edys075 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Natrafiłem na pewną ciekawostkę mianowicie większość modułów na które trafiłem były Made in Poland... Ku mojemu zdziwieniu nie tylko w Polsce były produkowane. Jest to możliwe?
andre_23 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Cześć Panowie, mam serdeczną prośbę aby ktoś łaskawym okiem zerknął na inny wątek forum i podpowiedział mi jak postąpić z podłączeniem gniazda USB w Q3 oraz uruchomieniem Carplay Czy masa do gniazda USB 2xC może iść z jednostki MMI, czy musi być wzięta z masy pojazdu? Mam obecnie wpiętą do masy i bład nr 1637 o braku połaczenia Interfejsu, otwartym obwodzie. Czy to może być przyczyną tego problemu a przekładka pod jednostkę tego przewodu nic nie uszkodzi? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
edys075 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 2 godziny temu, andre_23 napisał(a): Cześć Panowie, mam serdeczną prośbę aby ktoś łaskawym okiem zerknął na inny wątek forum i podpowiedział mi jak postąpić z podłączeniem gniazda USB w Q3 oraz uruchomieniem Carplay Czy masa do gniazda USB 2xC może iść z jednostki MMI, czy musi być wzięta z masy pojazdu? Mam obecnie wpiętą do masy i bład nr 1637 o braku połaczenia Interfejsu, otwartym obwodzie. Czy to może być przyczyną tego problemu a przekładka pod jednostkę tego przewodu nic nie uszkodzi? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cała buda samochodu to jedna wielka masa. Generalnie nie musisz masy brać z punktów wyznaczonych. Ja mase w A4 złapałem pod kolumną kierownicy to nie rzutuje na działanie interfejsu. Twój problem tkwi gdzie indziej.
andre_23 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca ok, dzięki edys za odpowiedź. Tylko nie wiem czy ten przewód w kolorze brązowym wychodzący z PINu 2 kostki przy USB to rzeczywiście przewód masowy? Tak mi wcześniej koledzy podpowiedzieli. Może on nie jest masowy i musi być wpięty w zieloną kostkę pod PIN 4, dlatego też mam bład 1637 i otwarty obwód? na forum rosyjskim widać że inaczej jest on podłaczony. Schematu elektrycznego nawet w Erwin nie ma odnośnie tego typu gniazda USB 2xC w Q3. Jeśli nic nie uszkodzę, to przełożę ten przewód aby sprawdzić? może zadziała?
Marky Mark Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 2 minuty temu, andre_23 napisał(a): Schematu elektrycznego nawet w Erwin nie ma odnośnie tego typu gniazda USB 2xC w Q3 Bo w erwin nie ma schematów na chińskie badziewia. Kupiłeś port 2 x USB-C, który nigdy nie był montowany w Q3. Pytałeś na forum kilka razy jaki port kupić. Doradzono Ci razem z linkami, ale Ty wolałeś kupić po taniości i teraz wielkie rozczarowanie i ździwienie, że nie działa...
andre_23 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Nie kochany port kupiłem oryginalny od Q3 z demontażu, tylko wiązkę chińską kupiłem. W wielu Q3 oryginalnie siedzą porty 2xUSB C i jakoś są pewnie podłączone. A to że nie ma tego rodzaju schematu w erWin, to już nie moja wina... Gotowych wiązek carplay na Vag-instal także nie ma do Q3, wszystko pod górkę, ale dzięki za pomoc. Pewnie jakoś to rozkminię wcześniej czy później. Własnie na forum rosyjskim jest bardzo dużo cennych informacji w tym zakresie.
