zdzis Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 hehehe zajebiaszczy pomysł. Gdyby tylko moje listwy nie były rozpieprzone.... Czy to twój czy nie twój pomysł nie ważne ale :beer1: się należy
RAFLIK A4 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 no cóż zdemontuje swoje stare i może da rade ściągnąć jakieś wymiary
Kuba A4 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 koledzy i co z tymi wymiarami?? koniecznie muszą być kołki ze skody bo te ORI zostały mi jeszcze nowe z poprzedniej A4
applesed Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Panowie a co wy na to: Zerwać stare listwy i szpilki; zaszpachlować dziury i wkleić takie paski: http://moto.allegro.pl/listwa-czarna-26mm-paczka-5m-super-cena-sprawdz-i1537299217.html
qrczak91 Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 mam ten sam problem, zabieram sie powoli do roboty. już uwaliłem jedną listewkę, będę z nią coś kombinował. a co do tej naklejanej... wolę ori, nawet jeśli mają być "poprawione". z resztą tam masz takie wypustki (przynajmniej u mnie są), na które zakładasz spinki. Musiałbyś je obciąć, a z tym będzie robota...
applesed Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Konsultowałem z warsztatem i robota blacharska będzie trochę kosztowała. Kupiłem ostatecznie nowe listwy (409 zł na allegro z przesyłka za komplet 4 szt.). Dwie niby się trzymały ale jak pociągnąłem to odleciała. Zastanawiam się co zrobić z małymi nadżerkami przy klipsach??
Bertoni Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Ja zrobiłem coś takiego z mojimi listwami bo też już je rdza zeżarła: Odszlifowałem resztki tej listwy metalowej,listwe od srodka oszyściłem i oddłuściłem,na drzwiach tez wszystko oczysciłem z brudu i odtłusciłem,potem do górnej czesci listwy na jej całej długości doklejiłem taśme dwustronnom (szer.5mm-8zł)taką jaką sie używa do klejenia listw samochodowych.Ale na samej tasmie listwa by sie nie utrzymała,taśma służy do tego by nie było szpary między listwą a drzwiami i do szybkiego montażu.Do tego zakupiłem klej do szyb samochodowych(30zł) i wysmarowałem nim miejsca gdzie są na drzwiach spinki plastikowe,po wysmarowaniu ładnie przyłożyłem listwe na stare miejsce,wszystko ładnie chwyciło i po 4h schnięcia kleju można cieszyć sie mocno trzymającą i dobrze wyglądająca listwą.Trzyma już pół roku i żadnych zmian czy jakiegoś odklejania nie zauważyłem.Kleju i taśmy starczy na wszystkie 4 listwy.Pozdrawiam
Golem1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Też zastanawiałem się nad przyklejeniem starych listew na klej do szyb,oczywiście po wcześniejszym oczyszczeniu ich z metalowych prowadnic ale w końcu stwierdziłem że lepiej kupić nowe i mam już założone, nowe listy posiadają prowadnicę plastikową więc są o niebo lepsze od wcześniejszych oczywiście mowa tu tylko o ori listwach,fakt że kosz 400zł ale warto.
daras17 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Golem napisz gzie można takie listwy z prowadnicą plastikową kupić :>
honda Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Też muszę się zabrać za listwy, tylko próbuję wyczaić na alledrogo
OnasiS Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 pomysł bardzo dobry. Na alledrogo wielszość to jeszcze na metalowym wypełnieniu. W ASO juz plastikowe ale cena :gwizdanie:. No tez wymyślili listwy
benio85 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam! Kolego czy mógł byś mi podpowiedzieć gdzie można kupić taki aluminiowy kształtownik do tej listwy ?? :)z góry dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi