Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Android Auto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Muskel1 napisał:

No ale co chcesz aktualizować? Ty masz już wersję P5092. Ten link działa i jest właśnie do tej wersji.

https://mega.nz/file/EBkgnY7Z#A1JFB9evpkbTWqS7fut1GWOlH_tOB-xe8UlzsKZ749s

Mój obecny soft jest fabrczny.

Chcę dołożyć Android Auto oraz w przyszłości aktualizować mapy, a na tym nie ruszy.

Edytowane przez Rys125

Opublikowano
2 godziny temu, Rys125 napisał:

Na w/w stronce nie mogę znaleźć plików , a znalezione linki do plików na stronie MEGA usunięte.

Aby linki były widoczne musisz założyć konto na podanym forum i się zalogować.

Opublikowano

Tak, mam konto i byłem zalogowany, lecz nie mogłem ich znaleźć. 

Czy w przesłanym przez Ciebie linku jest wszystko co potrzebuję do aktualizacji/podmiany plików?

Mam postępować zgodnie z poradnikiem na pierwszej stronie tego posta?

Edytowane przez Rys125

Opublikowano

W podanym linku jest Firmware  P5092.

Do uruchomienia CP, AA  i patchowania  musisz mieć narzędzie M.I.B. wszystko opisane na danym forum co i jak. Nie napiszę Ci krok po kroku, bo jak coś pójdzie nie tak zrobisz z MMI cegłę. Nie chcę brać za to odpowiedzialności.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Ok, dzięki, poszukam

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie. 

Mam jednostkę z procesorem Qualcom, zaktualizowane do najnowszej wersji P5092 i zrobiony Patch. 

Czy po włożeniu karty sim powinienem mieć widok satelitarny? czy muszę to najpierw jakoś aktywować?

Opublikowano

Powinien być widoczny. Wusisz tylko w ustawieniach mmi, ustawieniach mapy , wybrać widok satelitarny (Google Earth). To samo mmi w ustawieniach zegarów, wybrać Google Earth. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
46 minut temu, Muskel1 napisał:

Powinien być widoczny. Wusisz tylko w ustawieniach mmi, ustawieniach mapy , wybrać widok satelitarny (Google Earth). To samo mmi w ustawieniach zegarów, wybrać Google Earth. 

OK. dziękuję idę sprawdzić. 

Opublikowano

3673503E-178B-47C4-8DE9-147601D7DB73.jpegTaką mam informacje jak zmienię na widok satelitarny.

Edytowane przez Stolkien

Opublikowano

W takim razie wygląda na to, że widok satelitarny dostępny jest tylko po wykupieniu licencji. Zmieniło się najwidoczniej po przejściu z GE. 

Opublikowano
W dniu 21.08.2021 o 13:06, Onkel napisał:

Gdyby komuś po montażu dwóch gniazd USB i aktywacji ASI działało tylko AndroidAuto to trzeba zmienić kodowanie 5F byte 19 na wartości C4.

F1C49C20-361C-4EA3-849B-A94B368AB11F.jpeg

Nie róbcie tego przy nagłośnieniu B&O , ponieważ znika dźwięk

Opublikowano

Panowie mam problem w aucie kolegi. Po aktywacji ASI na postoju niby działa ale kilka sekund po uruchomieniu rozłącza się i znów łączy.

Jeśli nawet zacznie działać na postoju to rozłącza się bezpośrednio po ruszeniu z miejsca. 

Dodam tylko że +12V został wzięty z zasilania gniazda zapalniczki. nie wydaje mi się że to może być przyczyna takiego zachowania. bo to przecież też 12V tak jak w słupku A. 

Chyba że jestem w błędzie to proszę o wyjaśnienie. 

poniżej wideo z filmem. 

Opublikowano

Jeśli gniazdo i przewód usb są sprawne to problem jest w samej jednostce, taki urok jednostek MIB2 Qualcomm.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Stolkien napisał:

Panowie mam problem w aucie kolegi. Po aktywacji ASI na postoju niby działa ale kilka sekund po uruchomieniu rozłącza się i znów łączy.

Jeśli nawet zacznie działać na postoju to rozłącza się bezpośrednio po ruszeniu z miejsca. 

Dodam tylko że +12V został wzięty z zasilania gniazda zapalniczki. nie wydaje mi się że to może być przyczyna takiego zachowania. bo to przecież też 12V tak jak w słupku A. 

Chyba że jestem w błędzie to proszę o wyjaśnienie. 

poniżej wideo z filmem. 

A nie jest może tak że zasilanie zapalniczki jest rozłączone na czas rozruchu? Sprawdź miernikiem.

Opublikowano
12 godzin temu, pl_adamk napisał:

A nie jest może tak że zasilanie zapalniczki jest rozłączone na czas rozruchu? Sprawdź miernikiem.

Dzięki Adamo ale to nie ten trop. Oczywiście sprawdziłem to w pierwszej kolejności napięcie pełne jest przez cały czas od włączenia zapłonu nawet podczas zadziałania układu start stop. 

Wczoraj dla pewności i rozwiania wszelkich wątpliwości zrobiłem podłączenie do docelowego bezpiecznika 5 w lewym słupku. Ale i to nie przyniosło żadnych rezultatów.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Po odblokowaniu jednostki na ekranie przy uruchomieniu pokazuje mi logo S5 a nie A4 quattro jak wcześniej. A nic nie zmieniałem w kodowaniu, może to jest trop? 

Chciałem przejrzeć Long Coding ale mój klon VCDS 18.2 nie pokazuje mi opisów bitów w coding helper i nie chcę zmieniać nic na ślepo. może macie opisy bitów ? w longcoding? dla 8W5 035 036C? 

Edytowane przez Stolkien

Opublikowano

8W50... nie 9W5

Jaką masz wersję Software?

Opublikowano

Tak poprawiłem juz literówkę . 

Software P5092_MU1329

Opublikowano
3 godziny temu, Stolkien napisał:

Tak poprawiłem juz literówkę . 

Software P5092_MU1329

To jest chyba najaktualniejszy soft. Niech ktoś poprawi jeżeli się mylę.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

To jest chyba najaktualniejszy soft. Niech ktoś poprawi jeżeli się mylę.

Mam taki soft i mogę wrzucić Ci kodowanie,lecz dopiero około godz 18, 00 jak wrócę z pracy.

20210908_174312.jpg

Edytowane przez Rys125

Opublikowano
4 godziny temu, Rys125 napisał:

Mam taki soft i mogę wrzucić Ci kodowanie,lecz dopiero około godz 18, 00 jak wrócę z pracy.

20210908_174312.jpg

Widzę że u Ciebie też nie ma opisów do poszczególnych bitów w kodowaniu.