duzy616 Opublikowano Sobota o 18:43 Opublikowano Sobota o 18:43 Myślisz, że to będzie przyczyną ? Po niedzieli zadzwonię do vag-instal, niech powiedzą jaki mają schemat. Myślałem, że tylko pomylili piny, a tak znowu wszystko trzeba rozbierać.
Muskel1 Opublikowano Sobota o 18:50 Opublikowano Sobota o 18:50 W każdym razie jest to brakujące napięcie 5V (zgodnie ze schematem). A we wtyczce, którą miałeś w pojedyńczym porcie USB, jest na pinie nr 8 przewód szaro/czerwony?
duzy616 Opublikowano Sobota o 19:04 Opublikowano Sobota o 19:04 Nie przyglądałem się ,,starej” wtyczce jutro sprawdzę.
duzy616 Opublikowano Sobota o 19:26 Opublikowano Sobota o 19:26 Spójrz jeszcze na poglądowe zdjęcie. Ja widzę: - zielony - czarny - żółty - czerwono (chyba szary) Wiązka CARPLAY do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) | VAG-INSTAL – wiązki elektryczne do samochodów grupy VAG VAG-INSTAL.COM Wiązka CARPLAY do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) | Produkcja i sprzedaż NOWYCH wiązek elektrycznych do doposażenia pojazdów...
Muskel1 Opublikowano Sobota o 19:34 Opublikowano Sobota o 19:34 Sprawdź w starej wtyczce ile masz pinów, jakiego koloru jest wtyczka i jakie masz kolory przewodów.
duzy616 Opublikowano Sobota o 19:47 Opublikowano Sobota o 19:47 Jutro się upewnię ale na 90% tak wygląda jak w tym ogłoszeniu. allegro.pl ALLEGRO.PL
Muskel1 Opublikowano Sobota o 19:56 Opublikowano Sobota o 19:56 Zgodnie z instrukcją na pierwszej stronie pin nr 8 powinien być pusty, tak jak u Ciebie. Nie wiem dlaczego na schemacie jest tam pokazane, że powinien być osadzony.
Muskel1 Opublikowano Sobota o 20:22 Opublikowano Sobota o 20:22 Na to wygląda. Może jednak ten port ma usterkę. Nie wiem, nie mam pomysłu ale to jest jedynym logicznym rozwiązaniem. Jeżeli ze strony softu/kodowań oraz okablowania wszystko jest jak należy, to pozostaje tylko port.
duzy616 Opublikowano Sobota o 21:24 Opublikowano Sobota o 21:24 Rozmawiałem przed chwilą z Kolegą sprawdzał na szybko u siebie i on ma kabli 7 a ja 6 Mówił, że ma ten kabel czerwono-szary o którym wspominałeś, wpięty w pin 5 Wychodzi na to że brakuje kabla.
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 06:21 Opublikowano wczoraj o 06:21 Ciekawa sytuacja, szczerze mówiąc nie zwracałem nigdy na to uwagi.
duzy616 Opublikowano wczoraj o 07:44 Opublikowano wczoraj o 07:44 (edytowane) Muszę jednak przeprosić za wprowadzenie w błąd. Jednak mam ilość kabelków OK. Wstawiam zdjęcia. Zdjęcie nr 1-3 stara wtyczka, 4,5 nowa wtyczka Edytowane wczoraj o 07:47 przez duzy616
duzy616 Opublikowano wczoraj o 07:59 Opublikowano wczoraj o 07:59 Z tego co zauważyłem to wtyczki różnią się tylko kabelkami na pinie 6 i 7 Stara wtyczka: pin 6 kabelek czerwono-brązowy pin 7 pusty Nowa wtyczka: pin 6 kabelek brązowy pin 7 czerwono-czarny Czy jeżeli bym podłączył stary port USB pod nową wtyczkę, port powinien dać jakieś oznaki życia ? Albo odwrotnie nowy port pod starą wtyczkę ?
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 08:10 Opublikowano wczoraj o 08:10 Raczej nie zadziała bo nowy port wymaga zasilania na pinie nr 7, którego nie ma w starej wtyczce.
duzy616 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu No ale stary port powinien zadziałać ? Chyba wystarczy wyjąć bezpiecznik nr 5 albo pin 7 ? Ewentualnie w drugą stronę, przełożyć pin nr 7 z czarnej do kremowej, oczywiście trzeba przepiąć zieloną wtyczkę w centrali.
Rekomendowane odpowiedzi