Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cykanie i trzeszczenie z tyłu w A4 B9, przy ruszaniu, hamowaniu i zmianie kierunku jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, pz87 napisał:

alleluja, i nastała cisza :D.

zrobione zgodnie z TPI 2044902/5, zajęło mi to 2 godziny (włącznie z wymianą filtra paliwa) w warunkach domowego garażu:).

Tylko pozazdrościć , brawo :thumbup1: 

Opublikowano
  • Autor

Będąc w aso w Katowicach pytałem czy dużo tych napraw zgodnie z tym TPI robili to powiedział że tylko raz w RS8. W a4 ten problem jest rozwiązany w modelach produkowanych po 07.2017

Co do @Kosmita możliwe że kilka rzeczy się złożyło na raz.

Opublikowano
W dniu 14.08.2021 o 17:54, pz87 napisał:

alleluja, i nastała cisza :D.

zrobione zgodnie z TPI 2044902/5, zajęło mi to 2 godziny (włącznie z wymianą filtra paliwa) w warunkach domowego garażu:).

blacha odgięta, podłużnica zabezpieczona przejechane 150km i cisza wiec wielka ulga no i 1300zł oszczędzone.

Te dźwięki są bardzo łatwe do odtworzenia (przynajmniej u mnie tak było) - przy luzowaniu  śruby jak na zdjęciu.

A4.jpg

Temat uznaje za wyczerpany na ten moment.

Witam 

Mam ten sam problem z trzaskami jak opisane w temacie na forum w A4 B9 2.0 TDI S-tronic  2016. Odglosy występuja podczas ruszania, hamowania, wolno pokonywanych nierówności jak rownież podczas skrecania z płaskiej powierzchni na podjazd. Objawy występują jak samochód postoi na słońcu. W zwiazku z tym jest możliwość otrzymania TPI.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.08.2021 o 11:44, gz73 napisał:

Witam 

Mam ten sam problem z trzaskami jak opisane w temacie na forum w A4 B9 2.0 TDI S-tronic  2016. Odglosy występuja podczas ruszania, hamowania, wolno pokonywanych nierówności jak rownież podczas skrecania z płaskiej powierzchni na podjazd. Objawy występują jak samochód postoi na słońcu. W zwiazku z tym jest możliwość otrzymania TPI.

jasne zaraz Ci podeśle

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, mam takie same objawy jak poprzednicy, czy ktoś byłby uprzejmy i podesłał mi instrukcję TPI?

Z góry bardzo dziękuję 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam identyczny problem jak poprzednicy. Słychać trzaski, stukanie przy cofaniu, hamowaniu i tylko jak jest ciepło. Czy może ktoś wskazać jak dokładnie można poradzić sobie z tym problemem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

TPI 2044902/5 - czy moge poprosić link do instrukcji?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Czy mnie też ktoś może poratować tą instrukcją 

TPI 2044902/5

już kończą mi się pomysły jak znaleźć świerszcza w moim allroadzie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, czy możecie mi przesłać instrukcję do TPI 2044902/5 ? Trzaski są mega irytujące, czas je wyeliminować :) Pytanie czy ktoś z okolic Krakowa naprawiał już tą usterkę i podjąłby się usunięcia problemu z moim egzemplarzu ? Oczywiście odpłatnie :)

Opublikowano
W dniu 12.11.2022 o 22:05, kamilkampo napisał(a):

Cześć, czy możecie mi przesłać instrukcję do TPI 2044902/5 ? Trzaski są mega irytujące, czas je wyeliminować :) Pytanie czy ktoś z okolic Krakowa naprawiał już tą usterkę i podjąłby się usunięcia problemu z moim egzemplarzu ? Oczywiście odpłatnie :)

A otwierałeś link w poście nad twoim?

Edytowane przez Muskel1

• 1 rok później...
Opublikowano

@pz87 czy ten problem występuje tylko z prawej strony jak to  pokazuje  TPI?

Opublikowano

Tak.

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Tak.

U mnie występuje po lewej stronie . Przynajmniej stamtąd dobiega dźwięk

Opublikowano

Może to co innego. Nigdzie nie ma wzmianki o lewej stronie związanej z tym problemem.

Opublikowano
16 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Może to co innego. Nigdzie nie ma wzmianki o lewej stronie związanej z tym problemem.

W samym tpi też nie doszukałem się że to tylko prawa strona, chociaż jakby nie patrzeć zdjęcia dotyczą prawej strony . Ciekawe czy dźwięk  może się nieść aż na lewą stronę. 

masz może to TPI w j. PL?

Edytowane przez A4B9

Opublikowano

Aż sprawdziłem teraz w TPI i jednak jest wzmianka. Problem może pojawić się po prawej oraz lewej stronie, więc muszę się skorygować.

Screenshot(330).png.53dfa06dcdb077cb9ddb0f5f40307dd2.png

Opublikowano

Czy z opisu wynika że dźwięk może dochodzić z prawej lub lewej czy może jest napisane że czynność tę należy wykonać z prawej lub lewej ?

Opublikowano

W opisie jest adnotacja, że dźwięk może dochodzić z prawej oraz z lewej strony. Instrukcja pokazuje na przykładzie prawej strony co należy wykonać. Nie mam TPI w języku polskim.

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał(a):

W opisie jest adnotacja, że dźwięk może dochodzić z prawej oraz z lewej strony. Instrukcja pokazuje na przykładzie prawej strony co należy wykonać. Nie mam TPI w języku polskim.

Mam na myśli to że pisząc o prawej lub lewej stronie czy nie mieli na myśli miejsce skąd dochodzi dźwięk. Natomiast naprawa odbywa się zawsze w prawej podłużnicy ?