Bodelinio Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 Witam. Wymieniałem w zeszłym tygodniu głowice, zakupiłem nową po regeneracji. Wszystko pięknie ładnie, lecz gdy mechanik odpalił silnik znalazł wyciekać oleju z tyłu głowic. I pytanie brzmi czy można to zaspawać czy tylko i wyłącznie do wymiany?
Langista Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Zaspawaj, na co komu jakiś zaworek z kanału olejowego ? Edytowane 11 Marca 2021 przez Langista
Bodelinio Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Opublikowano 11 Marca 2021 2 godziny temu, Langista napisał: Zaspawaj, na co komu jakiś zaworek z kanału olejowego ? Ale serio pytam? Czy może jest jakiś inny sposób na to?
Langista Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 Tak, oddawać głowice do regeneracji, jak płacić dwa razy za "nową, po regeneracji".
JarekST202 Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 Ale przecież to wygląda jak gdyby ciekło spod uszczelki pokrywy i ścieka po ściance.Albo źle dokręcona pokrywa albo brak uszczelniacza w wymaganych miejscach.
DivaynEays Opublikowano 18 Marca 2021 Opublikowano 18 Marca 2021 W dniu 11.03.2021 o 08:57, Bodelinio napisał: Witam. Wymieniałem w zeszłym tygodniu głowice, zakupiłem nową po regeneracji. Wszystko pięknie ładnie, lecz gdy mechanik odpalił silnik znalazł wyciekać oleju z tyłu głowic. I pytanie brzmi czy można to zaspawać czy tylko i wyłącznie do wymiany? przeciez to rzyga spod pokrywy zaworow
Rekomendowane odpowiedzi