Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Angielski czterołapny AVFant *Quattro* *320/288* *LZ5C* *FMIC* *Bi-LED* *GTC1549VZ* *Sachs Performance*+18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 30.12.2024 o 12:11, Ivanek napisał(a):

Wtryskiwaczy, w 8v to turbo i tak zbyt więcej nie poda, w 16v pod 210-220 można próbować. 

A od ilu ci wstaje turbina i w jakiej kondycji jest po takim czasie szczalów i lancza  szukam alternatywy do sb w miejsce 2.0brb 

Opublikowano
  • Autor

Od 1500 obrotów 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Śmieszna sytuacja, w maju 2023 roku kolizja i dziś w dokładnie tym samym miejscu, te same okoliczności, nawet od niecałego roku na tym skrzyżowaniu domalowali pasy, żeby ułatwić tym którzy skręcają w lewo by wjechać na swój pas...

Mercedes podrapany, Audi wgniecione.....

IMG20250122135454.jpg

IMG20250122135500.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.12.2024 o 20:52, Dev napisał(a):

mozesz

No i tak też zrobiłem, na paluszek i cyk całe dookoła, leciutko uszczelkę też żeby mokre do mokrego miało i skręciłem, musi sobie to trochę przyschnąć, za jakiś czas umyć trochę silnik i będę widział czy pomogło czy nie 

IMG_20250125_114412.jpg

Edytowane przez Ivanek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Cały czas problemy z akumulatorem, odebrałem go w połowie lutego z "gwarancji" oni uznają za sprawny a na zastępczym z B7 nie było żadnych cyrków. Takie teraz robią akumulatory tak? Po 3 latach exixe premium pada

Opublikowano

Teraz już nie ma premium. Ja kupiłem aku starlajna był dwa razy tańszy od firmowych aku. Gość co sprzedawał powiedział że nie ma sensu kupować droższego, bo za cenę firmowego mam dwa tamte. Działają tyle samo, a gwarancję se w buty można włożyć. Działa już 4 lata.

Opublikowano
  • Autor

Wkładam właśnie z b7 akumulator i zobaczymy czy to aku czy rozrusznik 

Aku sprawował się bez problemów. 

Edytowane przez Ivanek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Sprzedana, zabrakło 5 dni do 7 lat

Ostatni filmik

😭

Edytowane przez Ivanek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Następca B6 :

Fiesta MK8 2017 ST line 1.0 eb 140KM 

IMG_20251021_174225.jpg

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano

Hahah ! Gratuluje zakupu , niech służy !: D
Byłem jednym krokiem od zakupienia mk2 ST  2.5 , ale zrezygnowałem bo szkoda mi było b6 sprzedać :D ( choć klient jechał z 36k w gotowóce juz do mnie ) 

Opublikowano
  • Autor

Tera będzie służyć, kupiona w lipcu zaraz po B6, po 4 dniach zerwał się pasek rozrządu, tydzień temu odebrałem z remontu motoru 🫡

Opublikowano

O Panie , zezłościłbym się . Więc niech służy po raz drugi . Gratuluje zakupu :)

Opublikowano

Jak wrażenia po przesiadce z 1.8t do 1.0? Buda mniejsza, lżejsza, ale pewnie i tak wrażenia z jazdy na korzyść B6?

Opublikowano
2 godziny temu, KorteX napisał(a):

Jak wrażenia po przesiadce z 1.8t do 1.0? Buda mniejsza, lżejsza, ale pewnie i tak wrażenia z jazdy na korzyść B6?

Ivanek miał 1,9 TDI. ;)

Kolegi mama Focusa III ma właśnie 1,0 EB 125 KM.  Powiedział, że na tle B6 Avant 1,8 T ~200 KM Q jest żwawsze. Niemniej wszystko zależy od programu.

Opublikowano
2 godziny temu, george napisał(a):

Ivanek miał 1,9 TDI. ;)

Kolegi mama Focusa III ma właśnie 1,0 EB 125 KM.  Powiedział, że na tle B6 Avant 1,8 T ~200 KM Q jest żwawsze. Niemniej wszystko zależy od programu.

A faktycznie na złą osobę spojrzałem... Osobiście małych silników nie lubię i bałbym się kupić 1.0, że właśnie tym dobrze nawet ruszyć się nie da, dlatego też pytam o wrażenia

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.10.2025 o 12:50, KorteX napisał(a):

A faktycznie na złą osobę spojrzałem... Osobiście małych silników nie lubię i bałbym się kupić 1.0, że właśnie tym dobrze nawet ruszyć się nie da, dlatego też pytam o wrażenia

Mały pocisk, nie widzę jakoś wad względem B6. Fiesta jest lepiej wygłuszona, lepsze audio, wyposażenie, 140KM przy 1200kg to jest super, miejsca więcej jak w B6 - bagażnik jest po prostu mniejszy. Na trasie pali niecałe 5l a w mieście teraz na dotarciu ok 8.

Prowadzenie to jest inny świat, jednak co Ford na sportowym zawiasie to jego, pakiet zima czyli grzane fotele, szyby i kierownica. 

Dwukrotnie tańsze ubezpieczenie, części typu klocki i tarcze połowa ceny. Wyleczyłem się po prostu z Audi, jedyne co mnie może przyciąga w obecnej B7 to automat i quattro. 

We wtorek wkładam nowe Kleber Quadraxer 3 wielosezon, zobaczymy, to będzie moja trzecia zima przód napędem 😆

Już szukam żarówek LED w przednie reflektory :D

IMG_20251024_211946.jpg

Już wstawione H7 LED, włożone wielosezony nowe i można śmigać, jeszcze pióra wycieraczek.

IMG20251025182930.thumb.jpg.6a11fc96d28c20cbd07d6036c423eb4f.jpg

IMG20251025190130.thumb.jpg.ec664d61d81ff22c5348026219ecfe52.jpg

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano

Congratulation on buying a new car , countless happy kilometers with car. Maybe you are angry on Audi , sometimes with the car , people , mechanic all wants to get something out of you  , money , something else , but don't fix the problem . I know how you feel i drive A4 B6 ALT . It consumes more oil then a M3 on Nürburgring in a year if you drove it non-stop. Sometimes i want to kill Audi engineries who made it , sometimes  mechanic , sometimes i want to crush  it , but i love this b6 .

My friend drives Ford , newer ones , old ones , and to me old b6 with the most basic seats is so in front ,  in position , comfort ect. is a light years in front of a new ford , et least with speakers too , old speakers 10x sounds pretty  good compere to new ones . ect , cet .

But that is not important , have a little piece  of mind , have fun , enjoy your self in nature  bar  with friends  , girlfriend  and then you will see that engine failure Aldo engine failure is costly and time consuming  its nothing compare to joy of life . And thank God  you can afford to buy another car . Maybe some day it will be another Audi in the garage.

Opublikowano
  • Autor

Hey, 

I don't rule out such an option in the future. Finally I analysed for what need car. Moving around 6km to work and home it's not good to ride big 3 liter diesel. B6 consumed around 10 and B7 around 12,5 liter per 100 km, at this moment Fiesta (via computer) 8 liters. 

Today I installed H7 LED bulb for low beam, in a while I'm going to shop and do some photos. I'm little sad it has poorest headlights but performance is really good, even better than 20 years old B7's bixenon. It's 12 years older car. Thank you for your kind words 🥺