vector1 Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Cześć, jakieś dwa tygodnie temu pierwszy raz zobaczyłem ze samochód na trasie 8km przez miasto nagrzał wodę do 97stopni. Płynu było trochę poniżej minimum to dolalem i od tego momentu nagrzewał się powyżej 90 stopni tylko czasem. Postsnowilem wymienić termostat, lecz nie dało co nic, lecz teraz podczas każdej trasy po kilku km osiąga powyżej 90stopni. Odkad kupiłem auto prędkościomierz swieci tylko w połowie, a zauważyłem ze gasząc samochód podczas gdy woda ma osiągnięte 95stopni i odpalając znów zapłon wskazówka pokazuje 90. Z góry dzięki za pomoc. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Rocznik auta? Wrzuć wyraźne zdjęcie licznika. Jesli Jeager to pada motorola, jesli VDO to zimne luty albo stabilizator napięcia. Wskaźnik poziomu paliwa nie zawyza, zaniża jak mu się zachce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vector1 Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 W dniu 1.03.2021 o 20:05, Hezen napisał: Rocznik auta? Wrzuć wyraźne zdjęcie licznika. Jesli Jeager to pada motorola, jesli VDO to zimne luty albo stabilizator napięcia. Wskaźnik poziomu paliwa nie zawyza, zaniża jak mu się zachce? 97r. VDO, tak 1/4 baku potrafi trzymać przez dobre 150km po czym przez następne 30km jazdy spada do rezerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol190 Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 U siebie w AFN na zagarach mam 90stopni, natomiast na klimatroniku mam w okolicy 94 Sprawdź jaką masz temp. cieczy na klimatroniku, kanał 49 - przynajmniej u mnie w wersji z 99 jest na kanale 49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Zrób test zegarów, chociaż ewidentnie widać, że padają. Temperaturą klimatronika sie nie sugeruj, bo on bierze wartości z licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Nie bierze wartości z licznika tylko z czujnika g2, tak samo jak licznik. Jak wskazania g62 i g2 sie praktycznie pokrywają, a co innego jest na zegarach, czyli nie trzyma 90 stopni jak już jest rozgrzany, to licznik wali w ciula. Jak rzeczywista temp. przekroczy 110 stopni to dopiero wskazówka na zegarach znacznie przekroczy 90. Edytowane 7 Marca 2021 przez przem8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dziwne, u mnie w B5 był problem z licznikiem i po jego wymianie temperatura na klimatroniku się uspokoiła, a wcześniej, dopiero jak potraktowałem licznik po 'chłopsku' to temperatura wraz ze wskazówkami spadała na klimatroniku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi