Mk-Mateusz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Kiedys pisałem na form o moich dziwnych przygodach z trubo ktore od pocxatku kupna "wyło". Było to zwłacieszcza słyszalne gdy schodziło z obrotow, wycie takie CYTUJE AUTO:) "LUUUUUUUUUUU" słabnace wraz z puszczaniem gazu. Zauwayzłem ze ten dziwek doskonale idzie zauwazc podczasn testu BS EGR. Gdy EGR jest ON to nie słychac tego wycia, a gdy jest OFF to zaczyna wyć. Domyslam sie ze mozna z tego jakis wniosek wyciagnac, co moze byc przyczyna. Jak pravuje na spalniach z powietrzem to jest ON czy OFF??
MarcinGD Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ON mieszanka powietrza i spalin OFF powietrze
Mk-Mateusz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2009 CZYLI jak ciagnie samo powietrze bez spalin to słychac to wycie(ŁUUUUUUUUUU), kurcze ciekawe czym to moze byc spowodowane i gdzie moge szukac problemu...
seba1-2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 według mnie to łożyska na turbinie, oznaka jej końca
Cristoforo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 miałem to samo z obrotów jak schodziła turbina to było wycie diagnoze sam postawiłem duzy luz wzdłuzny na osi wirnika (około 4mm), mechanik sam sie zdziwil ze olivy mi turbina nie brała regeneracja turbinki obudowa była cała
Musashi Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 duzy luz wzdluzny lozysk, powoduje wpadanie wirnika turbiny w drgania wzdluzne i emisje roznych efektow akustycznych. zuzycie oleju pozostaje w normie. wzrasta gdy zwieksza sie luz poprzeczny i padaja uszczelniacze.
Rekomendowane odpowiedzi