michal1999 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Witam czy odpięcie akumulatora nie spowoduje później jakiś błędów bo chciałbym przeczyścić odpływ i nie wiem czy potem nie będzie problemów po podpięciu spowrotem.
Langista Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, michal1999 napisał: Witam czy odpięcie akumulatora nie spowoduje później jakiś błędów bo chciałbym przeczyścić odpływ i nie wiem czy potem nie będzie problemów po podpięciu spowrotem. Innymi słowy, możesz odpiąć i czyścić, tylko uważaj z tą gumką, mnie wpadła do środka kanaliku ?
Muskel1 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Godzinę temu, michal1999 napisał: Witam czy odpięcie akumulatora nie spowoduje później jakiś błędów bo chciałbym przeczyścić odpływ i nie wiem czy potem nie będzie problemów po podpięciu spowrotem. Spowoduje, po ponownym podpięciu aku będą się świecić kontrolki ABS i ESP bo czujnik skrętu straci adaptacje. Będziesz musiał wykonać jazdę próbną kręcąc kierownicą najpierw w prawo 1-2 obroty i na wprost, to samo w lewo i na wprost Kolejność stony od której zaczniesz jest obojętna. Prędkość jazdy nie szybciej niż 15 km/h. Gdy czujnik położenia kierownicy się przyuczy kontrolki zgasną.
Langista Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 W teorii, w praktyce wystarczy po prostu wsiąść w auto i po maks 100 metrach gaśnie, tak jest u mnie przynajmniej, co prawda robię minimalny skręt w jedną stronę i później kontruje ale nie bawię się już z adaptacją, zbyt często ostatnio Aku muszę odłączać ze względu na pracę w aucie ?
Muskel1 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Nie trzeba bawić się w adaptację. Czujnik sam się przyuczy tak jak wyżej opisałem. U jednych wystarczy któtki odcinek u innych dłuższy.
Rekomendowane odpowiedzi