neonik Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Hej. zostałem obtarty na przednim zderzaku i od tego momentu zdarza się, że szwankują mi czujniki. Szkodę będę zgłaszać z OC sprawcy i o ile sprawa z wyceną zderzaka to jedno, to zastanawia mnie, jak to będzie, jeśli przy rzeczoznawcy czujniki będą akurat działać prawidłowo i powie, że wymyślam . Można je systemowo wyłączyć, żeby nie było wątpliwości, że jest z nimi problem? Spotkaliście się z podobną sytuacją? Dzięki za rady!
Muskel1 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Czujnik został uszkodzony i dostaje się do niego wilgoć. To powoduje deaktywację ponieważ jest usterka. Gdy jeden z komponentów układu pdc ma usterkę cały system zostaje deaktywowany.
neonik Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Cytat Czujnik został uszkodzony i dostaje się do niego wilgoć. To powoduje deaktywację ponieważ jest usterka. Gdy jeden z komponentów układu pdc ma usterkę cały system zostaje deaktywowany. Dzięki za info. a czy jest dodatkowo opcja wyłączenia ich z poziomu MMI lub np OBD eleven?
XXXXXXX Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 jeśli masz OBD11 to na pewno możesz odczytać kody błędu, a nie działające czujniki parkowania na 100% zostawią po sobie ślad
matbruk Opublikowano 5 Września 2021 Opublikowano 5 Września 2021 Niebedzie żadnego rzeczoznawcy do takiej szkody, ze zdjęć i informacji od Ciebie to wycenia, zgłaszasz bezgotówkowo do ASO? Czy bierzesz kase i naprawiasz na własny rachunek?
Rekomendowane odpowiedzi