andre_23 Opublikowano Poniedziałek o 11:12 Opublikowano Poniedziałek o 11:12 Cześć, Przekazuję informację dla potomnych w zakresie rozwiązania błędu nr 1637 otwartego obwodu przesyłu danych po instalacji gniazda 2xUSB C w Q3. Winny był przewód po przesyłu zakończony wtykami FAKRA. Zgodnie z informacjami z forum drive2.ru dla części gniazd USB w Audi, w tym moje gniazdo w Q3, należy jedną z wtyk FAKRA obrócić w gnieździe o 180 stopni obcinając blokady. Po takiej operacji błąd otwartego obwodu danych zniknął, a android auto uruchomił się od razu na ekranie MMI. Dziękuję koledze Arturowi "turzolowi" za wszelką udzieloną pomoc.
brain73 Opublikowano Środa o 19:27 Opublikowano Środa o 19:27 Już mi ręce opadają. Jednostka spatchowana (red menu green menu itd) pojawiła się ikonka Smartfone Interface. Dołożony port USBx2+AUX oryginalny. wiązka od chinola, usb podświetlone, ładuje. Po włożeniu pamięci USB odtwarza z niej pliki. Jednak nie uruchamia się ani Android Auto ani CarPlay. Miał ktoś taki przypadek?
turzol Opublikowano Środa o 19:49 Opublikowano Środa o 19:49 25 minut temu, brain73 napisał(a): Już mi ręce opadają. Jednostka spatchowana (red menu green menu itd) pojawiła się ikonka Smartfone Interface. Dołożony port USBx2+AUX oryginalny. wiązka od chinola, usb podświetlone, ładuje. Po włożeniu pamięci USB odtwarza z niej pliki. Jednak nie uruchamia się ani Android Auto ani CarPlay. Miał ktoś taki przypadek? Musisz wykonać adaptacje 5F. bez tego nie ruszy
brain73 Opublikowano Środa o 19:58 Opublikowano Środa o 19:58 8 minut temu, turzol napisał(a): Musisz wykonać adaptacje 5F. bez tego nie ruszy Dzięki za szybką odpowiedź. Tylko co mam tam ustawić?
Muskel1 Opublikowano Środa o 20:23 Opublikowano Środa o 20:23 Spróbuj najpierw na oryginalnym kablu podpiąć telefon.
turzol Opublikowano Środa o 20:24 Opublikowano Środa o 20:24 (edytowane) Dokładnie, przewód z certyfikatem przesyłu danych to podstawa. Najlepiej oryginalny lub markowy. 5F adaptacje Vehicle Configuration Apple DIO - aktywować Google_GAL - aktywować Interface for external media, activation Connection 1 - aktywować Edytowane Środa o 20:25 przez turzol
brain73 Opublikowano Czwartek o 16:18 Opublikowano Czwartek o 16:18 Niestety to nie to, wszystkie opcje były już aktywowane. Macie jeszcze jakieś sugestie?
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 16:39 Opublikowano Czwartek o 16:39 Jakie masz MIB? Jaki telefon? Jaki kabel?
brain73 Opublikowano Czwartek o 18:00 Opublikowano Czwartek o 18:00 MHI2Q_ER_AUG22_P4212 opr MU:1177 MIB pre-release V3.7.1 iphone 13 mini i iphone 13 oryginalny kabel
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 18:16 Opublikowano Czwartek o 18:16 15 minut temu, brain73 napisał(a): MIB pre-release V3.7.1 To nie jest wersja przeznaczona do Twojego auta/MIB. Zainstaluj wersję V3.6.0 QR Edition
brain73 Opublikowano Czwartek o 18:18 Opublikowano Czwartek o 18:18 ok. można instalować na tą czy trzeba odinstalować?
brain73 Opublikowano Czwartek o 21:41 Opublikowano Czwartek o 21:41 Szukam już 2 godz. tej wersji i nie mogę znaleźć
Muskel1 Opublikowano Piątek o 07:10 Opublikowano Piątek o 07:10 Słabo szukasz. Release V3.6.0 - QR Edition · Mr-MIBonk/M.I.B._More-Incredible-Bash GITHUB.COM Check new features: #196
Rekomendowane odpowiedzi