mcsqpl2 Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Witam, pacjent to a4 b6 z roku 2001 1.8T AVJ Chodzi o to że nawet gdy auto sie rozgrzeje, i na climatronic ustawie obie strefy na HI to na postoju leci zimne powietrze,dopiero gdy dostanie tak z 1,5k-2k obrotów zaczyna lecieć ciepłe powietrze. Do tej pory, płukałem układ chłodzenia płukanką Preston + woda destylowana, w układzie świeży czysty płyn. Próbowałem odpowietrzyć nagrzewnicę ściągając wąż górny ( powrotny) ale gdy go ściągnąłem całkowicie leci z niego coś dopiero przy 2k obrotów, tak nie leci z niego nic. Co robię źle, bądź co mogę zrobić teraz.
Langista Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Ściaganie tego węża jest bez sensu według mnie, on wraca i tak do zbiorniczka, który ma system odpowietrzania, także ważne aby w zbiorniczku cały czas było płynu na max, włączasz nawiew na maksa i na gorące powietrze, trzymaj silnik na 2-2,5k obrotów przez 5-10 minut i się powinno odpowietrzyć w ten sposób, bez żadnego zdejmowania węży czy odkręcania zaworków. Jak nadal będziesz miał letnie powietrze, to upewnij się, czy termostat działa poprawinie i nie zawiesił sie na otwartej pozycji. Ostatnio komus tutaj pomogła dopiero wymiana nagrzewnicy, która była przytkana i nie miała należytego przepływu.
Rekomendowane odpowiedzi