Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Spada ciśnienie doładowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co jakis czas trzeba go rozbierac i smarowac... a ile w tym prawdy...

niewiele,bo tam za bardzo nie ma co smarowac,jest membranka i sprezynka :gwizdanie:
Opublikowano

nie membranka tylko tłoczek :tongue4:

Opublikowano

nie membranka tylko tłoczek :tongue4:

...jak zwal,tak zwal... :wink4: i tak tego nie nasmarujesz,w celu nasmarowania uzytkowego,ale utaplac w smarze,czy oleju zawsze mozna,tylko,czy to bedzie pozniej dzialac tak,jak powinno...
Opublikowano

Moim zdaniem jeśli chodzi o smarowanie to w 1,8t oleju w dolocie wystarczy na wysmoarowanie wszystkiego dokładnie :naughty: co zresztą nie jest korzystne dla wszelkiego typu membranek,gumek itd

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli chodzi o smarowanie to w 1,8t oleju w dolocie wystarczy na wysmoarowanie wszystkiego dokładnie :naughty: co zresztą nie jest korzystne dla wszelkiego typu membranek,gumek itd

jest to prawda jeżeli nie stosujesz oil cach tanka :tongue4:

Opublikowano

jak masz pieniadze-kupuj Forge'a,a jesli masz ich niewiele-to bierz od TTetki-nie popsuje sie tak szybko,jak myslisz :wink4: to zawsze maly kroczek do przodu,w strone zwiekszenia mocy :cool1:

Opublikowano

A do tego warto od razu wymienic N75 na nowy?

Jak działa to nie ma sensu :wink4::tongue4:

Opublikowano

A do tego warto od razu wymienic N75 na nowy?

Jak działa to nie ma sensu :wink4::tongue4:

No a jakie sa objawy awarii tego ?

U mnie byl brak doladowania. Ladowalo 0.2 czasami 0.3, wymienilem i teraz jest 0.4. Dzisiaj bylem odebrac z ASO DV i zaraz sie przymierzam do montazu:D mam nadzieje ze zaloze i na manometrze wreszcie pojawi sie tyle ile powinno.

Opublikowano

N75 nie trzeba podmieniac wystarczy Vag-iem zrobic test, jak cyka to sprawny

podmień DV, to dziadostwo często pada :confused4:

ja kilka dni temu kupiłem DV Forge, bo w tym roku zdechł mi juz drugi oryginalny DV :shocked:

w koncu wyjalem ten zawor, pierwsze co to pelno opilkow metalu, pewnie po poprzedniej turbinie w ktorej wytarly sie lopatki od tarcia o obudowe turbo, druga rzecz to po zatkaniu tego wyjscia co idzie przewod do kolektora i wcisnieciu tloczka, tlok wraca z powrotem, probowalem go zassac ale nie dalem rady. wychodzi na to ze DV puszcza i jest do wymiany?

n75 cyka, dzisiaj moze zajme sie tym grzybem (dv) dzieki za wskazowki. wyczytalem na forum passata taka rzecz:

i mamy 0:1...

prosty test DV:

Zobacz czy tłoczek da się wcisnąć palcem. Powinien dać się w miarę łatwo wcisnąć bez użycia jakiejś większej siły... Wciśnij tłoczek zaworu palcem i przy wciśniętym tłoczku zatkaj kruciec podciśnienia. Puść tłoczek (trzymając cały czas zatkany kurciec podciśnienia) - jeśli tłoczek wróci na swoje miejsce, to znaczy że możesz już kupować nowy bo podciśnienie nie jest w stanie odessać tłoczka...

jest to miarodajny test? czy jest inna mozliwosc sprawdzenia DV ?

[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2009, 16:09_________________________________________________w jaki sposob powinien byc prawidlowo zamontowany DV, wsadzilem dzisiaj ten z literka N na koncu bo stary nie trzymal i przepuszczal powietrze, krotszy krociec do weza na ktorym siedzi N75 oraz ten grzybek od odmy? czy dluzszy?
Opublikowano

mozesz zamontowac w obie strony,ale lepiej bedzie trzymac cisnienie, jak wepniesz boczny wylot DV do rury polaczonej z wylotem z turbo,a drugi krociec do "powrotu" do TIPa :wink4: