Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Android Auto w Audi A4 B9

pl_adamk

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Jakieś zauważalne różnice?

Niestety nie, albo słucham tak mało popularnych utworów. Polskich okładek w sumie nie zauważyłem, więcej jest zagranicznych artystów i to tych bardziej znanych. Różnić na te chwilę nie widzę względem wersji V23.

2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Disco Polo ?😅

Haha niee..  ale sporo rapu, i wszelakiej muzyki elektronicznej 😆Może właśnie jak bym słuchał disko trzasków to by okładki były widoczne 🤣

Miał ktoś może takie problemy, że po wyłączeniu elektroniki i ponownym załączeniu czasami nie włącza się Carplay? Nawet jak podlacze/rozlacze telefon? Czasami jest tak, że wyciagne kabel z telefonu i wloze i pojdzie, ale czasami jest tak, że za nic nie mogę uruchomic CarPlay i muszę albo restartować jednostke, albo telefon. Dodam, że AA jest zrobione na module AA od passata. 

W dniu 20.09.2024 o 09:31, Arogio napisał(a):

Miał ktoś może takie problemy, że po wyłączeniu elektroniki i ponownym załączeniu czasami nie włącza się Carplay? Nawet jak podlacze/rozlacze telefon? Czasami jest tak, że wyciagne kabel z telefonu i wloze i pojdzie, ale czasami jest tak, że za nic nie mogę uruchomic CarPlay i muszę albo restartować jednostke, albo telefon. Dodam, że AA jest zrobione na module AA od passata. 

Spróbuj na innym telefonie, jeśli problem będzie nadal to zmień moduł na ten prawidłowy od Audi.

Panowie powiedzcie mi jeżeli mam nawi Delphi i oprogramowanie takie jak na zdjęciu poniżej to jaki jest najnowszy soft do niego? I czy jest dostępna jakąś instrukcja aktualizacji?

IMG20240913182410.jpg

Jeżeli mam fabrycznie AA i CP to po aktualizacji nie stracę tego?

W dniu 20.09.2024 o 09:31, Arogio napisał(a):

Czasem mi się zdarza, mam wrażenie że moduł do bezprzewodowego aa trochę to złagodził ale też się objawia.

16 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

MHS2_ER_AU_P2035

Na forum jest opisane co i jak.

przejrzałem wszystkie posty i nie do końca wszystko wiem. Brakuje mi takiej instrukcji punkt po punkcie co zrobić. Na chwilę obecną to co wiem:

1. Mam aktualizacje wypakowana na kartę ad sformatowana w fat32.

2. Aktualizacje robię poprzez czerwone, zielone menu czy z ustawień w mmi??

3. Samochód może być odpalony?

4. Czy mogę zrobić aktualizacje przeskakując o kilka wersji?

Jeśli chodzi o hardware to seatowy 575035736 działa na obu portach. Jedyny minus to ten port nie ma podświetlania (tam fizycznie nie ma diod oraz front modułu jest nieprześwitujący-nie ma tzw światłowodów plastikowych). Nie wiem jak w jest w 8W0035736.

4 godziny temu, dubbartek napisał(a):

Jeśli chodzi o hardware to seatowy 575035736 działa na obu portach. Jedyny minus to ten port nie ma podświetlania (tam fizycznie nie ma diod oraz front modułu jest nieprześwitujący-nie ma tzw światłowodów plastikowych). Nie wiem jak w jest w 8W0035736.

A ten z moduł z Seata pasuje w oryginalne miejsce pod łokietnik w Audi A4 ? Okablowanie jest to samo ?

Tak. To jest dokładnie to samo jeśli chodzi o wymiary i pinologię. Kabelek kupowałem na AliExpress a tak naprawdę dwa kabelki ;)

Edytowane przez dubbartek

13 godzin temu, dubbartek napisał(a):

Tak. To jest dokładnie to samo jeśli chodzi o wymiary i pinologię. Kabelek kupowałem na AliExpress a tak naprawdę dwa kabelki ;)

To super info. Aktualnie jestem przed wymianą gniazda usb na podwójne i jeśli te z Seata pasuje to niezła oszczędność. Za 3 stówki idzie wyrwać, a oryginał Audi od 599.