Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MERCEDES ML W164 550 V8-AMG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajny ML:thumbup1:gratulacje zakupu:hi:

Opublikowano
  • Autor

lampy tylnie zostały wysłane do przeróbki na EU, teraz sie pomału rozglądam żeby tył przerobić jak ma prawdziwe AMG 63 czyli na podwójne końcówki, może się uda jak w b7 , dokupic końcówki przymierzyć i dociąć jedynie dyfuzor :kox:

amg.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nowe gumy dotarły , wybór padł na asymetryczne Nokiany PowerProof, opinie mają w miare dobre , nie jezdziłem nigdy na letnich Nokianach ale po opiniach wydają się ok .

Borykałem się z brakiem dzwięku w głośnikach,  oszukałem się jakis informacji w internetach odnośnie tych samochodów i nie ma zbyt wiele informacji co gdzie i jak. Znalazłem jedna firmę co naprawiaja comand  w MB , po konsultacji powiedzieli że na 100% wzmacniacz padnięty więc wstępnie umówiłem sie na naprawe . Przeszukałem znowu internet i fora, uzywany wzmacniacz harmana 1,5 koła.... Więc zabrałem sie za poszukiwania wzmacniacza w aucie, był pod siedzeniem kierowcy i tu zonk co sie okazało wzmacniacz był przykrecony tylko na jednej srubce i zasilanie ze światłowodem wypięte i te przewody gdzieś tam latały, wpiąłem i wszystko ładnie gra. Przypomniałem sobie jak wcześniej szukałem auta w usa, ludziska opisywali ze zanim auto przyjdzie lubia kraść i wykręcać różne wartosciowe rzeczy i tutaj chyba ktoś nie zdążył zapier..... wzmacniacza , bo jak np nie mam też moduły keyless bo był łatwo dostępny , rolety bagażnika też nie ma więc to co było łatwo ukraść to zabrali, tu sie udało że ktoś odkręcił wypiął i albo zapomniał albo nie zdążył zabrać 

IMG_5855.JPG

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Się trochę zdrzemnąłem  na forum a tu takie zmiany ,gratki zakupu, mercedes jak mercedes :)  ,  najlepsze w nim to to serce . szkoda że b7 nie zostało na grzebanie , bo furka zacna była .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jako że auto swój przebieg jakis już ma, wypadł niespodziewanie czek :decayed: błąd od klapek kolektora, i fakt jedna grucha podcisnienia i prowadniczki byly zacięte , troche to ręcznie rozruszałem a;e wiem jak to jest z klapami i sie długo nie zastanawiałem , demontaż kolektora, czyszczenie, wymontowanie klap , zeszło mi 4 popołudnia żeby to dobrze wyczyścić między czasie kumplowi zawiozłem sterownik on się zajął resztą od strony programowej 

IMG_5883.JPG

IMG_5887.JPG

IMG_5888.JPG

IMG_5895.JPG

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Było chwilke wolnego czasu to wziąłem się za chromy, kupiona tasma 3m do list itp , wszystkie chromy na aucie okleje na czarno, plus ściągnięcie emblematów z tylnej klapy, aktualnie auto poszło na korekte lakieru plus powłoka Nasiol, efekt końcowy wrzucę jak odbiorę samochód, a i docelowo będzie grill również w czerń szedł oraz myśle nad podwójnymi końcówkami wydechu , raczej podwójne i tez czarne :whistling: Zastanawiam się na lampami czy rozklejać i malować na czarno środki czy zostawić chromy :eusathink: , na pewno usune te odblaski pomarańczowe w lampach bo mi tu nie pasują do całości 

IMG_6069.jpg

IMG_6061.jpg

Opublikowano

będzie dobrze bez chromów :good:

Opublikowano
  • Autor

Auto po korekcie i nałożona powłoka ,  w tym tyg auto odbiore i dokoncze zabawe w oklejanie chromów, no i embematy z klapy usunięte :decayed:

240873244_218322866917797_1245493513002503333_n.jpg

Opublikowano

Ja akurat emblematy bym zostawił, nie było/nie ma czego się wstydzić ;)

Pozdr

Opublikowano
  • Autor

Auto odebrane, robota wykonana bardzo profesjonalnie , lakier lustro, jestem mega zadowolony, ponoc ta powłoka ma jeszcze do tygodnia pogłębić kolor ale to ja już sie na takich rzeczach nie znam :decayed: 

240961073_552362002885513_4079215339986543030_n.jpg

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, staniek napisał:

Ja akurat emblematy bym zostawił, nie było/nie ma czego się wstydzić ;)

Nie chodzi o wstyd, mi sie akurat bardziej podoba bez emblematów, a w przyszlości myśle założyć lotke maxtona wiec i tak by byly do usunięcia ;)

Opublikowano
7 minut temu, tomekhxc napisał:

Auto odebrane, robota wykonana bardzo profesjonalnie , lakier lustro, jestem mega zadowolony, ponoc ta powłoka ma jeszcze do tygodnia pogłębić kolor ale to ja już sie na takich rzeczach nie znam :decayed: 

240961073_552362002885513_4079215339986543030_n.jpg

:drool3:

Opublikowano

Bardzo dobrze to wygląda, wrzuć więcej zdjęć 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Kilka fotek po nałożeniu powłoki, po wypucowaniu auta robi mega robote , co do utrzymania wreszcie wiem co to znaczy czarny lakier :whistling:

IMG_6600.jpg

IMG_6601.jpg

IMG_6598.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, tomekhxc napisał:

wreszcie wiem co to znaczy czarny lakier :whistling:

Przejebane:grin:

Opublikowano

na maxa

Opublikowano

Ale za to efekt jest:thumbup1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Trzeba zadbać o serwis bo ostatnio auto tylko kilometry bije a nie wiem czy w skrzyni była robiona wymiana oleju ale raczej nie, dodatkowo oliwa do silnika i heble przód 

IMG_6768.jpg

Edytowane przez tomekhxc

Opublikowano

i jak wrażenia po prawie roku użytkowania? :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Doszły nowe alusy, używane ale za to w bardzo ładnym stanie, może wzór nie jest jakiś super ale głównie miały być czarne i mieć odpowiednią nośność bo auto akurat ciężki kloc , parametry to 8,5j przod tyl 10j et 50 , ale dojdzie dystans 25mm i bedzie duzo szerzej niż w standardzie 

IMG_6822.jpg