Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l Tak dla jasności, mówimy tu o logo stacji radiowych zakresu FM nie DAB+. DAB+ zawsze przedstawia logo, wersja FM dopiero od pewnego nr. softu.
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l 4 godziny temu, pl_adamk napisał: W 3344 też mam loga stacji. Piszesz o FM czy DAB+?
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l 1 godzinę temu, Muskel1 napisał: Interesującemożesz wrzucić zdjęcie wersji softu z czerwonego menu? Zdjęcie loga dodam wieczorkiem jak pójdę do garażu. Edytowane 5 Sierpnia 20215 l przez vvalery
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l Ty masz inną jednostkę. Masz procesor Qualcomm dlatego masz też inny soft. Masz widok satelitarny? (Wcześniej Google Earth)?
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l 5 minut temu, Muskel1 napisał: Ty masz inną jednostkę. Masz procesor Qualcomm dlatego masz też inny soft. Masz widok satelitarny? (Wcześniej Google Earth)? Ja nie mam niestety.?
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l 17 minut temu, MarcinL napisał: Ja mam takie i miałem widok satelitarny, ale po 3 latach wygasło . No ty masz Qualcomm więc możesz mieć widok satelitarny.
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l Nie mam loga na FM. Pomyliłem z DAB+ gdzie loga są wszędzie. Miałeś rację ?
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l 26 minut temu, vvalery napisał: Nie mam loga na FM. Pomyliłem z DAB+ gdzie loga są wszędzie. Miałeś rację ? Nie ma nieomylnych ludzi
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l W sterowniku 5F mam bład 1555 , po skasowaniu wraca w niedługim czasie. Ma ro jakis zwiazek z update mmi ? Niestety nie jestem pewien czy bład byl przed update.
Opublikowano 5 Sierpnia 20215 l Tak, ma związek z przeprowadzoną aktualizacją poza ASO i nie da się go normalnie skasować. Musisz wejść w sterowniku 5F, następnie w adaptacje i odszukać adaptację "IDE02502-MAS02643-Bestätigung der Verbauänderung" Odczytaj tam widoczną wartość i tu wklej (4 cyfry i litery)
Opublikowano 6 Sierpnia 20215 l Autor W narzędziu do patchowania w menu patch_ifs-root masz opcję fix svm error. Powinno pomóc.
Opublikowano 6 Sierpnia 20215 l 10 godzin temu, Muskel1 napisał: Tak, ma związek z przeprowadzoną aktualizacją poza ASO i nie da się go normalnie skasować. Musisz wejść w sterowniku 5F, następnie w adaptacje i odszukać adaptację "IDE02502-MAS02643-Bestätigung der Verbauänderung" Odczytaj tam widoczną wartość i tu wklej (4 cyfry i litery) 2E 81
Opublikowano 6 Sierpnia 20215 l Wpisz poniżej nową wartość E7 53, naciśnij na wykonaj, wróć do odczytania błędów 5F i wykasuj ten błąd. Edytowane 6 Sierpnia 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 6 Sierpnia 20215 l Na Twoim przykładzie wyjaśnię jak pozbyć się tego błędu. Uruchamiamy na komputerze kalkulator, przełączamy w tryb programisty (XOR) lub wchodzimy na stronę www.XOR.pw Otworzy nam się kalkulator Zwracamy uwagę na to, aby wszystkie 3 pola Input 1 i 2 oraz Output, były ustawione w tryb szesnastkowy czyli hexadecimal (base 16). Jeżeli tak nie jest to otwieramy zakładkę i przestawiamy na (base 16). W pierwszym polu "I. Input” wpisujemy wartość odczytaną w VCDS (czyli 2E81). Wpisujemy je bez spacji między 2 a 3 cyfrą. W drugim polu „II. Input" wpisujemy C9D2 Klikamy na oblicz xor (Calculate XOR) W trzecim polu „III. Output” ukaże nam się nasza nowa wartość, którą musimy wpisać i wykonać w powyższym kanale adaptacyjnym (iDE02502). Wpisujemy ją ze spacją między 2 a 3 cyfrą czyli w tym przypadku E7 53, zatwierdzamy, odczytujemy ponownie błędy w sterowniku 5F i kasujemy go. Błąd zostanie skasowany i nie powróci. Sposób obliczania za pomocą kalkulatora windows przedstawia poniższy filmek. 798146026_Rechner2021-08-0611-02-29.mp4 Edytowane 6 Sierpnia 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 6 Sierpnia 20215 l Jasno i fachowo wyjasnione , dzieki Muskel1 Poszedlem do samochodu zmienic te kodowanie , ale po odczycie troche sie zdziwilem gdy zobaczylem inne liczby niz te ktore byly rano , teraz byly 6E 4D . Zostawilem to na razie bez zmiany , czy to normalne ? Edytowane 6 Sierpnia 20215 l przez mycha1236
Opublikowano 6 Sierpnia 20215 l Tak to normalne. Przy każdym odczytaniu wartość będzie inna. Nową wartość obliczasz na podstawie aktualnie pokazywanej wartości. Edytowane 6 Sierpnia 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 10 Sierpnia 20215 l Witam, Prawdopodobnie mam procesor Qualcomm ,czyli też inny soft - sądząc po wersji ze zdjęcia. Miałem (dopóki była gwarancja) mapy satelitarne. Czy ktoś z Was instalował soft K3344 na w/w procku - można go w ogóle na nim zainstalować - nic nie uwalę?