Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap hamulców z S4 lub RS4 w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar w mojej s4 2018r zamontować hamulce z RS4 b9. Wydaje mi się z przednie zaciski z s4 a RS4 są takie same a inne są adaptery i jak jest z tylnymi? Oświeci mnie ktoś czy jest sens się w to bawić, dziękuję.

Opublikowano
W dniu 27.04.2021 o 13:32, Yea Bunny napisał:

Witam, mam zamiar w mojej s4 2018r zamontować hamulce z RS4 b9. Wydaje mi się z przednie zaciski z s4 a RS4 są takie same a inne są adaptery i jak jest z tylnymi? Oświeci mnie ktoś czy jest sens się w to bawić, dziękuję.

Przednie są mniejsze. Klocek wprawdzie ten sam ale zacisk mniejszy. Tył też jest większy.

Na przód zestaw mam jakbyś chciał:hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 29.04.2021 o 00:18, Wandej napisał:

Przednie są mniejsze. Klocek wprawdzie ten sam ale zacisk mniejszy. Tył też jest większy.

Na przód zestaw mam jakbyś chciał:hi:

Mógłbyś napisać jakie są propozycje P&P na zmianę na coś większego P+T? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Chcialbym zrobic swap ukladu hamulcowego w moim Audi a4 B9 na S4 lub RS4 i kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac. Gdzie mam szukac jak sie do tego zabrac? Prosze o pomoc :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
ALLEGRO.PL

Kup taniej Audi S4 S5 8W zacisk hamulcowy 8W0615106EE NOWY! z Borkowice na Allegro.pl, za 1800 zł w kategorii Układ hamulcowy - Hamulce tarczowe. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id:...

+ tarcze hamulcowe przednie od s4 

Opublikowano
W dniu 8.06.2021 o 11:11, Juri1993 napisał:

Witam. Chcialbym zrobic swap ukladu hamulcowego w moim Audi a4 B9 na S4 lub RS4 i kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac. Gdzie mam szukac jak sie do tego zabrac? Prosze o pomoc :)

Moge Ci ogarnąc ten cały cyrk od A do Z-et

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. 

Czy ktoś robił lub ma o tym pojęcie i mógłby dać jakieś informacje i wskazówki do takowej operacji? 

Pacjent A4 B9 2017 2.0tdi 190KM

Obecnie hebel 338 tył 312

Opublikowano
33 minuty temu, Jumis napisał:

Cześć. 

Czy ktoś robił lub ma o tym pojęcie i mógłby dać jakieś informacje i wskazówki do takowej operacji? 

Pacjent A4 B9 2017 2.0tdi 190KM

Obecnie hebel 338 tył 312

wszystko P&P

mała uwaga z tyłu masz 300

Opublikowano

Fakt ? 300

Właśnie działam

Opublikowano
W dniu 18.01.2022 o 22:26, Dev napisał:

wszystko P&P

mała uwaga z tyłu masz 300

Czy z odpowitrzaniem poradzę sobie bez Vaga?

Opublikowano
57 minut temu, Jumis napisał:

Czy z odpowitrzaniem poradzę sobie bez Vaga?

Jo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czas na wymianę tarcz i się zastanawiałem czy warto wymienić zaciski na te z S4 lub inne "mocniejsze". Czy jest to opłacalne przy cywilnej jeździe bez jeżdżenia po torze czy ostrego piłowania na codzień? 

Opublikowano

Moim zdaniem koniec tarcz i klocków to jest doskonały moment by przeskoczyć oczko/półtorej wyżej, sam dokonałem takiej zmiany z 288/245 na 320/288 i powiem że zdecydowanie warto. Może niekoniecznie trzeba przesadzać i pakować jakieś 17" tarcze ale myślę że eSkowe będą jak najbardziej zdrowym wyborem do codziennej jazdy :) 

Opublikowano
2 godziny temu, Cernold napisał:

Czas na wymianę tarcz i się zastanawiałem czy warto wymienić zaciski na te z S4 lub inne "mocniejsze". Czy jest to opłacalne przy cywilnej jeździe bez jeżdżenia po torze czy ostrego piłowania na codzień? 

Hamulce nie służą do szybkiej jazdy 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, 

Podłączę się pod pytanie. Kończą mi się tarcze/hamulce z przodu i zastanawiam się czy tańszym (nie mylić z tanim) kosztem wrzucić najbardziej sportowe i wydajne tarcze/klocki jakie są na rynku (DBA podobno spoko) czy lepiej robić swap z czegokolwiek co pasuje i jest dobre (niekoniecznie z S4/RS4)?

image.png.7a8d3ea63b071aff3a9601b79ffdebfc.png

btw: zajechał się tylko przód, więc zastanawiam się czy wrzucać od razu komplet czy tył może jeszcze pojeździć przy dosyć dużej różnicy wydajnościowej między OEM a jakimś Pro sportem? 

Opublikowano

rob swap

Opublikowano
3 godziny temu, Dev napisał:

rob swap

Jak się za to zabrać w skrócie? Pytania jakie mi się nasuwają:

1. Czy robi się swap z S4/RS4 czy coś ciekawszego też pasuje w lepszych pieniądzach?

2. Czy można zrobić sam przód póki co?

3. Jaki orientacyjny koszt najtańszego swapa? Patrzę po zestawach BBK i to jest 7-9k a nie chcę tyle wydać na ten moment - wolę sobie za to zrobić kilka innych rzeczy.

Edytowane przez 3d0

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.05.2022 o 18:25, 3d0 napisał:

Jak się za to zabrać w skrócie? Pytania jakie mi się nasuwają:

1. Czy robi się swap z S4/RS4 czy coś ciekawszego też pasuje w lepszych pieniądzach?

2. Czy można zrobić sam przód póki co?

3. Jaki orientacyjny koszt najtańszego swapa? Patrzę po zestawach BBK i to jest 7-9k a nie chcę tyle wydać na ten moment - wolę sobie za to zrobić kilka innych rzeczy.

1. Ogólnie bardzo wydajne są te 6-tłoki na tarczę 350 i 375mm.

2. Można

3. najtaniej wyjdzie 350mm ponieważ tarcze są relatywnie tanie. Swap na 350mm  cały kompletny nowy oczywiście wyjdzie 3,5-4tyś. Co do 375mm to koszt rzędu 5-6tyś z racji tego że tarcze są dwuczęsciowe i jedna kosztuje 1k zł. Jeśli to ma jeździć to tylko nowe komponenty. Jeśli chcesz to mam obecie zestaw 350mm z S4.:hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po wakacjach chce wymienić przód w B9 quattro 190KM. Myśle o 350mm na 6 tłoku z S4? Warto się w to pchać? Macie ktoś jakiś set?

Opublikowano
1 godzinę temu, kristof91 napisał:

Po wakacjach chce wymienić przód w B9 quattro 190KM. Myśle o 350mm na 6 tłoku z S4? Warto się w to pchać? Macie ktoś jakiś set?

jak juz to  lepiej zapodac 375, 350 fajne ale ....

no i do tego tył 330 :D