Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Doposażenie lane assist w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LA nie wymaga ACC. W gruncie rzeczy wystarczy tylko kodowanie,  bo kamerę ma każde B9 na pokładzie. Manetka potrzebna jest tylko do aktywacji i deaktywacji asystenta.

Opublikowano
13 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

LA nie wymaga ACC. W gruncie rzeczy wystarczy tylko kodowanie,  bo kamerę ma każde B9 na pokładzie. Manetka potrzebna jest tylko do aktywacji i deaktywacji asystenta.

To jest bardzo istotna informacja, a orientujesz się jak jest w audi a5 f5 2018r? To samo?

Opublikowano

Oczywiście mówimy w tym wątku o line asist który trzyma w pasie a nie tylko inormuje o przekroczeniu?

Opublikowano

Tak, mowa o Active Lane Assist.

Opublikowano

Macie wrażenie że lane assist trzyma trochę bliżej prawej krawędzi jezdni niż sami byście jechali?

Ja zwykle jeżdżę bliżej środka i mijając się delikatnie odbijam, gdy włączam LA czuję się że jestem blisko prawej strony ale w sumie to ma sens żeby było bezpieczniej się mijać.

Jakie są Wasze odczucia?

Opublikowano

Raczej nie. U mnie stara się wypośrodkować.

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś mógłby pomóc w doborze odpowiedniego dla lane asisst przełącznika zespolonego do Q5 FY? Obecnie zamontowana jest 80A907129EE - bez podgrzewanej kierownicy, zwykły tempomat,. W etce przy rozpisce manetek dla tego modelu nie pojawiają się informacje o kodach PR :(

Edytowane przez turzol
Opublikowano

Do przedlifta możesz brać z indeksem AF.

Ma LA, tempomat i brak podgrzewania kierownicy (pin 15 nie jest osadzony)

Screenshot(413).png.835b4b4a98b0a0754728944695b51f4a.png

ARCHIWUM.ALLEGRO.PL

Informacje o Audi Q5 17 Przełącznik Zespolony Taśma 80A907129AF - 9510524214 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2021-02-03 - cena 399 zł

Opublikowano

Dzięki @Muskel1!

Q5 jest poliftowe z 2023r, wg ETKI nr 80A907129AF zamienia się na CG -> DN-> ED czyli kilka rewizji tej samej konfiguracji manetek. Wychodzę więc z założenia że każdy z powyższych nr powinien podejść.

Opublikowano

Też tak myślę.