MARTiiii Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Kolejny głupi temat bo nie ma instrukcji do tego samochodu . Zbiornik wiem, że mieści 62l. Gdy rezerwa się zapala to ile litrów zostało w baku?
Hugo Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Przyjmuje się, że rezerwa paliwa wynosi 5 – 8 l.
Pikuś Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Bylo chyba juz na forum. Cos kolo 5-7 litrow, wiecej chyba nie. hugo uprzedziles mnie i do tego jeszcze literka dodales.
Lukas Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 o rezerwie to bylo juz dwa tematy ten jest juz 3 niektorzy boja sie szukajki
MARTiiii Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Opublikowano 26 Maja 2006 To teraz juz znajda bo temat jest tylko o tym
spanky Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 a ja powiem inaczej ..... na jakies 100 kilometrów ..... :twisted:
Hugo Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 a ja powiem inaczej ..... na jakies 100 kilometrów ..... :twisted: A ja powiem inaczej ....... zależy od stylu jazdy ......... :twisted:
MARTiiii Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Opublikowano 26 Maja 2006 Za sprawą Jeremiego z Top Gear. Jutro sprawdze jadąc do Warszawy na ile straczy tej rezerwy. Ciekawe czy też umie jeździć na powietrzu
Hugo Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Za sprawą Jeremiego z Top Gear. Jutro sprawdze jadąc do Warszawy na ile straczy tej rezerwy. Ciekawe czy też umie jeździć na powietrzu Nie proponuje tego robić , bo źle się to skończy :!:
spanky Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Za sprawą Jeremiego z Top Gear. Jutro sprawdze jadąc do Warszawy na ile straczy tej rezerwy. Ciekawe czy też umie jeździć na powietrzu to jutro czekamy na posta " autko nie chce odpalic " :twisted:
bratpit Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Za sprawą Jeremiego z Top Gear. Jutro sprawdze jadąc do Warszawy na ile straczy tej rezerwy. Ciekawe czy też umie jeździć na powietrzu Nie proponuje tego robić , bo źle się to skończy :!: Nieradze odpowietrzałem ostatnio swoje auto i niepolecam tego nikomu niejest to takie proste jak mówi serwis.
Pikuś Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Nieradze odpowietrzałem ostatnio swoje auto i niepolecam tego nikomu niejest to takie proste jak mówi serwis. A co takiego miales trudnego w tym?? Wystarczy poluzowac wszystkie rurki przy wtryskiwaczach i zakrecic rozrusznikiem az pojdzie paliwo.
bratpit Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 Nieradze odpowietrzałem ostatnio swoje auto i niepolecam tego nikomu niejest to takie proste jak mówi serwis. A co takiego miales trudnego w tym?? Wystarczy poluzowac wszystkie rurki przy wtryskiwaczach i zakrecic rozrusznikiem az pojdzie paliwo. No powiedzmy że tak jest tylko że najpierw jest lepiej odkręcic przelew na pompie wtryskowej i walic powietrze z kompresora w zbiornik jak poleci na odpływie zakręcasz śrube wtedy luzujesz nakrętki na wtryskach i kręcisz jak zaczyna łapać to zakręcasz nakrętki na wtryskach , czynność powtórzyłem 3 razy , teraz juz mniejwięcej wiem ale ogólnie niejest to takie proste przynajmniej w 2.5 tdi.
Pikuś Opublikowano 26 Maja 2006 Opublikowano 26 Maja 2006 No mozna i tak, ale chyba duzej roznicy nie ma miedzy 2,5 a 1,9. Moze ciut wieksza pompa, filtr paliwa i wiecej wtryskow. Ja zawsze odkrecalem rurki i po bulu. Nawet szybko to sie odpowietrza. A propo zapytam sie jest w koncu pompa wstepna w zbiorniku paliwa w naszych dieslach??
MARTiiii Opublikowano 27 Maja 2006 Autor Opublikowano 27 Maja 2006 Spokojnie żartowałem - jeszcze mnie nie powaliło by takie eksperymenty przeprowadzać :razz: .
bratpit Opublikowano 27 Maja 2006 Opublikowano 27 Maja 2006 No mozna i tak, ale chyba duzej roznicy nie ma miedzy 2,5 a 1,9. Moze ciut wieksza pompa, filtr paliwa i wiecej wtryskow. Ja zawsze odkrecalem rurki i po bulu. Nawet szybko to sie odpowietrza.A propo zapytam sie jest w koncu pompa wstepna w zbiorniku paliwa w naszych dieslach?? W 19,tdi takiej pompki niema ale w 2,5 tdi juz takie cudo jest
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 27 Maja 2006 Opublikowano 27 Maja 2006 tak na przyszłość się pytam, w benzynie też trzeba coś odpowietrzać? Czy tyczy się to tylko dieseli?
Gość Murzyn Opublikowano 27 Maja 2006 Opublikowano 27 Maja 2006 tak na przyszłość się pytam, w benzynie też trzeba coś odpowietrzać? Czy tyczy się to tylko dieseli? raczej nie. w benzynowkach mojej mamie zabraklo kilka razy paliwa i nic sie nie dzialo
Pikuś Opublikowano 30 Maja 2006 Opublikowano 30 Maja 2006 W 19,tdi takiej pompki niema ale w 2,5 tdi juz takie cudo jest To skoro w 1,9 nie ma pompki to co mi buczy przy zbiorniku po przekreceniu kluczyka?
Wihajster Opublikowano 30 Maja 2006 Opublikowano 30 Maja 2006 W 19,tdi takiej pompki niema ale w 2,5 tdi juz takie cudo jest To skoro w 1,9 nie ma pompki to co mi buczy przy zbiorniku po przekreceniu kluczyka? zartujesz???nie ma raczej prawa nic buczec w dieslu u mnie przynajmniej nic nie buczy
Rekomendowane odpowiedzi