Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czy u was tez tak jest??ze slychac wiatr przez uszczelki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) czy w waszych A-4 tez przy 180 km/h zaczyna w przednich drzwiach wiac,to znaczy slychac przedmuchy??? moze tylko ja mam jakies uszczeli wyrypane albo drzwi trzeba wyregulowac bo bardzo leciutko sie zamykaja :) az za lekko :) pozdro..

Opublikowano

musisz wyregulowac szybe..bo sadze ze masz przedmuchy:)

a jelsli masz z przedniej u gory to niestety sie odkleila :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

Gajzer, tak na przyszlość to staraj sie jakoś odpiowiednio tytuły bo na pierwszy rzut oka to to nic nie mowi dopiero jak sie wejdzie to wiadomo o co Ci biega

a co do pytania to tak samo jest i u mnie ten model ma tendencje do opadania drzwi przez co pojawia sie przerwa miedzy uszczelka najlepszym sposobem jest podgiecie ramiaka mozna tez cos podkleic ale z tym to chyba gorzej.

Opublikowano

Wedlug mnie to ustaw sobie dzrzwi zeby sie ciasniej zamykaly a jak nie da efektu to pewnie ramka jest do ustawienia

Opublikowano
  • Autor
:) ok postaram sie o dokladniesze tematy w przyszlosci :) dzieki za odpowiedzi :) pozdro :)
Opublikowano
ok postaram sie o dokladniesze tematy w przyszlosci dzieki za odpowiedzi pozdro

Mozesz edytowac temat - edytujac pierwszy post w temacie - to tak na przyszlosc :mrgreen:

Opublikowano

tez to mam ale umnie to wina uszczelki ma malutka dziurke :grin::grin::grin: i

Opublikowano
  • Autor

:)dzieki Wojatas-Audi:) Temat poprawiony :) mam nadzije ze jest juz mniej wiecej ok :) pozdro

Opublikowano

no widzisz Gajzer, teraz to co innego :wink: na poczatku wyreguluj zamki ale pewnie malo to pomoze dlatego ramiak do regulacji lub uszczelka do wymiany bo nic nie jest wieczne guma tym bardziej

Opublikowano

Poza tym się czepiasz ;). Ja jechałem A4 w któym przy 100 wiało ze szpar w drzwiach - samochodzik niezbyt dorbze zrobiony po wypadku.

U mnie przy 160 w środku cisza.

Opublikowano
  • Autor
Poza tym się czepiasz ;). Ja jechałem A4 w któym przy 100 wiało ze szpar w drzwiach - samochodzik niezbyt dorbze zrobiony po wypadku.

U mnie przy 160 w środku cisza.

hmm no masz racje czepiam sie ale juz tak mam :) i bede sie staral wszytkie usterki nawet te drobne i denerwujace usuwac :)
Opublikowano

U mnie jest podobnie, do prędkości tych 160-170 względna cisza (jeśli tak można nazwać szum powietrza na zewnątrz), ale przy prędkościach rzędu 180-200 (nawet z 210), to zaczyna już wiatr przebijać się przez uszczelki. Generalnie najgorzej jest jeśli są podmuchy boczne przy tych prędkościach.

Szczerze mówiąc, to jest to bolączka wielu audi, trochę rozwiązanie konstrukcyjne z uszczelką na szybę nie jest najlepsze, inne marki mają to lepiej rozwiązane. W moim poprzednim audi było podobnie choć trochę lepiej przy prędkościach powyżej 180, ale to było A100 więc inaczej przyjmowała takie prędkości.

P.S. Zaznaczam, że nie mam auta bitego w żaden sposób, więc jeśli czegoś się czepiać, to wieku uszczelek.

Opublikowano

U mnie wiatr nie wieje napewno do 160, bo dalej to już nie zwracałem na to uwagi, ale czasem denerwuje mnie jak słyszę zawirowania przy uszczelkach - tak ma podobno wiele modeli :(

Już się bałem, że coś było uderzone i źle zrobione, ale obejrzałem auto dokładnie w tych miejscach i porównałem z autem kolegi i jest OK :)

Opublikowano

To prawda z tymi uszczelkami sa troche przewiewne czasami to denerwuje, ale ogolnie mowiac autko cicho chodzi w srodku ale wiadomo czas robi swoje i autko sie starzeje

Opublikowano

W zasadzie co kilkanaście lat powinno się uszczelki wymieniac bo się wygniatają i pracieją ale kto będzie się w to bawił.

Opublikowano

U mnie do 170 jest cisza. Potem ze względu na drogi nie mysle o szumie, zreszta radio i tak sprawnie wszystko zagłusza:D