocki. jakie klocki będą dobre do tego zacisku? Chodzi mi o wielkość. Chciałbym zamowic, ale nie wiem które będą pasować, na Allegro po wybraniu tego modelu auta i silnika pokazuje wiele pasujących klocków i różne rozmiary, a nie ma oznaczenia pod jaki zacisk będą dobre. 8E0 698 151 M
Rekomendowane odpowiedzi