Martino 71 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Dzień dobry proszę o informację ile mam wlać dokładnie oleju do silnika. Pojawił się komunikant na MMI proszę zmniejszyć poziom oleju. Podam win WAUZZZ8K5DA155924 myślę że zalanie na nowo będzie ok przejechałem na starym 6 tys. Dziękuję za poradę.
Langista Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Jak masz komunikat o zmniejszeniu poziomu oleju to raczej się nie dolewa..
Martino 71 Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Opublikowano 11 Lipca 2021 Zalałem nowym olejem i na razie nie pojawiła się kontrolka ciśnienia oleju, ale nie wiem czy to załatwiło sprawę. Może ktoś z was miał podobną sytuację.
RALF76 Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) Godzinę temu, Martino 71 napisał: Zalałem nowym olejem i na razie nie pojawiła się kontrolka ciśnienia oleju, ale nie wiem czy to załatwiło sprawę. Może ktoś z was miał podobną sytuację. Piszesz o kontrolce ciśnienia oleju a temat rozpocząłeś od wysokiego poziomu oleju. W końcu nie wiadomo jaki masz/miałeś problem. Edytowane 11 Lipca 2021 przez RALF76
Martino 71 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2021 Pomogła wymiana oleju na nowy Motul 5w30 pół roku jazdy i kontrolka ciśnienia oleju ani razu.
Rekomendowane odpowiedzi